Fantastiska Folegandros dag 2

 
 
Efter ca tio timmars välbehövlig sömn tog vi på onsdag morgon bussen till byn Ano Meria. Vi hade aldrig tidigare varit där och tyckte det var dags för ett utforskande besök. Vi insåg dock snabbt att där inte fanns mycket mer än någon enstaka taverna och café så vi beslutade att åka tillbaka med vändande buss till Agali Beach.Den turen körde inte nerför "mördarbacken" så det fick bli en promenad, vilket är helt ok på vägen ner!
 
Väl på stranden blev det frukost bestående av omelett och yoghurt med frukt och honung. Tavernans inredning var helt gjord av SJ-pall, eventuellt en idé för vårt altandäck i Norrfällsviken.
 
 
      
 
      
 
 
 
Sol, bad och bok för mig- sommarpratande travfolk för Abbe.
 
 
 
 
 
Solnedgång vid Anemoussa Hotell 
 
 
 

Fantastiska Folegandros dag 1

Torsdag morgon, vår tredje dag här på Folegandros. Det började lite blåsigt i tisdags,  men vinden har avtagit och temperaturen har ökat från +21 till + 26. 
 
Vi startade tisdagen med att sitta i hamnen på Santorini och invänta båten hit. Det blev 4 timmar på en servering med lite kortspel, bok, omelett och öl. Kl 07.00 fick vi kliva på Adamantios Korais för 3 timmars resa till Folegandros.
 
 
 
 
I hamnen väntade hotellägaren med sin minibuss och 10 minuter senare var vi på plats på Anemoussa Hotell. Vi lämnade ryggsäckarna och gick in till torget för en frukost...men först en utsiktsbild vid muren.
 
 
 
 
Vi hann sedan med 12.30 bussen mot Agalibeach för några timmar på stranden. Det blev så klart också en öl och grekisk sallad på taverna högst upp på höjden.
 
 
 
 
Vår första dag avslutades med helvegetarisk middag på vår favoritrestaurang, Chic. Maten var som vanligt fantastisk!

Grekland 2017 - Nu är vi på väg!

Vi har precis gått ombord på SJ:s tåg från Kramfors till Arlanda och 21.15 lyfter planet mot Santorini. Än finns tankarna på jobbet och jag försöker bocka av att allt viktigt blivit gjort och sagt. Men snart har semesterkänslan etablerat sig och det mest avancerade dagliga beslutet kommer att vara vilken restaurang man ska besöka vid middagstid. 
 
Än har jag inga aktuella Greklandsbilder att visa upp men väl en begagnad från 2015, solnedgång på Antiparos.
 
 
 
Nu blir det en kopp kaffe från bistron och en bra bok. 
Visa fler inlägg