Julfirandet fortsätter

På juldagen skulle julfirandet fortsätta hemma hos oss på Skördevägen. En liten nätt skara på 21 personer droppade in vid 16-tiden. Maten var lagad och lekarna (tävlingarna) förberedda!
 
Det inleddes med en enkel "gissa-antalet-i-burken" - lek. Efter detta fick man leta rätt på sin sittplats som märkts ut med en kort beskrivning av varje gäst, ex.vis "Stel fd hockeycenter, blivande Civ.ing" eller "Alltid för tidig golfnörd". Inte alltför svårt att pricka in...alla hittade i alla fall sin plats.
 
 
 
Några tog fördrinken i köket...
 
 
 
...andra i vardagsrummet...
 
 
...och Rigmor busade lite med Alfred!
 
 
 
När alla kände sig mätta och belåtna var det dags för tävling nr 2. Det gick ut på att bygga en så hög konstruktion som möjligt av spagetti, tape, snöre och en avslutande marshmallows på toppen. Resultaten var blandade och tävlingsledaren hade inga bekymmer att utse segrande lag.
 
 
 
 
Den vinnande spagettikonstruktionen
 
 
 
Sedan blev det kaffe och chokladmousse innan den sista deltävlingen i kvällens trekamp. Här handlade det om att med samtliga lagdeltagare lyckas klämma fast så många lappar som möjligt. Det kunde t ex stå "tumme mot tumme" eller "knä mot lår" osv.
 
 
Många lappar blev det...Inger och Emilie fick "näsa mot näsa" !!
 
 
När tävlingarna var klara började ungdomarna att göra sig klara för krogen och vi andra förberedde för Stoppspel vid två bord.  Det blev en livad och långdragen  omgång men till sist hade vi en segrare och han hette WILMER! 
 
 
 
 
 
Grattis till Stoppvinsten Wilmer ...här i full färd med att samla och hålla lappar
 
Helen skjutsade hem kvarvarande gäster och Emilie och Jonas gick ner på stan för att träffa Lisa på Kramm. Dessvärre var där fullsatt och de kom hem precis när vi släkt sänglampan.
 
Ännu en trevlig julkväll till ända.