Nytt hcp - första gången under 20!!

Oj vilken trevlig helg vi haft i Umeå! Vi har hunnit med så mycket praktiskt och vi har träffat släktingar och vi har ätit otroligt gott...och jag har spelat min bästa golfrunda någonsin!! 
 
Det kommer ett "eget" inlägg om denna roliga och nyttiga Ume-helg när jag är i fas tidsmässigt ....detta blir ett nutidsinlägg som bara berör den avslutande delen, nämligen min golfrunda.
 
Jag har spelat golf länge....och då och då (alldeles för sällan dock) kommer en sådan här riktigt bra dag när allting stämmer. Söndagen den 17:e augusti var en sådan dag. En strålande fin augustidag på Umeå GK hade vi bokat tid kl. 14:00 för en fyrboll. Det var jag, Abbe, Ludvig och Alexander. Då vi var i god tid ändrade vi vår starttid och kom i väg redan13:10.
 
 
 
En härlig dag på Umeå-GK     Ludvig och Alexander
 
 
Jag började med ett par, ett till, därefter en dubbelbogey...sedan tre par på raken och avslutningsvis tre st bogeys. Detta innebar att jag efter de första nio hålen hade gått runt på 40 slag!!  40 slag...det var helt overkligt och gav en poängskörd på hela 26 poäng!!  Alexander spelade också fantastiskt bra och hade efter dessa första nio hål 22 poäng. Jag gick hela tiden och väntade på "raset"...för det brukar till slut komma.
 
 
Scoren efter nio hål
 
 
Efter första nio - koncentrerad och upprymd efter overkligt spel
 
 
Andra nio inledde jag med två par vilket innebar att jag efter 11 hål hade 33 poäng... och då hela sju hål kvar att spela. Det började då spekuleras i vilken poäng jag skulle hamna på om detta mirakel fortsatte och det var dryga 50 poäng. 50 poäng!!  Ja, nu blev det inte riktigt så men väl goda 44 poäng. Jag höll inte riktigt samma standard på sista sju hålen, det blev bogeys, en dubbel och två streckhål till slut. 
 
 
Efter 18 hål: 90 slag, 44 poäng  - nytt hcp 19,0
 
 
Ja, nu har jag för första gången i mitt golfliv ett hcp under 20 - det hamnade på 19,0. Nu är det kluriga att återupprepa detta!. Det kommer att bli svårt men jag kommer att försöka - om och om igen!! 
 
Golf är såå roligt!!