Påskfirande 2014

Påskfirandet började på långfredagen med samling på Skördevägen för vidare färd mot Fiskja. 
Vi hann med att förbereda lite inför påskafton innan vi packade oss in i bilarna och styrde mot Rigmor och Lennart.
 
 
 
Lite soffhäng på Skördevägen
 
 
 
En liten välkomstwhiskey och sedan ägg och sill och annan god påskmat. Alfred hade stor aptit och smakade på både det ena och andra. 
 
 
 
 
Långfredag i  Fiskja
       
 
       
  
       
 
 
 
När maten var uppäten och disken torkad var det tid för en traditionell Stopp. Två spelbord och så småningom final. Lika spännande som vanligt. Rigmor blev kvällens segrare!!
 
 
 
Stoppfinal!! 
 
 
 
God mat och dryck och en mycket trevlig kväll i Fiskja. Påskfirandet fortsatte sedan med innebandy på lördagen 10.00. Hårda jämna matcher i Kramforsskolans gympasal. Även de allra minsta fick vara med en stund.
 
 
 
Alfred vaktar målet, pappa Jonas lägger straff!
 
 
 
När alla tagit igen sig lite och duschat och fixat till sig var det dags för middagsträff nr 2 under påsken. Denna gång samlades vi hos oss och det tillkom några gäster och några fortsatte sitt firande på annat håll. Smörgårdbord à la Påsk blev det först och sedan en varmrätt bestående av en kyckling med kantarellsås. Det vara lite av ett knytkalas där vi alla bidrog med lite godsaker! Praktiskt och smidigt.
 
 
 
Påskaftonsmiddag
        
 
        
 
 
 
Så klart var det lite tävlingar och gren nummer 1 var bordshockey! Här hettade det till emellanåt ska ni veta! Och Ellen ville ju också vara med...och i bland är det svårt att vänta på sin tur när man är tre år.
 
 
 
 
Izabelle och Oskar i djup koncentration. Simon övervakar.
 
 
 
Anna och Jonas in action!  Publiken är entusiastisk.
 
 
 
Äntligen blev det Ellens tur...tillsammans med Izabelle.
 
 
 
Ja, sedan fortsatte kvällen med kaffe och efterrätt och två tävlingar till. Gren nr två var korthusbygge och gren nr tre gick ut på att så snabbt som möjligt skrika ut det ord som dolde sig i ett antal omkastade bokstäver. Mycket prestige stod på spel och det blev ganska hög ljudnivå i bland...men roligt var det. Vem som vann minns jag faktiskt inte...men däremot kommer jag bestämt i håg att jag vann Påskaftonens Stopp! Det måste innebära att jag är PåskStoppMästare...och den titeln kan jag alltså skryta med ett helt år. Underbart!!
 
Några fler bilder från den trevliga kvällen!
 
 
 
Alexander och Petter sammanför världens sötaste Alfred och Thea!
 
 
 
Visst är det väl bra att börja i tid och Petter vill ju gärna planera...men att inleda äktenskapsförmedling (bilden ovan) och att sedan dessutom sätta på sin 8 månader gamla dotter en Chelsea-tröja  är väl kanske att ta i! Eller vad säger alla fotbollsintresserade släktingar om detta? Har en känsla av att Thea kommer att få några riktigt snygga Arsenal, United och Liverpool tröjor inom kort för att ge Thea lite valmöjlighet här. Kan hända att det även smyger sig ned en DIF-tröja i byrålådan  hemma hos Solna familjen Eriksson!
 
 
 
Pappa Petter har satt på Thea en Chelsea-tröja! Oskar och Ludvig ser skeptiska ut!
 
 
Ja, det var den påskhelgen. Vidare mot nya äventyr!!
 
 
 
 
 
 
 

Bowling, sol och Ingers födelsedag

 Den 5:e april fyllde Inger år och vi firade henne med bowling och mat på Strike. Men redan dagen innan var jag och Abbe på Strike och bowlade och åt god mat. Vi hade ett presentkort på Strike och ett på Lärkans ljusrum som vi fått av snälla Monika med familj som vi använde till en härlig solstund och sedan rolig bowling och fantastiskt god biffstek på Strike. 
 
 
 
Abbe vräker sig i solen med champagne och tilltugg
 
 
På fredag var jag och Abbe alltså och tränade lite inför den prestigefulla bowlingkampen på lördagen. Det blev en jämn match men efter tre serier stod vi som segrare! Ganska oförskämt att besegra födelsedagsbarnet...men så blev det.
 
 
 Stilstudie Bowling 140405
       
Abbe                                                   Alexander
 
       
Anton                                                  Teresa
 
       
Björn                                                    Inger
 
 
Efter den spännande bowlingen var det dags för födelsedagsmiddag. Malin kom direkt från jobbet och anslöt till maten.
 
 
Middagsbordet
 
 
Under middagen fick Inger en liten present från barn med respektiv, en kurs på Vuxenskolan i släktforskning. Från barnbarnen blev det en flaska vin.  Skål och grattis Inger!!
 
 
 
Stilstudie Inger
 

Bröllopsfest på Babelsberg

Direkt från kyrkan åkte vi till festlokalen, Babelsberg. Jag och Andreas (Annas bror och min toastmasterkompis) hälsade gästerna välkomna och lotsade samtliga anländande par utomhus för en liten ankomstfotografering. Där blev vi instruerade att spexa till det lite. Det ska bli riktigt roligt att se de bilderna!
 
När man blivit fotograferad fick man ett glas bubbel och det fanns tilltugg för den hungrige.
 
När minglandet pågått en stund startade vi upp kvällens första aktivitet som bestod i en liten musikfrågesport. Gästerna var indelade i tio lag och de flesta klarade frågorna riktigt bra. När detta var avklarat var det dags att söka upp sin plats och där kunde man i ett fint litet häfte se kvällens meny samt en liten beskrivande text om alla festdeltagare. Väldigt målande och roliga texter om många gäster! Själv blev jag omnämnd som "Golfspelande nybyggare som predikar LCHF " och Anders "Abbe" J inleddes med orden "Fröken Hjördis Karlsson har lärt han allt han kan". Ja, ni som känner oss vet ju att det stämmer...även om jag skulle vilja bytaut ordet "predikar" mot "förespråkar".
 
 
 
 
Den fina festlokalen
 
 
 
 
 
Honnörsbordet
 
 
Maten levererades av Dannerotravets restaurang och Rose-Marie såg mha Kajsa och Johanna till att allt flöt på smidigt under middagen. Förrätten bestod av något som kallas Högbonden, en typ av skagenbakelse och till varmrätt serverades fläskfilé med potatisgratäng. Till kaffet fick vi en jättegod hjortrontårta. Allt var mycket gott och till den goda maten fanns mycket gott att dricka!
 
Förutom att äta skulle det hända mycket under middagen. Många fina och roliga tal och lite annat spex avlöste varandra i en strid ström och jag och Andreas hade mao fullt upp. Som avslutning på middagen hade jag tagit mod till mig och entrade scenen och sjöng tillsammans med Marcus, Eric Claptons "Wonderful tonight". Himla spännande var det!!  
 
Lite blandade bilder från kvällen....
 
 
 
 Kyssa bruden!
       
 
       
 
 
 
 
Brudens syskonbarn fotar från scenen
 
 
 
Bestman Henrik talar väl
 
 
 
Ungdomsbordet
 
 
 
Ludvig, Alex och jag
 
 
 
När middagen var avslutad var det dags att möblera om i lokalen och förbereda för dans. Medan vi hjälptes åt att flytta bord underhöll Marcus med gitarr och sång.
 
Ja, sedan var det party natten lång. Det dansades långt in på småtimmarna och när det började kurra lite i magen levererades pizza som vickning. Tyvärr finns inga bilder från senare delen av kvällen då mitt batteri tog slut och reservbatteriet låg kvar hemma på köksbordet!!
 
Ja, vilken dag och vilken kväll. Det är ju otroligt roligt med bröllop...hoppas någon mer i vår bekantskap snart bjuder in till bröllop!
 
Vi avslutar med en bild på det vackra brudparet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg