Nyårsfirande i Norrfällsviken

 
Efter fem roliga år med nyårsfirande tillsammans med fyra andra familjer var det i år dags för något nytt. Vi packade bilen full och sammanstrålade med Petter och Anna på Hemköp för att göra inköpen till årets nyårsfirande. Det blev en rejäl varuvagn med allehanda godsaker för dagarna tre.
 
Vi kom ut till Norrfällsviken på lördagen vid 13.30-tiden...det var nämligen viktigt att vara där i god tid till dagens V75-sändning. En ny Boxer skulle installeras och dröm om vår besvikelse (mest Abbes) när alla kanaler fungerade utom TV4+ där travet sändes. Ja, det blev till att se travet via datorn...det går ju det med. Tyvärr blev det inga miljoner till det nya året, inte den här gången heller!
 
Lite trångt i hallen vid ankomst
 
När vi kom ut till Norrfällsviken på lördagen var det fantastiskt vackert med fluffig snö på träd och mark. Under natten mellan lördagen och söndagen steg temperaturen ordentligt och på söndag morgon fanns inte en snöflinga kvar i träden och snön på marken hade sjunkit ihop rejält. Kändes nästan som en vårdag när vi gav oss ut på promenad på söndagen...inte någon nyårskänsla precis.
 
      
Lite skottning i snöslasket
 
Abbe, Petter och Anna
 
Abbe och Anna...tjock dimma på havet...Ulvön utom synhåll
 
Trots det tråkiga vädret var det skönt att röra på sig och få lite frisk luft. Väl hemma blev det en skön dusch och så småningom matförberedelser. Biff Rydberg à la Petter och Anna stod på menyn. Mums -  fantastiskt gott!
 
 
På nyårsafton blev det en rejäl sovmorgon och en rejäl frukost och därefter en liten uppiggande promenad i det vårlika gråvädret. Det blev svängen ner till fiskeläget, bitvis pulsande på oplogade gångstråk.
 
Nyårspromenad i Norrfällsviken
     
 
     
 
     
 
 
När vi kom tillbaka från promenaden hade Alexander förberett dagens tävlingar. Lagen lottades och det blev jag och Anna mot Abbe och Petter...tjejerna mot killarna alltså!
 
Första grenen gick ut på att bygga ett så högt torn som möjligt med vedträn. Det blev en helt jämn inledning - lagens torn blev lika höga och grenen alltså oavgjord.
 
Tävlingsledaren bär fram vedträn
 
Gren nummer två avgjordes också utomhus och gick ut på att med snöboll få så många vedträn som möjligt att tippa. Vi fick ner ett vedträ men dessvärre lyckades killarna kasta omkull hela två stycken så grensegern gick till lag Abbe/Petter. Efter dessa två inledande utomhusgrenar gick vi in och försåg oss med lite korv och öl till mellanmål innan tävlingen fortsatte med gren tre - fyrmansvist. Ja, det var snabbt och enkelt avklarat och inför gren fyra var ställningen utjämnad. Nästa tävling innebar X-box kinnect och en gren som krävde både smidighet och reaktionsförmåga.
 
 Petter in action!
 
Ja, stilen är det inget fel på men poängskörden blev dessvärre inte tillräcklig för Petter och hans lagkamrat. Tjejerna vann ännu en gren och inför den sista avgörande frågetävlingen, där det fans många poäng att hämta, var spänningen oliiidlig!
 
Den sista grenen fick vänta till senare, nu var det dags att duscha o basta och svida om till nyårsfirande.
 
 Anna - redo för partaj
 
 Middagsförberedelser
 
 Tävlingsledaren vilar sig innan middagen
 
 
Innan förätten ställdes fram blev det ett glas champagne.
 
Petter serverar champagne
 
 
Efter räk-laxcocktail till förrätt var det dags att färdigställa varmrätten.
 
 Petter och Anna monterar bearnaisesåsen, Abbe övervakar
 
Varmrätten bestod av helstekt oxfilé, bearnaisesås, ungspotatis special och sallad med granatäpple. Allt var fantastiskt gott...bearnaisen var magisk!
 
Till efterrätt blev det chokladmousse med grädde och hallon. Efter efterrätten var det så äntligen dags för den prestigefulla avslutningen på nyårskampen - onlinefrågsport à la Nationalencyklopedin. Ja, det blev en spännande upplösning...eller kanske egentligen ganska odramatisk...för ledarna höll ju undan och segrade. Segrare i Nyårskampen 2012 blev alltså lag Anna-Teresa. GRATTIS till oss!!
 
Ja, sedan roade vi oss en bra stund med NE:s frågesport innan vi började förbereda oss inför tolvslaget.
 
 
 Lite suddigt....men ändå  GOTT NYTT ÅR!!
 
 
Firandet fortsatte en bra bit in på småtimmarna och avslutades med med lite nattamat och te i köket.
 
Anna, Petter, Teresa och Alex - första måltiden på det nya året 2013
 
Nu är det alltså ett alldeles nytt år - 2013.  Nyårsdagen 1 januari 2013 är inte bara årets första dag - det är också Ellens 2-årsdag. GRATTIS ELLEN!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg