Kristianstad, Ledin och Ellen

 I slutet på februari var det dags för den andra och sista träffen på min utbildning i Basmedicin. Resten sker helt på distans och jag hoppas vara klar med allt i slutet på augusti. Denna gång var det skelett och muskler som var huvudtemat tillsammans med en laboration där vi skulle koppla samman respirationssystemet, cirkulationssystemet och rörelseapparaten. Dag två ingick också en utbildning i hjärt-lungräddning inklusive hjärtstartare och även 1.a hjälpen utbildning.
 
 
 
Labb där vi mäter laktat, blodtryck, andningsfrekvens och puls
 
 
 
Efter två intensiva dagar i Kristianstad blev det flyg till Kramfors där Abbe och Ellen väntade. Då flyget från Arlanda till Kramfors behagade att vara ca 2 timmar försenat fick Simon och Izabelle rycka ut  och plocka upp mig på flyget då lilla Ellen behövde komma i säng.
 
På lördag morgon vaknade vi upp med världens finaste Ellen på besök. Det blev lördagsfrukost i lugn och ro och sedan bar det av ner till centrum och vår fina Galleria. Det blev inköp av vattenfärg och en födelsedagspresent till Alfred. Ellen blev lite hungrig och smaskade i sig en varmkorv på torget.
 
Klockan 15.00 var det dags för Tomas Ledin på Kramfors Folkets Park. Han valde att göra sin premiär på ny turne i Kramfors. Tre föreställningar blev det - MAGISKT BRA!! Fantastiska musiker och en fantastisk historia från Ådalen med hjälp av musik och berättelser av Tomas Ledin. Har ni möjlighet så gå och se detta! Inte bara Ådalingar utan alla som uppskattar högklassig folk-rockmusik.
 
 
Tomas Ledin och Höga Kusten Kapellet på Kramfors Folkets Park 1 mars 2014
 
 
 
När jag och Abbe var på Tomas Ledin tog Simon och Izabelle hand om Ellen och när vi kom hem blev det middag och mys.
 
 
 
Simon, Izabelle och Ellen
 
 
Finaste Ellen
 
 
 
 
 
 
På söndag morgon var det Vasaloppsdags och vi dukade upp frukost framför tv:n. Vi hängde i soffan hela förmiddagen och ritade och målade med vattenfärg.
 
 
Ellen laddar för solsemester...Vasaloppet är inte så intressant
 
 
 
Ellen ritar...morfar surfar
 
 
Många teckningar blir det...
 
 
 
Mitt på dagen var det så dags för Ellen och morfar att bege sig mot Sundsvall. Vilken mysig helg vi haft!!