Kryssning i medelhavet, del 5

På torsdag morgon anlände vi till Katakolon på det grekiska fastlandet. Här kunde man besöka "Olympia", platsen för de första antika olympiska spelen. Vi var rätt nöjda med vårt besök i det antika Efesos och kände inte riktigt för att strosa i "Olympia" denna heta dag. Vi valde en dag på stranden.
 
 
På väg till vår strand passerade vi två stopp-skyltar...mitt på stranden!!  Kändes som en ganska "ovanlig" plats för en stopp-skylt så kameran åkte fram omedelbart.
 
 
 
 
 
 
 
Väl framme fick vi klart för oss att solstolarna ingick om man beställde något i baren. Perfekt, vi som var så kaffesugna. Det visade sig dock inte helt lätt då mannen i baren verkade rätt vilsen och det enda han kunde fixa i kaffeväg var en dubbel espresso. Det fick bli en dubbel så länge. Lite senare anlände en yngre kvinna som styrde upp veksamheten och man kunde beställa både frappe och cappuchino.
 
Stranden var extremt långgrund och vattnet jätteskönt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
När vi var nöjda med sol och bad promenerade vi tillbaka mot hamnen och hann med lite shopping innan vi gick ombord. Jag köpte en helvit klänning - mycket fin...men får se hur länge den håller sig helvit!!
 
Kvällen var den andra sk "Formal night" dvs lite extra uppklätt och temat var "Black & White".  
 
 
 
 
I baren innan middag...svart och vitt som sagt
 
 
 
 
Röd drink men i övrigt svartvitt
 
 
 
Svart....kanske något vitt som man inte ser
 
 
 
 
 
Riktigt bra musik denna kväll i huvudbaren. Mycket blås - underbart!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var torsdagen det. Sista kryssningsdagen är helt ute till havs och sedan ankomst tidig lördag morgon till Venedig och direkt avstigning och transport till flygplatsen.
 
Fredga morgon valde vi att äta frukost i den "fina" matsalen. Där var det bordsservering men i övrigt ingen större skillnad på utbudet. Jo, det fanns nog mer att välja på i bufféfrukosten så den var egentligen snäppet bättre även om miljön var luignare och behagligare här.
 
Sedan var det dags för solstolsjakt...och efter några turer lyckades vi hitta både solstolar och hyfsade platser.
 
 
 
Sista soldagen på däck
 
 
 
 
Vår frukost och lunchmatsal... en bild efter sista lunchen
 
 
 
Några våningar upp. Huvudbarens scen och dansgolv syns i botten!
 
 
 
...och våran alldeles egna servitör och servitris denna vecka
 
 
 
 
 
Ja, allt roligt har ett slut även denna fantastiska resa. Vi återvänder hem med ny energi och ser fram emot en ny resa om några år när reskassan åter är välfylld.
 
 
 
 
 
 
Resans sista bild; Venedigs flygplats Marco Polo, WiFi  och kaffe !!
 
 
 
 
Avslutningsvis - hela gänget på muren i Oia, Santorini, Grekland. Annelie blev kvar hemma i Kramfors denna gång...men det kommer fler tillfällen!
 
 
 
Maria, Jag, Lena, Maud och Kicki