Gräsänka, NYC och återträff

Andra veckan i november var det dags för Abbes New York-resa. För mig var det jobb, träning och återträff på schemat. Jag skjutsade Abbe och Jonas till natttåget på tisdag kväll. Planet gick vid 10.30 onsdag morgon med ankomst Newarks flygplats i New York på onsdag em. När de anlände var det hela 17 grader varmt för att sedan bli betydligt kallare, ner mot 4-5 grader bara och lite snålblåst.
 
På programmet stod en del traditionella sevärdheter som Empire State Building och Ground Zero, hockey i Madison Square Garden och så klart öl på någon högt belägen bar. Dessutm hade Abbe bokat in besök på Meadowlands där han träffade både Jimmy Takter och Åke Svanstedt och det blev även en häftig helikoptertur för några! 
 
 
Time Square
 
 
Nya byggnaden vid Ground Zero
 
 
 
Meadowlands Racetrack
 
 
 
 
Under Abbes New York-vecka hade jag återträff med mitt kursgäng på torsdagen. Jag pratade om två böcker jag läst, "Hormonbibeln" av Martina Johansson och "Det sötaste vi har" av Ann Fernholm. Den första är en genomgång av våra viktigaste hormoner, dess historia och funktion och hur vi genom vårt sätt att leva kan få dessa i balans och må vårt bästa jag och även hur man med kunskap om hur de fungerar kan optimera t ex vikt och styrkeutveckling. Den andra boken tar upp hur vår västerländska kost med mycket socker och andra snabbsmälta kolhydrater påverkar växande kroppar, alltså våra barn. Ann Fernholm börjar boken med att belysa att vi ofta matar våra barn med sämre mat än vi någonsin skulle ge våra husdjur. Hon återupplivar också inledningsvis historien om Folktandvårdens tillkomst och berättar om den dramatiskt försämrade tandhälsan som uppstod i början av 1900-talet med den kraftigt ökande sockerkonsumtionen.
 
En intressant fråga: Om socker kan orsaka sådan skada på kroppens hårdaste vävnad, emalj...vad kan den då åstadkomma i resten av vår kropp?
 
 
 
Bra böcker av Ann Fernholm och Martina Johansson och Mia Lundin
 
 
 
 
Under veckan hann jag med både ett bra yoga-pass, ett bra styrkepass och två rejäla promenader varav en i ganska slipprig skogsterräng. Det gråa vädret gjorde att man kunde tro att det var sen eftermiddag fast det faktiskt var mitt på dagen! Solen lyser verkligen med sin frånvaro denna november. Jag längtar faktiskt efter lite vit snö och så klart lite SOL!!!
 
 
 
 
 
Lördagpromenad efter Kramforsån 
 
 
 
Söndagspromenad över stock och sten