Bröllopsfest på Babelsberg

Direkt från kyrkan åkte vi till festlokalen, Babelsberg. Jag och Andreas (Annas bror och min toastmasterkompis) hälsade gästerna välkomna och lotsade samtliga anländande par utomhus för en liten ankomstfotografering. Där blev vi instruerade att spexa till det lite. Det ska bli riktigt roligt att se de bilderna!
 
När man blivit fotograferad fick man ett glas bubbel och det fanns tilltugg för den hungrige.
 
När minglandet pågått en stund startade vi upp kvällens första aktivitet som bestod i en liten musikfrågesport. Gästerna var indelade i tio lag och de flesta klarade frågorna riktigt bra. När detta var avklarat var det dags att söka upp sin plats och där kunde man i ett fint litet häfte se kvällens meny samt en liten beskrivande text om alla festdeltagare. Väldigt målande och roliga texter om många gäster! Själv blev jag omnämnd som "Golfspelande nybyggare som predikar LCHF " och Anders "Abbe" J inleddes med orden "Fröken Hjördis Karlsson har lärt han allt han kan". Ja, ni som känner oss vet ju att det stämmer...även om jag skulle vilja bytaut ordet "predikar" mot "förespråkar".
 
 
 
 
Den fina festlokalen
 
 
 
 
 
Honnörsbordet
 
 
Maten levererades av Dannerotravets restaurang och Rose-Marie såg mha Kajsa och Johanna till att allt flöt på smidigt under middagen. Förrätten bestod av något som kallas Högbonden, en typ av skagenbakelse och till varmrätt serverades fläskfilé med potatisgratäng. Till kaffet fick vi en jättegod hjortrontårta. Allt var mycket gott och till den goda maten fanns mycket gott att dricka!
 
Förutom att äta skulle det hända mycket under middagen. Många fina och roliga tal och lite annat spex avlöste varandra i en strid ström och jag och Andreas hade mao fullt upp. Som avslutning på middagen hade jag tagit mod till mig och entrade scenen och sjöng tillsammans med Marcus, Eric Claptons "Wonderful tonight". Himla spännande var det!!  
 
Lite blandade bilder från kvällen....
 
 
 
 Kyssa bruden!
       
 
       
 
 
 
 
Brudens syskonbarn fotar från scenen
 
 
 
Bestman Henrik talar väl
 
 
 
Ungdomsbordet
 
 
 
Ludvig, Alex och jag
 
 
 
När middagen var avslutad var det dags att möblera om i lokalen och förbereda för dans. Medan vi hjälptes åt att flytta bord underhöll Marcus med gitarr och sång.
 
Ja, sedan var det party natten lång. Det dansades långt in på småtimmarna och när det började kurra lite i magen levererades pizza som vickning. Tyvärr finns inga bilder från senare delen av kvällen då mitt batteri tog slut och reservbatteriet låg kvar hemma på köksbordet!!
 
Ja, vilken dag och vilken kväll. Det är ju otroligt roligt med bröllop...hoppas någon mer i vår bekantskap snart bjuder in till bröllop!
 
Vi avslutar med en bild på det vackra brudparet.