Från Ios till Santorini

På måndag var det dags för vår sista båtresa och en avslutande ö. Men innan vi packade ryggsäckarna för sista gången blev det några timmars press på Mylopotas-stranden. Vinden som varit ganska kraftig i ett par dagar hade nu avtagit och det var mycket behagligt.
 
 
 
 
Frukost på stranden, grekisk yoghurt med färsk frukt, kaffe...och en öl?
 
 
 
 
Vår sista baddag
 
 
 
Abbe, Simon och Izabelle
 
 
 
 
Kl 14 var det lunchtime på "Harmony", en restaurang en bit upp för klippväggen med urmysig inredning och superfräsch mat. Vi var lite tidiga så vi fick hänga lite i deras softa "entre"
 
 
 
 
Utsiktsbild på väg upp till "Harmony"
 
 
 
Izabelle och Simon softar innan lunch
 
 
 
 
Ganska lång väntan på maten...men finns det bara kall öl och cola så går det bra. Och den som väntar på något gott...
 
 
 
 
 
Sista måltiden på Ios
 
 
 
Ja, vi ser ju glada ut före maten...och vi var ännu gladare när vi börjat äta - det var fantastiskt gott!!
 
 
 
 
Matbilder à la Harmony
        
Chiliburgare                                           Nachotallrik
 
        
Chorizo och räksallad                            Sangria
 
 
 
 
 
När lunchen var uppäten och ölen uppdrucken var det bara att vandra hem till hotellet för att hämta ryggsäckarna och invänta transport till hamnen. Vår båt mot Santorini var en dryg halvtimme sen och vi anlände vid 17.30.
Vi åkte en speedboat och därför är det svårt att fotografera...annars är det en obeskrivligt vacker syn att komma in mot Santorini och se de vitkalkade husen klättra på varandra efter den branta bergväggen.  Jag fick till en bild från minibussen efter den slingrande, branta vägen från hamnen
 
 
 
Vy från den hiskeliga bilturen från Santorini hamn
 
 
Vi blev alltså hämtade i hamnen av Paris på Honeymoon Beach Hotel och som vanligt är man orolig för att bussen inte ska hålla ända fram till hotellet. Det gjorde den och vi blev välkomnade av Julia och sonen som visade oss till vårt rum. Det blev en svalkande dusch i deras uppfräschade badrum och sedan avslutningsmiddag vid den hjärtformade poolen.
 
 
 
 
 
En god souvlakimiddag med tsatziki och grekisk sallad på Honeymoon Beach Hotel
 
 
 
Ja, nu är det inte mycket kvar av denna underbart härliga ö-luff. Ett par timmars sömn och sedan transfer till flyget som avgår 02.45. Vi kommer tillbaka...längtar redan!!