Maj månad - en sammanfattning

Dygnet har alltid samma 24 timmar...men ibland vill de inte riktigt räcka till. Har ännu en gång kommit lite på efterkälken med mina uppdateringar här så jag tänkte göra en liten snabb sammanställning av händelserna under maj. Vill var i fas när vi den 18:e lyfter från Arlanda mot Grekiska övärlden för därifrån hade jag tänkt få till minst ett inlägg per dag. Om det finns bra uppkoppling där ute i det stora blå vill säga!
 
Maj har inneburit Matstafett, Norrfällsviken, Plugg, Elitlopp och naturligtvis jobb, träning och allt annat som hör livet till.
 
Den 10:e maj var det dags för Matstafett efter ett års uppehåll. Detta år började vi med att åka mot Bollsta för att intaga förrätt. Varmrätt i Kramfors och sedan efterrätt hemma hos oss. Efterfesten med livemusik var detta år för första gången förlagd till Strike. Mycket trevligt som vanligt
 
 
Simon skjutsar till Bollsta
 
 
På nattkröken när vi kom hem var det ett spännande travlopp med Sebastian K och Åke Svanstedt som vi tittade på innan vi kröp i säng!
 
 
 
Trav från USA med Sebastian K och Åke Svanstedt
 
 
 
Veckan därpå blev det ytterligare en helg  med plugg och snickerier i Norrfällsviken. På lediga stunder smet vi ut på golfbanan!
 
 
 
Fin dag på golfbanan, hål nr 17
 
 
Ja, sedan var det då äntligen dags för alla travnördars helg, dvs "Elitloppet - en gång om året". Den helgen delade jag och Abbe på oss - han åkte till Norrfälla för golf och trav med några likasinnade grabbar och jag stannada hemma i Kramfors för att intensivplugga "Specifik patologi". Jag började lördagen med en stavpromenad runt Flogsta i ett fantastiskt sommarväder.
 
 
 
Svettig efter en solig långpromenad
 
 
När jag precis duschat dök Izabelle upp som också gett sig ut på en promenad. Hon fick ett glas vatten och promenerade vidare. Lite senare dök både Izabelle och Simon upp för att grunda solbrännan innan Grekland. Alexander och Simon passade också på att träna lite strand-tennis.
 
 
Högsommarvärme den 24:e maj på Skördevägen i Kramfors
 
 
 
Veckan därpå var riktigt kort med endast tre arbetsdagar. Även denna vecka roade vi oss delvis på olika håll. Abbe hade RT-PastMembers-gänget i Norrfällsviken och jag fick gå på tjejmiddag i Kramfors. Tjejmiddag förstärkt med studiebesök på PM6, Mondi-Dynäs. Himla trevligt!!
 
PM-gänget såg ut att ha haft väldigt trevligt  också och var lite "trötta" när jag anlände till Norrfällsviken kl 08.15 för att hämta golfbagen inför dagens Golfupptakt. Vissa var piggare och hade redan hunnit koka kaffe så jag fick mig en kopp innan jag gick bort till banan.
 
Golfupptakten hölls som vanligt i av Sam och till sin hjälp hade han Oskar och Robin. Sam tog hand om svinganalysen på rangen, Oskar drillade oss i bunkerslag och pitch medan Robin hade gjort kluriga banor på puttinggreenen. En mycket trevlig och lärorik dag med fantastiskt god mat på Fiskarfänget mellan träning och spel på banan. Vi lottades i olika grupper under träningen och spelet. Spelet på banan blev en Scramble - alltid lika roligt!
 
 
Lite blandade bilder från träningsstationerna:
 
 
 
 
Sam analyserar och korrigerar!
 
 
 
 
Oskar ger tips för säkrare pitch!
 
 
 
 
Åsa och Carina tränar fallande puttar.  Robin analyserar chippteknik.
 
 
 
 
 
Fler bilder från Golfupptakten
        
 
 
        
 
 
 
 
Golfupptakten gick av stapeln under torsdagen, alltså Kristihimmelfärdsdagen.  Jag och Abbe hade precis bestämt oss för att gå ner till Fiskarfänget och ta en fisksoppa till middag när Simon ringde och frågade om vi ville ha färsk regnbåge till middag. Så klart ville vi det!  Simon och Izabelle kom ut och vi tillagade fisken i ugn med mycket grädde och goda kryddor. Fantastiskt gott!!
 
Dagen därpå blev vädret sämre, regnigt och grått. Det lugnade ner sig framåt 13-tiden och Abbe, Oskar och Alex tog en golfrunda. Tyvärr blev de ganska blöta till slut - himla härligt med en bastu då!!  Själv ägnade jag dagen åt studier - tentan närmar sig! Simon och Isabelle stannade och det blev en traditionsenlig Fredagstacos.
 
Under lördagen var det ett evigt strilande, först på eftermiddagen blev det uppehåll och vi passade på att gå en promenad. Vi hann dock inte så långt förrän regnet tog om och vi blev ganska blöta. Himla bra med bastu...även på sommaren!  Sedan blev det brödbak - hasselnötsbröd  som serverades till en riktigt god räkfrossa med vitt vin.  Söndag - fortsatt plugg men även en golfrunda i det fina vädret som äntligen kom tillbaka. Efter golfen inväntade vi Oskar som jobbade hos Sam, grillen laddades och det blev en sen middag på altanen. 
 
Måndag morgon var det dags att återvända till "stan" för arbete...men först en sväng förbi fiskeläget i Underbara Norrfällsviken!  
 
Vy över fiskeläget från Kompassens parkering. Magisk måndagmorgon!!
 
 
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Anders Johansson, Gofupptakt i Norrfällsviken, Norrfällsviken, Norrfällsvikens Golfklubb, Teresa Johansson