Släkthelg med tipslördag

Förra onsdagen kom Petter och finaste Thea på besök. Petter som är pappaledig tog bilen upp för att spendera några dagar i Kramfors. På torsdag träffades vi hos Inger och Björn dit även Anton och Malin kom. Inger bjöd på jättegod lax och alldeles egenkomponerade "Ingers kokostoppar" till kaffet. Inga bilder finns från kvällen tyvärr.
 
På lördag skulle vi ses hos oss ganska tidigt för tillverkning av fotbollstips samt V75-system. Det blev inledningsvis golf från Dubai med Henrik Stensson på TV:n under det att det arbetades med systemen. Petter, Jonas och Alex var ansvariga för Stryktipset medan Björn analyserade travet.
 
 
 
     
V75 på PC:n, golf på TV:n                                            Fotbollspanelen analyserar
 
 
 
 
Medan tipsen tar form går Thea på upptäcktsfärd på Skördevägen...
 
 
 
 
Thea kollar läget på Skördevägen
          
 
 
 
 
 
 
...och Alfred myser med morfar...
 
 
 
 
 
 
 
 
...och Ellen skapar fina teckningar.
 
 
 
 
           
 
 
 
 
 
Vid 17-tiden var det dags för middag. Vi testade en ny rätt med fläskfilé som blev riktigt god. Till efterrätt serverades pepparkakskladdkaka med lingongrädde - low carb.
 
 
 
 
 
Tolv till bordet samt två barnstolar
 
 
 
 
 
Så småningom var det tandborstning och natti-natti för Alfred. Morfar hjäper till med tänderna.
 
 
 
 
 
 
Alfred och morfar borstar tänder
 
 
 
 
På söndag blev det golf i TV-soffan och lösning av diverse mattetal. Familjen Johansson-Högman begav sig mot Sundsvall för lite julfotografering. För att fastna på bild behöver man kamma håret. Emilie behöver en stund för att reda ut Ellens många tovor.
 
 
 
 
       
Emilie kammar, Ellen prickskjuter                                  Alex och Abbe räknar
 
 
 
 
Nu är vi inne i slutet av november och på söndag är det första advent. Dags att kolla ljusstakarna!!
 

Gräsänka, NYC och återträff

Andra veckan i november var det dags för Abbes New York-resa. För mig var det jobb, träning och återträff på schemat. Jag skjutsade Abbe och Jonas till natttåget på tisdag kväll. Planet gick vid 10.30 onsdag morgon med ankomst Newarks flygplats i New York på onsdag em. När de anlände var det hela 17 grader varmt för att sedan bli betydligt kallare, ner mot 4-5 grader bara och lite snålblåst.
 
På programmet stod en del traditionella sevärdheter som Empire State Building och Ground Zero, hockey i Madison Square Garden och så klart öl på någon högt belägen bar. Dessutm hade Abbe bokat in besök på Meadowlands där han träffade både Jimmy Takter och Åke Svanstedt och det blev även en häftig helikoptertur för några! 
 
 
Time Square
 
 
Nya byggnaden vid Ground Zero
 
 
 
Meadowlands Racetrack
 
 
 
 
Under Abbes New York-vecka hade jag återträff med mitt kursgäng på torsdagen. Jag pratade om två böcker jag läst, "Hormonbibeln" av Martina Johansson och "Det sötaste vi har" av Ann Fernholm. Den första är en genomgång av våra viktigaste hormoner, dess historia och funktion och hur vi genom vårt sätt att leva kan få dessa i balans och må vårt bästa jag och även hur man med kunskap om hur de fungerar kan optimera t ex vikt och styrkeutveckling. Den andra boken tar upp hur vår västerländska kost med mycket socker och andra snabbsmälta kolhydrater påverkar växande kroppar, alltså våra barn. Ann Fernholm börjar boken med att belysa att vi ofta matar våra barn med sämre mat än vi någonsin skulle ge våra husdjur. Hon återupplivar också inledningsvis historien om Folktandvårdens tillkomst och berättar om den dramatiskt försämrade tandhälsan som uppstod i början av 1900-talet med den kraftigt ökande sockerkonsumtionen.
 
En intressant fråga: Om socker kan orsaka sådan skada på kroppens hårdaste vävnad, emalj...vad kan den då åstadkomma i resten av vår kropp?
 
 
 
Bra böcker av Ann Fernholm och Martina Johansson och Mia Lundin
 
 
 
 
Under veckan hann jag med både ett bra yoga-pass, ett bra styrkepass och två rejäla promenader varav en i ganska slipprig skogsterräng. Det gråa vädret gjorde att man kunde tro att det var sen eftermiddag fast det faktiskt var mitt på dagen! Solen lyser verkligen med sin frånvaro denna november. Jag längtar faktiskt efter lite vit snö och så klart lite SOL!!!
 
 
 
 
 
Lördagpromenad efter Kramforsån 
 
 
 
Söndagspromenad över stock och sten
 
 

Taket på

För mig var det över en månad sedan ett besök i Norrfällsviken...men andra helgen i november var det dags igen. Efter ganska sen ankomst inledde vi helgen med första avsnittet av "Game of thrones". Detta var inte bara snickeri- och läshelg...det var även tema "Game of thrones". 
 
Lördagmorgon inleddes med stadig frukost och brasa. Abbe och Alex bytte om till arbetskläder och jag förberedde mig för en läsdag och markservice.
 
 
 
Alex monterar rännkrok, Abbe sätter ut fönster och dörr
 
 
 
 
Efter arbetsdagen/läsdagen blev det en dusch och tillhörande bastu innan dagens V75-sändning. Till middag blev det stekt rostas, kryddsmör och grönsaket/rotfrukter i ugn. Ett glas vin fick man också! Sedan blev det två avsnitt "G of T" innan sängen.
 
 
På söndagen skulle taket på...och innan dagen var slut var allt på plats utom nockplåten. Bra jobbat!  Själv läste jag boken "Hormonbibeln" av Martina Johansson...mycket intressant.
 
 
 
 
 
Hormonbibeln av Martina Johansson
 
 
 
 
 
 
 Så här såg det ut när takplåten kom på plats.
 
 
 
 
Strålande väder för takarbete
 
 
 
 
 
 
 
Alex ansluter 
 
 
 
 
 
Samarbete
 
 
 
 
 
 
Plåt nr 2
 
 
 
 
 
Så där ja...
 
 
 
 
Ja, och så fortsatte det hela dagen tills alla plåtsektioner var på plats. Sedan blev det lite byggstädning ute och packning inne innan vi åkte tillbaka mot Kramfors.
 
 
 
Visa fler inlägg