Gäststuga på Hjortstigen 11

Nu är det dags för lite uppdatering på byggfronten. Det var ju så den här bloggen kom till från början under hösten 2011. Vi har alltså påbörjat uppförande av en gäststuga nu under sommaren. Direkt efter hemkomst från grekland i början av juli grävdes för att förbereda för plintar och avlopp. Under den "heta" sommaren har sedan aktiviteten varit låg...men lite småpyssel med har vi hunnit med.
 
 
 
Grävning för plintar och avlopp 
 
 
Under sommaren har vi vid ett flertal tillfällen blivit tillfrågade om vi håller på och bygger pool. Som sagt, det var en stor grop och tomten blev om möjligt ännu rörigare och stenigare än innan...men tids nog ska vi väl få ordning även på detta.
 
 
 
 
Utsikten från altanen - lite skymd kan man väl säga utan att överdriva.
 
 
 
 
Den fantastiska sommaren bjöd inte på särskilt många tillfällen till arbete i "gropen". Ett par regniga dagar hade vi dock och då passade vi på att jobba lite.
 
 
 
 
 
 
 
Plintsulor tillverkade och på väg att placeras ut
 
 
 
 
 
 
Ett sandlass för att fixera plintsulor och spirorör
 
 
 
 
 
Några spirorör på plats
 
 
 
 
 
Klart för återfyllning!
 
 
 
När semestern var slut var samtliga spirorör på plats. De stod stadigt på fixerade plintsulor och rejält strävade, det var dags för återfyllning. Inget enkelt jobb med alla storstenar som lätt kan ställa till det ...även om man är försiktig! Roger fixade detta perfekt och nu är utsikten från altanen återställd. 
 
 
 
 
 
Återfyllning pågår.
 
 
 
 
 
 
Plan mark och återställd vy från altanen...men varifrån kommer all sten???
 
 
 
 
Nu var det då klart för gjutning och detta gjorde vi under två vardagkvällar. Första kvällen gick det så där, andra kvällen med lite erfarenhet gick det galant.
 
 
 
 
 
Abbe kör fram betong. Tungt i kärran och ojämnt underlag - inte lätt att ta sig fram utan spill!
 
 
 
 
 
 
Betongen får hjälp att komma på plats - ca 1,5 kärra per rör
 
 
 
 
Jämnt och fint måste det vara!!
 
 
 
 Ja, nu är vi redo för nästa steg - bjälklag och resvirke. Spännande!!
 
 
 
#1 - - Birgitta:

Undrar om man skall kidnappad din man en vecka:) han är då så duktig:) bäst du håller koll för en dag kanske han är borta på annat håll:):):) kramis

Svar: Ja, han är fantastisk!!
Teresa Johansson