Umeå och Brednoret

Skolstarten började närma sig för Umeå-studenterna och Oskar och Ludvig skulle installeras i sitt nya boende på Gluntens väg i Umeå. Jag, Abbe Ludvig och Alex åkte upp en fredag i mitten på augusti för att flytta in och fixa till. Oskar blev kvar i Norrfällsviken för jobb på Fiskarfänget.  
 
Vi började med att lasta av släpvagnen och därefter åkte vi raka spåret till Jysk där jag reserverat en säng. När jag fått kontakt med en expedit framgick det ganska snart att det inte fanns någon säng reserverad i mitt namn...trots att jag i början på veckan blivit lovad den "sista" i sitt slag!!  Ganska irriterande.  Till slut visade det sig att en likadan säng som den jag reserverat skulle hämtas av en person senast denna dag. Det var 25 minuter till stängning och sängen hade inte kvitterats ut. Vi fick köpa den sängen om den avsedde köparen inte dök upp innan kl 19.  Så blev det och vi kunde återvända till Glunten med en ny fin säng till Oskar!!
 
Lite rörigt än så länge...men det blir bättre
 
 
En rolig detalj med grabbarnas boende är att jag och pappa Per bodde i samma hus i slutet på 80-talet. Per hade dessutom en identisk dublett som den Oskar och Ludvig hyr, bara det att denna ligger två trappor upp. Vi bodde alltså i korridoren rakt under, men i bottenplan. Jag måste medge att en viss nostalgi infann sig under inflyttningen.
 
 
 
Dubletten har eget kök - nytt kylskåp skall sättas in inom kort.
 
 
 
 
Det blev en matpaus på stan innan vi fortsatte uppackning och montering av möbler. Vid 23.30 var vi nöjda och vi begav oss till Kemigränd för lite sömn, Ludvig och Alex sov  på Glunten. Lördag morgon återvände vi för de sista detaljerna och vid 11-tiden ansåg vi oss klara och packade in oss i bilen för färd mot Brednoret och familjemiddag.
 
 
 
 
Innan vi åkte såg det ganska OK ut tycker jag!
 
 
 
 
 
I brednoret var vädret strålande. Luften var dock lite sval på havssidan och det blåste lite så middagsdukningen flyttades till baksidan av stugan i lä.  Kanske en aning varmt där då i stället...  
 
Vi  anlände först och så småningom anslöt Andrea, Björn, Isak och Adam och så småningom kom Kajsa och Marcus, Bella och Hugo. Vid grillen förbereddes olika typer av grillad fisk. Det såg fantastiskt ut!
 
 
 
 
 
På grillen!!
 
 
 
 
Vid grillen - grillmästare pappa Tobbe
 
 
 
 
 Vid middagsbordet Jag, Isak och Björn
 
 
 
 
 
Pappa och Bella
 
 
 
 
Kajsa, Andrea och Marcus äter och dricker med god aptit!
 
 
 
 
Björn, Birgitta, Ludde och Alex ser också nöjda ut.
 
 
 
 
 
De här "gröna" sötnosarna,  Hugo och Adam, verkar vänta på efterrätt...
 
 
 
 
 
...och sedan vill de inte sitta stilla längre utan ser till att jaga i gång både Andrea och Björn!
 
 
 
 
 
Himla roligt det här...
 
 
 
 
Bellas klätterträd.
 
 
 
 
 
"Ända längst upp Bella"
 
 
 
 
 
Ja, så blev det roddtävling mellan två plastbåtar och en eka... Alex och Adam i startposition!
 
 
 
 
 
 
Vi andra stannade på land och värmde oss med en härlig brasa.
 
 
 
 
 
God Morgon Stugan!
 
 
God Morgon Pappa och Birgitta...
 
 
 
...och till sist  God Morgon Ludde!
 
 
Innan vi syrde mot Holmsund och Umeå GK för golf (SUPERGOLF - redovisat i tidigare inlägg!!) åkte vi förbi Andrea och Björns nya boende och tittade. Det var så fint!  Lite avskilt men ändå mitt i Sävar. 
 
En supertrevlig helg med släkten förenad med mycket nytta i form av studentinstallation.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Birgitta:

Alltså,,, så duktig och energisk du är i din blogg:)) jätte trevlig läsning och så mysiga och fina kort