Folegandros dag 2 och 3

Innan vi gick ut och åt middag på midsommarafton tog vi några fina solnedgångsbilder från hotellets utkiksplats. Solen försvinner otroligt fort...det var på håret att vi hann med!
 
 
Solnedgång på Folegandros.
 
 
 
 
Midsommardagens bad blev på en strand i hamnstaden vid namn Vardia  då vinden var sydlig och vågorna väl stora på Angali. Men först frukost och en kopp kaffe på vår veranda med en vidunderlig utsikt!!
 
 
 
Magisk frukostvy på Hotell Anemoussa
 
 
 
Strandtennis för Alex och Abbe ...
 
 
 
 
På kvällen blev det fotbollsmiddag, Tyskland-Ghana. Mycket bra match och mycket god mat - Grekiska köttbullar i röd sås och aubergine och paprika med ost i ugn.
 
 
 
 
 
Midsommardagsmiddag med fotboll
 
 
 
På många restauranger ute på öarna finns endast bord utomhus och det kan vara lite svårt att veta var toaletten är. Abbe frågade servitören och blev hänvisad till "the lightblue door". Synen innanför denna enkla, men typiskt Grekiska dörr var minst sagt förvånande. En kort stentrappa nedåt och därefter ett glastäckt vattenfyllt, runt "hål". Det såg nästan ut som en gammal stenbeklädd fängelsehåla. Man fick alltså passera detta "hål" för att komma till själva toalettdelen som var mycket fräsch och fin med vattenfallsliknande kranar och elektriska papperskorgar för toalettpappret. Inte dåligt!! Vi frågade sedan servitören om historien bakom denna spektakulära toalett. Det hade varit en del av stadens vattenreservoar långt tillbaka i tiden och användes även nu som en vattentank av restaurangen. Sök absolut upp denna "ljusblåa dörr" om ni kommer till Folegandros - den är värd ett besök!
 
 
En ovanlig toalett...på Folegandros
 
 
Efter middag och match blev det en sen Stopp hemma på sängen. Abbe vann igen efter en kraftig upphämtning av Alex...som dock ej lyckades hela vägen. Abbe leder totalen, tätt följd av mig. Alex fortfarande på en stabil tredjeplats!
 
 
Dag nr tre på Folegandros innebar en lätt sovmorgon. Jag tog en promenad till bageriet för att köpa bröd medan Abbe dukade upp frukosten på vår uteplats. Därefter blev det buss till stranden Angali och den sista biten promenad i den berömda "mördarbacken". Nerför på vägen dit...på vägen hem ganska mycket uppför!!
 
 
 
 
Abbe och Alexander på väg upp ur det turkosa havet efter några omgångar "gris"
 
 
 
När magen började kurra vid 13-tiden blev det lunch med fin utsikt...och så klart en omgång Stopp. Alex gick bet även denna omgång och hans läge i sluttabellen börjar se kritiskt ut!
 
 
 
 
Lunch med härlig utsikt
 
 
Fräsch grekisk sallad - aldrig fel en het grekisk dag!
 
 
Då skinnet började kännas lite ömt både här och där blev det nödvändigt att försöka komma undan solen lite mer denna dag. Då bussen inte gick tillbaka förrän 18.00 innebar det ytterligare ett barhäng innan den fruktade promenaden i "mördarbacken" upp till bussen. Denna gång gick vi till den "översta" restaurangen - utsikten är vidunderlig!!
 
 
 
En Cola, en Fix och en Frappe ...och så klart en Stopp.
 
 
 
 
Äntligen fick Alex en vinst i den prestigefyllda Stoppturneringen. Det blev en lätt promenad upp till bussen!
 
 
 
 
 
"Mördarbacken" ... 18 minuter med fotostopp
 
 
 
Ja, nu är det tidig morgon den 23 juni, måndag och om några timmar åker vi vidare med Seajet 2 till Naxos vi Santorini. I Naxos hamn blir det lunch och därefter en vanlig "slow boat"  vidare till Paros och slutligen Antiparos. Där sluter vi upp med Anna och Jörgen med sällskap och på tisdag kommer nästa gäng. 
 
 
 
Nu ska jag och Abbe snöra på oss skorna och gå en morgonpromenad. God morgon!!
 
 
 
 
 
#1 - - Jessica:

Underbara bilder =)