Stockholmshelg

I mitten på oktober tog jag, Abbe och Alex tåget till Stockholm för att hälsa på lilla Thea. Ja, vi passade även på att träffa hennes föräldrar Petter & Anna... men Thea var huvudanledningen till denna utflykt till huvudstaden. En lugn och skön tågresa i "Tyst kupè" där jag ägnade mig åt cellbiologistudier, Alex löste matteproblem och Abbe lyssnade på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vi satt ju som sagt i "Tyst kupé" men Abbe hade vissa besvär med detta! Han brast nämligen ut i skratt då och då och jag var tvungen att titta strängt på honom. Han fick dock ingen tillsägelse av medpassagerarna som Alex sätesgranne fick när han inte kunde få av meddelandeljudet på sin telefon. Alex kunde dock hjälpa denna engelstalande man med detta och fick sedan i gengäld hjälp med lite mattetal och på köpet träna lite engelsk konversation!
 
 
Abbe lyssnar och skrattar högt , då och då!  Alex äter SOCKER!!!
 
 
Mat och mys på fredagkväll med familjen Eriksson och på lördag blev det mer mat och mys i city efter lite shopping. Vi sammanstrålade med Henrik, Charlotte och Ebba på Bistro Rigoletto på Kungsgatan och åt en god lunch innan vi åkte hem mot Solna för att ägna eftermiddagen åt fotboll, trav och tips...och så klart åt lilla Thea!!
 
 
 
Alex, Petter, Anna och Abbe...Thea i vagnen
 
 
 
Teresa, Anna, Thea, Alex o Petter
 
 
 
På söndagen skulle vi åka hem, men inte förrän på eftermiddagen. Under frukosten fick Abbe ett telefonsamtal från en god vän i knipa. Det blev "SolnaAkutens" första (och kanske enda) utryckning!!
 
Jag, Petter, Alexander och Abbe drog i väg till Julia för att montera en säng. Dagen innan hade pappa Christer råkat ut för en olycka när flyttning och ommontering av denna säng slutat med att sängen träffat honom i huvudet med mindre trevliga konsekvenser. Vi var nu fyra stycken som hjälptes åt med denna tunga, väggfasta säng som skulle fästas säkert i väggen. Ett ganska besvärligt uppdrag...men "SolnaAkuten" fixade biffen!!
 
 
 
 
SolnaAkuten på sitt första uppdrag
 
När uppdraget var utfört återvände vi till Solna för att packa och så småningom åka mot Centralen och tåget mot Kramfors. En trevlig helg hos Petter, Anna och Thea! På snart återseende i Kramfors.