Påskfirande 2014

Påskfirandet började på långfredagen med samling på Skördevägen för vidare färd mot Fiskja. 
Vi hann med att förbereda lite inför påskafton innan vi packade oss in i bilarna och styrde mot Rigmor och Lennart.
 
 
 
Lite soffhäng på Skördevägen
 
 
 
En liten välkomstwhiskey och sedan ägg och sill och annan god påskmat. Alfred hade stor aptit och smakade på både det ena och andra. 
 
 
 
 
Långfredag i  Fiskja
       
 
       
  
       
 
 
 
När maten var uppäten och disken torkad var det tid för en traditionell Stopp. Två spelbord och så småningom final. Lika spännande som vanligt. Rigmor blev kvällens segrare!!
 
 
 
Stoppfinal!! 
 
 
 
God mat och dryck och en mycket trevlig kväll i Fiskja. Påskfirandet fortsatte sedan med innebandy på lördagen 10.00. Hårda jämna matcher i Kramforsskolans gympasal. Även de allra minsta fick vara med en stund.
 
 
 
Alfred vaktar målet, pappa Jonas lägger straff!
 
 
 
När alla tagit igen sig lite och duschat och fixat till sig var det dags för middagsträff nr 2 under påsken. Denna gång samlades vi hos oss och det tillkom några gäster och några fortsatte sitt firande på annat håll. Smörgårdbord à la Påsk blev det först och sedan en varmrätt bestående av en kyckling med kantarellsås. Det vara lite av ett knytkalas där vi alla bidrog med lite godsaker! Praktiskt och smidigt.
 
 
 
Påskaftonsmiddag
        
 
        
 
 
 
Så klart var det lite tävlingar och gren nummer 1 var bordshockey! Här hettade det till emellanåt ska ni veta! Och Ellen ville ju också vara med...och i bland är det svårt att vänta på sin tur när man är tre år.
 
 
 
 
Izabelle och Oskar i djup koncentration. Simon övervakar.
 
 
 
Anna och Jonas in action!  Publiken är entusiastisk.
 
 
 
Äntligen blev det Ellens tur...tillsammans med Izabelle.
 
 
 
Ja, sedan fortsatte kvällen med kaffe och efterrätt och två tävlingar till. Gren nr två var korthusbygge och gren nr tre gick ut på att så snabbt som möjligt skrika ut det ord som dolde sig i ett antal omkastade bokstäver. Mycket prestige stod på spel och det blev ganska hög ljudnivå i bland...men roligt var det. Vem som vann minns jag faktiskt inte...men däremot kommer jag bestämt i håg att jag vann Påskaftonens Stopp! Det måste innebära att jag är PåskStoppMästare...och den titeln kan jag alltså skryta med ett helt år. Underbart!!
 
Några fler bilder från den trevliga kvällen!
 
 
 
Alexander och Petter sammanför världens sötaste Alfred och Thea!
 
 
 
Visst är det väl bra att börja i tid och Petter vill ju gärna planera...men att inleda äktenskapsförmedling (bilden ovan) och att sedan dessutom sätta på sin 8 månader gamla dotter en Chelsea-tröja  är väl kanske att ta i! Eller vad säger alla fotbollsintresserade släktingar om detta? Har en känsla av att Thea kommer att få några riktigt snygga Arsenal, United och Liverpool tröjor inom kort för att ge Thea lite valmöjlighet här. Kan hända att det även smyger sig ned en DIF-tröja i byrålådan  hemma hos Solna familjen Eriksson!
 
 
 
Pappa Petter har satt på Thea en Chelsea-tröja! Oskar och Ludvig ser skeptiska ut!
 
 
Ja, det var den påskhelgen. Vidare mot nya äventyr!!