Installationsfest i Norrfällsviken

 
 Oj, vilken trevlig helg!
Vi åkte ut på fredag kväll för att förbereda inför lördagens "Installationskamp". Vädret var illavarslande redan under resan ut till Norrfällsviken - tilltagande vind och mer och mer snö ju närmare kusten vi kom. Det var riktigt ruggigt att packa ur bilen...men desto skönare sedan med brasa och som avslutning på kvällen - Bastupremiär!! Bastun fick högsta betyg...och tänk sedan när vi har ett fönster ut mot banan!
 
Ja, så blev det lördag och uppstigning för att invänta gästerna. När vi tittade ut genom fönstret kunde man tro att man befann sig på någon bergstopp i fjällvärlden. Det var full snöstorm med ytterst begränsad sikt. Dagens första planerade aktivitet var en långpromenad med grillning och två tävlingar i det fria. Efter en liten överläggning beslutade vi oss för att hålla fast vid planen, dock i något nedkortad version. Kl 11.00 kom Tomas & Lena och strax efter Patrik och Mia, väl förberedda för utomhusaktiviteter i busigt väder.  Ja, vi gav oss i väg och så här såg det ut....
 
Norrfällsviken 2012-12-01     Teresa, Lena och Mia
 
Visst ser det uppfriskande ut? Väl framme på Storsand var det dags för dagens första tävling. Det gick ut på att de två lagdeltagarna skulle gå en liten slinga på stranden och komma så nära varandra som möjligt tidsmässigt.
 
Hela havet stormar!
 
Jag tror L&T vann den första deltävlingen...väldigt knappt dock. Vi fortsatte vår stormiga promenad mot Hägget och ett skönt vindskydd. Väl framme blev det kaffe, choklad och en liten stänkare. Mysigt värre!
 
 Häggets vindskydd
 
När vi kom tillbaka efter detta äventyr var det härligt att krypa in i stugvärmen och elda i kaminen. Det blev stekt korv inomhus istället för grillad utomhus och varm härlig glögg.  Sedan var det tid för deltävling två - en frågesport om Norrfällsviken och därefter bastu o dusch parallellt med deltävling nr tre, julpyssel!
 
 
Installationskampen - del 2 och 3
    
    
   
 
När alla duschat och svidat om började det närma sig middag.
 
 
Vi åt och drack och mådde gott hela kvällen. Det blev några tävlingar till bl a två precisionsgrenar, golf och blindbock och avslutningsvis online-frågesport.
 
 
Installationskampen - avslutning!
    
    
 
 
Efter en mycket jämn avslutning stod slutligen T&L som segrare och som traditionen bjuder så höll de ett mycket uppskattat tacktal.
 
 
Tack alla för en jättetrevlig dag!
 
 
På söndagen vaknade vi upp utan stormvindar och med en blå himmel som till och med bjöd på lite sol. En fullständig kontrast mot lördagens snöoväder. Vi gick samma promenad...men ändå så olik. Se vad härligt...
 
Teresa och Havet   -   Storsand, Norrfällsviken
 
 
Teresa  -  Promenadstigen mot Hägget
 
 
Abbe  - Utsikt över Norrfällsvikens Fiskeläge
 
 
En härlig helg med ett härligt gäng!  På snart återseende.
Visa fler inlägg