Gäststugan i Norrfällsviken april 2015

 Det har som sagt varit lite mycket ett tag - både på fritiden och i jobbet.  Det blir därför ganska textfattiga uppdateringar för våren. Men som man säger - en bild säger mer än tusen ord!!
 
Takpanel i lilla sovrummet  påbörjad
 
 
 
 Väggar till sovrummen 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
Så en dag var det dags att dra fram elkabeln till gäststugan. Ett rör för detta ändamål var sedan länge nergrävt och vi placerade oss i var sin ända - Abbe för att trä in kabeln och skjuta på och jag för att dra i det i elkabeln fastknutna snöret.  Det gick ganska lätt en bra bit men plötsligt blev det tvärstopp. Vi lirkade ett bra tag och hoppades att det skulle ge med sig...men dessvärre inte. En lång harang av ord, som inte lämpar sig i skrift, kom med regelbundenhet ur Abbes mun till dess att det var helt säkert att elkabeln inte tänkte komma fram frivilligt! Då konstaterades med säkerhet att en "stenjävel hade plattat till rörhelvetet" så det var bara till att ta fram spaden och gräva. Efter en kort analys av hur långt vi lyckats dra elkabeln räknades snabbt ut ungefär var stoppet borde vara. Och se, det visade sig vara ganska prick på!
 
  
 
Abbe handgräver...
 
 
...och se där var den...rörhelvetet 
 
 
Handgrävarn ser ju ganska glad ut trots problemen
 
 
 
 
 
 
Vy från treans tee
 
 
 
 
 
Elkabeln framdragen 
 
 
 
 
 
 
 
Lite eldning i regnet...lite i förskott
 
 
 
 
 
 
Gipsning
 
 
 
 
 
 
 
        
 Premiär på Fiskarfänget - sista april
 
 

Påsk

Påsk, ja det var ju ett tag sedan. Det har varit en intensiv period med spännande nya saker så tiden har inte funnits till att vara aktiv här.  Här kommer i alla fall lite bilder från påskfirandet.
 
Innan påskhelgen stannade Petter, Anna och Thea till på Skördevägen en natt innan de fortsatte upp till Piteå och sedan fick vi besök från Sundsvall.
 
 
Morfar och Alfred ritar
 
... Ellen också...
 
 
 
 Påsk på Skördevägen, pingisturnering och Fiskja
        
 
 
 
        
 
 
        
 
 
       
 
        
 
 
 
 
På påskdagen åkte jag och Abbe ut till Norrfällsviken för lite jobb i gäststugan. Där fick vi sedan också besök av familjen Eriksson när de åter var på väg söder ut.
 
 
 
 Golvläggning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mys med Thea
        
 
 
        
 
 
 
 
Visa fler inlägg