Advent och fixarlördag i Sundsvall

I dag är det 1:a december och i helgen var det första advent. Hög tid att ta fram lite ljusstakar och tomtar med andra ord. Fredag kväll ägnade vi åt lite adventspyntande och med lite julmusik i bakgrunden infann sig julkänslan ganska snabbt.
 
 
 
Rigmors fina tomtar på hallbordet
 
 
 
 
Lördag morgon var det tidig uppstigning och avfärd mot Sundsvall. Morgonen var magiskt fin. Fantastiskt att få se himlen...den har legat djupt dold i dimma och moln under stora delar av november. Två uppdrag skulle utföras under dagen. En ljusramp skulle monteras hos Anna och Jörgen och en pump till golvvärmen skulle fixas hos Emilie och Jonas. Vi började med ljusrampen och den kom på plats utan större problem. Jag drack mest kaffe och mådde gott, Jörgen och Abbe monterade och Anna dammsugade upp sågspån. 
 
 
 
 
Fin morgon med klar himmel!!  Gudmundrå kyrka
 
 
 
 
 
           
Jörgen och Abbe monterar ljusramp....                                 ...Anna dammsuger
 
 
 
 
När ljusrampen var på plats åkte vi vidare till Snickaregatan. Abbe drog på sig arbetsbyxorna och ägnade sin fulla uppmärksamhet åt badrummets golvvärmepump medan jag myste med två supergoa barn.
 
 
 
 
           
Alfred och....                                                                    ....Ellen
 
 
 
Pumpen som inte fungerat på flera år startade upp och så småningom var golvet varmt och skönt. Uppdrag två var därmed slutfört och endast trevligheter återstod. Det blev ett kort besök på Bishop's Arms och sedan familjemiddag på Snickaregatan med Anna som middagsarrangör. En fantastiskt god laxrätt serverades som helt säkert kommer att hamna på middagsbordet vid fler tillfällen!!
 
 
 
 
Familjemiddag på Snickaregatan
          
 
  
 
          
 
 
 
 
Kvällen avslutades med Stoppspel vid två bord. Karin segrade i första omgången, Abbe i den andra. En mycket trevlig kväll!
0 kommentarer publicerat i Allmänt
Taggar: Anna och Jörgen, Ellen och Alfred, Släktfest