Goda vänner med god kunskap

Oj, vilken fantastisk helg vi haft! Både otroligt trevlig och otroligt produktiv. Vilken kombination - att ha supermysroligt och samtidigt få mycket gjort!!

Det började inte så himla bra eftersom vädergudarna tydligen ansåg att vi ej gjort oss förtjänta av härligt vårväder ännu. På väg ut mot Norrfällsviken på fredag eftermiddag möttes vi av ett allt ivrigare snöfall. Vinterdäck hade varit bra!! Men vi lyckades ta oss fram i den kuperade terrängen även om det bitvis var med en viss tvekan.

Abbe lade in parkett och jag hann börja montera en låda till badrumsskåpet. Jag hann börja pyttelite...pyttepyttelite pga den idiotiska beskrivningen från leverantören!! Tacka vet jag IKEA...de vet hur man gör en instruktion begriplig!


Kaffe på stående fot... på parketten i vårt kök!

Ja, vi hann som sagt jobba en stund innan våra husvagnsdragande gäster anlände. Pga ymnigt snöfall blev de tvungna att koppla av husvagnen i Järesta och återvända till Kramfors för att byta till en kraftfull bil med vinterdäck. Det är härligt med snö och vinter...men kanske inte i slutet av april!

Så småningom fick vi i alla fall slå oss ner för att äta middag i vårt matrum. PREMIÄR!


Patrik & Mia, Abbe serverar vinet

Det blev en mycket trevlig och ganska sen kväll. Snön fortsatte att falla hela natten.  På morgonen väntade vi förstärkning av Peter. Även han fick problem att ta sig fram på de oplogade vägarna och i Mjällomsbacken gick det inte längre. Abbe och Patrik fick göra en utryckning. Med god vilja, goda idéer och lite tur tog sig alla upp för backen och ända fram till Hjortstigen 11 i Norrfällsviken. Bra jobbat!

Nu började så helgens huvudaktivitet - badrummet med installation av dusch, toalett, varmvattenberedare och tillhörande rördragning. Och vad är det för sak när man har goda vänner med goda kunskaper!
 
Patrik & Peter in action
   

   

Medan rör bockades, takdusch och beredare monterades och några öl slank ner i badrummet höll jag och Mia till i matrummet och läste undermåliga beskrivningar till badrumsinredningen. Trots bristfällig vägledning lyckades vi till slut ordna till både lådor och spegelskåp.


Mia monterar överskåp

Det var en febril aktivitet hela dagen med undantag för frukost, lunch, ölpaus, Irish Coffeepaus och besökspaus. På förmiddagen kom promenerande Jonas och Ullis förbi och senare på eftermiddagen kom Jonas och Alice på en liten fika.

   
IrishCoffeepaus                            Jonas&Alicepaus


Det mesta gick som smort hela dagen. Ett mindre misstag uppstod dock vid borrning från badrummet för rördragnig till köket. Som Peter uttryckte det "Du hade ju 60 cm att gå på...ändå hamnade du i fel skåp?!"  Ja, även solen har fläckar. Jag nämner inga namn...men en bild säger ju mer än tusen ord...


Borrhålet hamnade i pannskåpet...där skulle det inte vara!!

Förutom detta borrhål var det också något problem med en vattenutkastare. Peter och Patrik undrade över den konstiga, ej fungerande, konstruktionen.


Det är något fel på den här!?


Förutom borrhålet och vattenutkastaren hade också jag ett problem. Jag skulle fortsätta parkettläggningen och vid ett tillfälle blev jag tvungen att använda en liten, typ figursåg för att såga ur för elementrör. När man aldrig använt ett redskap kan det faktiskt vara svårt att veta åt vilket håll den ska hållas.

   
Här går allt bra...                     ...här går det mindre bra

Jag hade alltså vänt sågen åt fel håll med sågbladet utåt. Det är svårsågat då kan jag lova!!


Innan dagen var slut hade vi i ett fungerande badrum med rinnande vatten, beredare, toalett, dusch och ett jättefint spegelskåp fastmonterat på väggen. Dessutom fick vi rinnande vatten i köket...och ett extra hål i pannskåpet.

Se så fint det blev.

När dagens aktiviteter var avslutade blev det en skön dusch i klubbhusets omklädning (vi har inget varmvatten påkopplat ännu) och sedan väntade en helt fantastisk middag.

   
Mia serverar underbar rensoppa        Oxfilé, potatissallad och tillbehör...magiskt!

Ja, det var en högklassig middag som serverades som avslutningen på en lång och bra arbetsdag. Vi tackar kocken Mia, det var fantastiskt gott. Hon hade dessutom komponerat en rotfruktssallad till oss lågkolhydratare...den vill jag ha receptet på!

Till kaffet kom Jonas och gjorde oss sällskap och vid midnatt anlände Ludde för att ta Peter åter till Kramfors...men han var inte riktigt redo. En halvtimme till och sedan avgick transporten och vi andra kände oss också redo att avsluta.

Söndag morgon, ett strålande väder väckte oss vid niotiden. Frukost och sedan lite kaffe med Patrik och Mia innan de kopplade husvagnen för att åka till campingen och ställa upp.

Vi jobbade på med golvläggning och listning fram till 18-tiden.

   
Listning av balkongdörr                  Hallgolvet påbörjat


Ja, vilken helg! Så trevlig och så bra. Tusen tack till våra goda vänner Peter, Patrik och Mia för utmärkta jobb och underbar mat och trevlig samvaro. Det gör vi om igen! Om inte förr så när värmekabeln ska ner...

Vi måste ju ha en ny vattenutkastare också...men den kan väl Abbe montera själv...lite försiktigare den här gången!


Visa fler inlägg