Avresa Antiparos - mot Ios

Efter fem härliga dagar på Antiparos var det dags för nya äventyr. Med lite vemod i sinnet lämnade vi det fantastiska gäng som gjort oss sällskap på denna underbara ö. Vi sa "Hej då" till ressällskapet och familjen "Hotell Antiparos" som representerades av Georgio och Georgina. Dimitrie hade åkt över till Paros för att skaffa nya hotellgäster och vi skulle ta avsked av honom i Perikia. Vi stötte dock inte på varandra så vi får ta den kramen i höst på hemmaplan då han planerar att komma till Sverige på besök.
 
 
 
Jag, Abbe, Georgio, Georgina och Alexander
 
 
Antiparos "from the sea"
 
 
 
Vi  lämnade Antiparos något försenade då den "lilla" båten inte gick pga lite för mycket vind Det blev den stora färjan och sedan buss sista biten till Perikia och därefter ca 1 timmes väntan på att "Blue Star Ferries" skulle ta oss till Ios. Att vänta i Grekland betyder "kall öl"...eller något annat svalkande att dricka. Med full packning slog vi oss ner i väntan på vår båt. Bara lite försenad kom båten in i hamn och vi gick på och sökte upp en lämplig plats att sitta. Båten gjorde ett stopp på vägen, Naxos. Vi passade på att fota Naxos stad från båten.
 
 
 
 
Jag med Naxos stad i bakgrunden
 
 
Ca 1 timme senare anlände vi till Ios och där väntade ägaren til Aegeon Hotell på oss i hamnen och tog oss till Mylopotas där hotellet ligger. Vi bodde här när vi var på Ios för tre år sedan och var jättenöjda då med rum och standard. Nu har anläggningen utökats med en härlig pool och vi hade turen att få ett rum i bottenplan med uteplats mot poolen. Efter att vi installerat oss på rummet blev det så klart ett svalkande dopp i polen.
 
 
 
 
Griskastning i poolen...så klart!!
 
 
 
Kvällen fortsatte med middag på Italiensk restaurang och VM-fotboll. Nu är det natti-natti . I morgon bad på Mylopotas Beach och kanske poolparty?!
 
 
 

Antiparos dag 4

På torsdagen åkte en del av sällskapet på båttur med Ben och hade en härlig dag med sol, bad och mat och vin. Öl hade tydligen varit en bristvara på turen men det hade vi gott om på Fanari.  Vi badade och solade och myste med barnen. I trettio graders värme går det väl inte att frysa...men kanske ändå när man badar i två timmar utan avbrott!
 
 
Ellen värmer sig efter låååångt bad.
 
 
 
 
Dimitrie hade erbjudit oss en grillkväll på hotellet och det blev en riktigt "god" och trevlig tillställning. Långbord dukades upp och det serverades grillspett, tsatziki, grekisk sallad, grillat bröd, potatissallad och falafel.
 
 
 
 
 Jag och älsklingen
 
 
 
 
 
 
 
 Barnen var nattade, så vi blev 18 till bords
 
 
 
 
Den 4:e juli fyller Simon 25år så vi passade på att fira honom lite i förskott när vi var samlade på grillparty på Antiparos hotell. Det blev sång både på svenska och engelska.
 
 
 
 
Izabelle, Dimitrie, Alexander och födelsedagsbarnet -  GRATTIS SIMON!! 
 
 
 
När grillfesten var över drog vi vidare på stan för lite drinkar. Först blev det Torget och därefter hamnade vi åter på den mysiga baren Soul Sugar.
 
 
 
 
 På väg på "lokal"   Izabelle, Anna, Jonas och Abbe
 
 
 
 
 
 
 Drinkar på "Torget"   Izabelle tog en klassisk San Fransisco
 
 
 
 
Och kvällen avslutades åter på Soul Suger med en fantastisk dansuppvisning av Frank och Pontus. Bäst var när de bytte växellådan och samtidigt smorde kardanaxeln!!  Det syns en liten skymt i bakgrunden på bilden av denna fantaskt underhållande dans. Vi hoppas på repris ett annat år.
 
 
 
 
 Soul Suger och dansparty
 
 
Åter en magisk kväll i på mysiga Antiparos.
 
 

Antiparos dag 3

Onsdag morgon var semestergänget komplett, 21 st. Frukost på hotellet och därefter raka spåret till stranden. 
 
 
 
Strandlek - Jocke, Emilie och Ellen
 
 
 
En viktig aktivitet under dagen var att slå strandtennisrekordet. Simon och Alex var ihärdiga och rekordet putsades ordentligt till 175.
 
 
 
 
 Mot nya rekord!
 
 
 
 
 
Lunchen intogs på Fanari. Alfred åt med god aptit som vanligt. I brist på barnstol fick Alfred sitta i Alex knä under måltiden. Förvånansvärt ont om barnstolar i detta barnvänliga land.
 
 
 
 
 
 
 Lunchpaus med vätskepåfyllning.
 
 
 
 
Och middag skulle vi ju ha även denna dag. Det blev en repris på tisdagens restaurang, nämligen Stratos - fantastiska Pizzor och kall öl. Delar av gänget åt denna kväll på Pavlos - känd för sin pepparstek.
 
 
 
 
 
 Partytjejer på Stratos
 
 
 
 
Efter maten blev barnen bjudna på glass. Ganska kladdigt på vissa håll!!
 
 
 
 Alfred njuter. Bra med haklapp här!
 
 
 
 
Ännu en härlig dag i värme och sol med trevligt sällskap som avslutades med drinkar och dans på Soul Sugar för delar av gänget. 
 
 
Visa fler inlägg