Kramfors Husvagnsmästerskap 2014

Tredje onsdagen i juli är dagen som är utvald för den årligt återkommande tävlingen "Kramfors Husvagnsmästerskap" eller "Whon Wagen Masters" som den mer internationella benämningen lyder. I år var det nionde året i rad som vi genomför denna trevliga tävling som från början var avsedd för husvagnscampare på Norrfällsvikens camping som kom från Kramfors. Med åren har en del förändringar skett vad beträffar de tävlandes boende och en del har inte längre husvagn utan i stället stuga. Några har deltagit som inbjudna i ett lag där husvagnsmedlemmarna varit för få och dessa har i och med att de deltagit ett år blivit startberättigade även i kommande tävlingar. Reglerna för deltagande kräver således att man antingen är eller har varit husvagnscampare i Norrfällsviken, hemmahörande i Kramfors kommun, eller att man tidigare deltagit i tävlingen.
 
Nästa år har vi 10-års jubileum och vi hoppas då att få återse några lag som var med när denna tävling kom till men som av olika anledningar inte kunnat deltaga de senaste året/åren. 
 
Årets tävling spelades onsdagen den 16:e juli med ett inledningsvis strålande väder som de allra flesta dagarna denna sommar. Först på första tee stod ett för året nykomponerat lag: Lag Per Larsson. Per har inte haft husvagn men har numera stuga på Lostigen...men startbiljetten har han genom ett tidigare inhopp i lag Öhman. Då vårt lag, alltså Johansson/Larsson alla år haft 5 deltagare fast vi spelat fyramanna-scramble de senaste åren fick vi förfrågan från Per om att lämna över en av sönerna Larsson till detta nya lag. Per föreslog då att den yngste Larsson, dvs Alexander skulle värvas över. Här hade dock Abbe vissa invändningar då han menade att Alex var på väg nedåt i handicap och spelade mycket bra så om Per ville ha någon från vårt lag fick han vackert nöja sig med Oskar - en låghandicapare som spelat otroligt lite de senaste åren och bara gjorde att vi tappade slag (och underförstått inte kunde spela på sin normalt höga nivå). Sagt och gjort, Per fick en laguppställning med Oskar, Mattias och vår pro Sam Grant. 
 
Då Sam behövda komma tillbaka snabbt till klubbhuset för att hjälpa till där fick lag Per Larsson starta först.
 
 
På första tee, Oskar Larsson, Sam Grant, Per Larsson och Mattias Wikström
 
 
 
 Alla lag såg laddade och segervissa ut på första tee. Tror jag fick med de flesta lagen innan start.
 
 
 
        
        
 Lag Bylund                                          Lag Sundell
 
        
 Lag Norlander                                       Lag Almegård
 
 

        
  Lag Nyberg                                         Lag Öhman 
 
 
 
        
 Lag Lindström                                       Lag Westin
 
 
         
  Lag Edlund                                          Lag Johansson/Larsson
 
 
 
När jag nu räknat efter och jämfört med startlistan ser jag att det är ett lag som fattas på bild från första tee, nämligen lag Jonsson. 
 
 
 
När alla lag kommit i mål blev det "after golf" vid klubbhuset. Normalt tilldrar sig denna trevlighet hemma hos familjen Bylund på "hyllan" men då vädret såg lite osäkert ut var det mer praktiskt att hålla till hos Sam under tak. Som vanligt blev det riktigt bra drag med allsång och handklapp och till och med ett danståg. En ganska ovanlig syn på en golfbana ... men så har vi ju också världens trevligaste golfklubb i Norrfällsviken!!
 
 
 
"After golf" vid klubbhuset
 
 
 
 
Tommy och Tomas - våra fantastiska trubadurer!!
 
 
 
 
 
...och öl fanns det att köpa på 19:e hålet
 
 
 
Det var lite tråkigt att bryta upp från den goda stämningen men så småningom var vi tvugna att dra oss hemåt för en dusch och för att ställa i ordning prisbordet till kvällens prisutdelning. Väl hemma hade Petter, Anna och Thea anlänt och Lasse kom förbi och hjälpte till att arrangera prisutdelningen.
 
 
 
 
Petter, Thea och Anna följde med på Brittas för att äta
 
 
 
När middagen var klar var det så småningom dags för prisutdelning. Förs delades ut pris för längsta drive. Där vann Åsa Bylund på damsidan och Alexander Turdin på herrsidan. Närmast hål delades också ut för både herre och dam och där vann familjen Leif och Åsa Eriksson en dubbel! Leif var egentligen inte "närmast" hål...för det var en annan Leif, nämligen Erlander. Dock tog tävlingskommittén beslutet att priset för närmast hål herrar skulle föräras Leif Eriksson som kom direkt " i " hål - han gjorde alltså en "Hole in one".  Efter en hel rad med specialpriser var det så äntligen dags att avslöja vem som stod överst på prispallen och skulla få ta med det eftertraktade vandringspriset hem. Det var det nykomponerade laget "Per Larsson" som tog hem segern i WhonWagenMasters 2014. Per höll segertal och förklarade där hur tacksam han var över att Abbe "släppt" Oskar till deras lag då han spelat mycket bra under dagen.
 
 
 
Per håller segertal
 
 
 
Oskar höjer vandringspriset och har därmed personligen tre inteckningar... dock två med ett annat lag!!
 
 
Ja, det viktigaste med årets tävling var att lag Öhman besegrades och inte ryckte i från ytterligare i marathontabellen. De har som lag tre inteckningar och vi har två. Nästa år firar vi 10-årsjubileum och hoppas då få se några klassiska husvagnslag göra "comeback" i denna trevliga tävling. Tredje onsdagen i juli 2015, alltså den 15:e juli är det dags.