Julfirande

Julfirandet inleddes med uppesittarkväll och Bingolottospel. Simon och Izabelle och Emilie, Jonas och barnen var på plats. Vi började med lite julmat, därefter Bingolotto varvat med Stopp.
 
 
 
                
   Julmat                                                          Stopp
 
 
 
På julaftonsmorgonen bar det i väg till Fiskja på julfrukost...men först ett litet paket från morgontomten!
 
 
 
 
Pepparkaksgubben Alfred och Tomtegumman Ellen öppnar morgonklapp
 
 
 
 
Väl framme i Fiskja vankades tomtegröt, skinkmacka, lax, sill, ägghalvor...ja en rejält förstärkt frukost!!
 
 
 
 
               
 
 
 
 
När vi var mätta och belåtna åkte vi hem för att byta om till kvällspasset som för min och Abbes del var förlagt till Sågvägen och Emilie, Jonas och barnen åkte till Linda och Marko. Oskar, Ludvig och Alex som haft julmorgon hos pappa Per anslöt även de för avfärd mot Sågvägen. 
 
 
 
 
 
Alfred och morfar Abbe redo för julaftonskväll. Vilka snyggingar!!
 
 
 
 
Vid ankomst på Sågvägen serverades glögg och pepparkakor innan det var dags för Kalle. Under Kalle spelades det mest Quizkampen...men de välbekanta filmerna behöver bara finnas i bakgrunden för att ge den rätta stämningen. Ja, sedan var det tid för årets julbord. Mums!
 
 
 
Bröderna Larsson är också redo för julfirande. Så fina...och långa!!
 
 
  
 
Julbord på Sågvägen 2013
      
 
      
 
 
 
 Efter kaffet var det äntligen dags för lite julklappar! Vi väntade ett tag på tomten men till slut insåg vi att han nog inte skulle komma så jag skötte julklappsutdelningen. Nästa år hoppas vi på en tomte som kommer smygande runt huset med lykta och julklappssäck!!
 
 
 
 
Ludvig, Alexander, Oskar och Abbe prasslar och öppnar...
 
 
När den ordinarie paketöppningen var färdig flyttade vi tillbaka till matbordet för den numera traditionella julklappsleken. Det blev som vanligt några saker som blev omåttligt populära och slets mellan deltagarna. En bok av Dan Brown och TV-serien "Bron" var årets hetaste klappar tillsammans med Harry Potter-boxen och ett kuvert Trisslotter.
 
 
 
Inger har lagt beslag på Harry Potter...men får hon behålla den?!
 
 
 
Vi avslutade julaftonskvällen med frågespel och slutligen en Stopp som fick avbrytas i förtid när Taxin anlände. Om Oskar eller Alex vann är fortfarande ej utrett då den ene hävdar att  ledaren vid avbrottet är vinnaren medan den andre påstår sig vunnit på "walk over" !