Gott Nytt År!

Nyårsfirandet hade vi i stugan i Norrfällsviken. Vi åkte ut redan på lördagen och förberedde. Jag hann plugga lite och Abbe monterade hängrännor på förrådet. På måndag morgon åkte vi till Kramfors och jobbade och efter arbetsdagens slut åkte vi och Petter, Anna och Thea till Norrfälla.
 
På Nyårsaftonen anslöt Inger, Björn och Alexander. Vi började dagen med två utomhusgrenar. Den första gick ut på att gå eller springa en kort sträcka och sedan skulle lagmedlem nr två försöka göra samma sak på samma tid. Det lag med minst tidsdifferens vann grenen. Här lyckades Anna och Björn bäst.
 
Gren nr två handlade om att på 5 minuter bygga ett så högt stentorn som möjligt. Att hitta byggmaterial var enkelt...desto svårare att få detta stabilt och högt!  Abbe och Inger fick till det vinnande tornet.
 
 
 
Inger och Abbe, vinnare av deltävling nr två
 
 
 
Thea myser i vagnen medan mamma och pappa presterar i Norfälla Nyårskamp 2013
 
 
 
Efter dessa två kraftmätningar blev det grillad chorizo, räksallad och öl.
 
 
 
 
Inger, Björn och Abbe smälter maten och funderar över vad nästa tävling kan vara...
 
 
 
 
Innan vi svidade om till nyårsdressen var det några tävlingar kvar. Den tredje grenen handlade om att på 1 timme skapa en julteckning med tillhörande dikt. Den fjärde och femte tävlingen gick sedan parallellt och handlade om att lägga ett 60-bitars pussel på tid och att två och två tävla i Memory! I samtliga dessa grenar var det ett lag som stack ut - Anna och Björn eller "Raketerna" som laget hette.. De var fantastiska på pussel, Anna var outstanding på Memory och deras konstnärliga talanger visade sig överträffa de andra lagens.
Inför den avslutande tävlingen fanns en klar ledare...men det var inte avgjort!
 
 
 
 
Ombytta och klara för Nyårsmiddag!
 
 
 
Nyårsdukningen klar - Björn inspekterar!
 
 
 
En god nyårsmiddag bestående av löjrom och västerbottenspaj till förrätt, varm fläskfilésallad till varmrätt och slutligen hallonmousse. När kaffe och cognac fanns på bordet var det dags för den avslutande tävlingen, Quizkampen! Ett koncentrerat gäng tog sig an uppgiften på största allvar och så småningom kunde vi kora en segrare.
 
 
De tre lagen kämpade alla väl men det var inget att göra åt "Raketerna", Anna och Björn
 
 
 
Hatten av för de suveräna vinnarna Anna och Björn!  Mellan tvåan och trean var det mycket jämt men efter sista grenen stod Abbe och Inger som knappa tvåor med en poängs marginal!
 
 
Vid tolvslaget sköt vi raketer och skålade in det nya året!
 
 
 
 
Inger i väntan på det nya året...
 
 
GOTT NYTT ÅR!!