Julafton

Julafton är den bästa dagen på året! Vår julafton började med snöskottning. Vi vaknade vid åttatiden, drog på oss träningskläder och greppade snöskoveln och snöbjörnen. Lagom svettiga blev det sedan en dusch och därefter bilfärd till Fiskja. Här serverades julfrukost med skinka, sill och tomtegröt. Supergott och supermysigt. Inga bilder från Fiskja...vilken miss!
 
Härlig början på Julafton - snöskottning i skönt väder!
 
 
Som ett julkort!
 
 
 
 
Klockan 14.12 blev vi hämtade av Björn. Vi började med glögg och därefter Kalla Anka medan maten dukades fram.
 
 
 
 
 
Glögg med och utan socker serverades i köket
 
 
 
 
 
Anna, Petter och Thea med bröderna Larsson
 
 
 
 
 
 
 
Världens finaste Thea
          
 
          
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla samlade till Kalle
 
 
 
 
 
Inger fixade till julbordet och strax innan det var dags skars skinkan upp.
 
 
 
 
 
 
 
 
Allt framdukat och ljusen tända, dags för julbord!
 
 
 
 
 
 
 
 
Som vanligt var allt jättegott. Nytt för i år på vårt julbord var Petter och Annas revbensspjäll, fantastiskt goda och mycket uppskattade!
 
Efter middagen knackade det på dörren och tänka sig där stod en livs levande jultomte. Jag tror han kom från Gålsjöskogen och han hade klappar med sig till alla! Speciellt många till finaste Thea...men även Anton och Malin verkar ha varit otroligt snälla i år med tanke på paketberget! Så klart blev det en överväldigande upplevelse för Thea att träffa jultomten och då är det tur att mamma och pappa finns i närheten.
 
 
 
 
Thea får paket av tomten
 
 
Skönt att sitta hos pappa...den där tomten är en snäll...men lite läskig figur!
 
 
 
 
Så småningom var samtliga klappar fördelade och tomten åkte vidare till nästa hus. För vår del blev det kaffe och efterrätt och lite senare den numera stående julklappsleken. Jag fick med mig många klappar detta år, det gäller att ha tur med tärningen.
 
 
 
Julaftonskvällen avslutades med ett nytt familjespel som Anton och Malin köpt som julklapp till oss alla. Det hade den passande titeln "Helt överens". Ett superroligt spel och det blev ungefär lika livat som vanligt.