Bruksvallarna

Till Bruksvallarna åkte vi v 10. Det blev jag, Abbe, Per och Marie. Tanken var att även Alex och en kompis till honom skulle ha följt med men detta ändrades i sista stund. Vi hade tre underbara dagar i fantastisk fjällnatur. Två riktigt soliga dagar då vi ägnade oss åt längdåkning och en mulen dag då vi åkte skoter och pimplade. 
 
Vi anlände på onsdag kväll och det blev då uppackning, bäddning och så klart något gott att dricka och äta.
 
 
 Ankomst och torsdagens längdtur
          
Ankomstkväll                                         Pussbild på vår vigselplats
 
 
         
Fikapaus på Rudolf, Ramundberget         Vallastopp på hemväg
 
 
På fredag blev det skotertur till Messmörtjärn. När vi kommit på plats och borrat upp några pimpelhål började det snöa. Snöandet tilltog och efter en halvtimme snöade det ymnigt på tvären. Som tur var  fanns det fina lilla vindskyddet att krypa in i. Vi gjorde upp eld och stekte på en härlig pytt på murikan.
 
 
 
 
 
 
På lördag blev det längdåkning igen. Vädret var strålande. Vallningsföret besvärligt då det krävdes klister i spåren men så fort man klev utanför hade man en decimeter nysnö under skidan. Vi åkte i dalen bort till Ramundberget, fikapaus på Rudolf och sedan började vi klättringen uppför!! Vi hade drygt 1 km rakt uppför men sedan var det en betydligt lättare väg hem. 
 
 
 
Jag och älsklingen med Mittåkläppen i bakgrunden
 
 
 
Ännu en vacker vy. Marie, Per ocj jag.
 
 
Efter dessa två längdåkningsdagar hade vi skrapat i hop ca 4 mil. Det kändes bra i kroppen. Vi längtar redan till nästa år i denna härliga fjällvärld.