Thea's Dop

Fredagen den 21:a mars var det Thea's dag. På Gudmundrå församlingsgård fick hon vatten på huvudet av Agne Andersson... och hon skötte sig exemplariskt!
 
Efter en intensiv vecka med bröllopsförberedelser skulle Thea döpas på fredag eftermiddag och Anna och Petters släktingar skulle få möjlighet att träffas lite innan bröllopet dagen därpå. Det blev en jättefin ceremoni i all enkelhet på Gudmundrå församlingsgård.
 
I väntan på dop
        
Ludvig, Abbe, Oskar och Inger                Sigbritt och Kurt förbereder fika
 
        
Malin och Anton                                     Alla på plats i väntan på Thea
 
 
 
Så småningom kommer Thea med följe och allt kan börja. Vi sjunger några psalmer och Agne förklarar dopets innebörd. Oskar får äran att läsa en kort text då Alex pga sjukdom tyvärr inte kunde vara med.
 
 
 
Thea hjälper Agne med papperen
 
 
 
Oskar läser en kort text
 
 
 
Så var det dags för lite vatten på huvudet. 
 
 
Thea kollar temperaturen på dopvattnet
 
 
Nydöpt Thea visas upp för församlingen
 
 
 
Det var en mycket lättsam och trevlig stund där alla kände sig välkomna och delaktiga. Till sin hjälp hade Agne två riktigt duktiga tjejer. Se här:
 
 
Dopvatten och dopljus
        
 
        
 
 
 
Efter dopakten serverades kaffe med dopp som Sigbritt och Kurt ordnat. Många sorter fanns att välja på och dagen till ära var det även tårta på kaffebordet. 
 
Dopkaffe
        
 
   
        
 
 
 
När alla släkt kaffetörsten var det dags för presentöppning. Många paket var det....
 
 
Petter och Anna öppnar doppresenter
 
 
 
Direkt från dopkaffet bar det sedan av till Sågvägen för middag för den närmsta familjen. Där fick jag och Andreas möjlighet att prata ihop oss och planera inför toastmasteriet nästa dag. Från Sågvägen åkte vi sedan en stund på Hotell Kramm för att umgås en stund med de nyanlända bröllopsgästerna. Det blev lite trevlig samvaro och något att dricka innan vi avvek för att åka hem på Skördevägen och träffa Marcus, Kajsa och Johanna som kommit från Umeå för att spela i kyrkan och hjälpa till med serveringen på Babelsberg.
 
En intensiv och trevlig dag som vi länge skall minnas...och som skulle följas av ytterligare en upplevelse för livet!
Återkommer med bröllpsrapportering.