Släktträff

Förra helgen hade vi min pappa och mina syskon från Umeå på besök. De kom på fredag kväll med respektive, barn och hund. Tio personer och en hund, tur att vi har ett rymligt hus!  Det blev en härligt livlig och ljudlig inledningskväll där Adam och Hugo med klara och tydliga röster visade att de var glada att träffas.
 
 
Kusinerna Hugo och Adam - SÖTISAR!!
 
 
Det var som sagt ganska hög ljudvolym där alla försökte göra sig hörda på sitt vis. Så småningom var det dags för sängen för de minsta och tillfälligt blev det något tystare. Vuxna kan dock också både prata och sjunga högt när många vill säga mycket samtidigt!
 
 
 
Storkusinerna Isak och Bella-Li  CHARMTROLL!!
 
 
 
 
Fredagstacos
       
 
       
 
 
 
 
På lördag blev det en promenad ner på stan och Galleria Christoffer. Barnen skulle få välja några försenade julklappar och vi tog en liten fika.
 
 
På väg
 
 
 
 
Fikapaus
 
 
Lite lek och bus i rutschbanan
 
 
På vägen hem gick vi förbi Babelsberg så att Marcus skulle få se lokalen och stämma av vilken utrustning han behövde ha med sig inför spelning på Anna och Petters bröllop. Det blev också ett stopp på Järnvägskiosken för att lämna in helgens V75-system.
 
Väl hemma blev det middagsförberedelser och trav.
 
 
 
I väntan på maten 
        
 
        
 
 
 
 
Det blev ett lyckat travspel med 7 rätt!! Tyvärr inga miljoner men en liten slant till nästa veckas V75 på Bergsåker. Middagen blev också uppskattad och vi hade som vanligt en jättetrevlig kväll tillsammans.
 
 
Under söndagen hann jag få lite datahjälp av Marcus och lite senare under eftermiddagen klädde jag och Abbe oss ordentligt och tog en promenad i det strålande vintervädret. Termometern visade -17c.
 
 
 
Marcus förberbereder för Hälsoklarts hemsida
 
 
 
På promenad efter ån, till vänster Kramfors Herrgård 
 
 

Min syster

Det är väldigt mycket pojkar i vår familj.  Själv har jag tre bröder och en syster. Jag har tre barn, Oskar, Ludvig och Alexander - fantastiska pojkar!! Jag har två jättefina bonusbarn, Emilie och Simon. Jag har fem syskonbarn, tre pojkar och två flickor. Min man har tre syskonbarn, alla pojkar. Jag har två bonusbarnbarn (min mans barnbarn alltså!), en av varje,  Ja, det blev ju några tjejer också... men det är övervägande pojkar.
 
 
I denna manliga övervikt är det i alla fall fantastiskt att ha en syster. Vi träffas inte allt för ofta då det är ca 20 mil mellan Kramfors och Umeå...eller för att vara korrekt, Sävar. Nu närmar det sig i alla fall en träff och det ser jag verkligen fram emot!
 
 
                    
 Min fina syster Andrea
 
 
 
 
 
Här är jag och Andrea vid deras förra vinterbesök...på is.
 
 
 
 
Andrea och jag.  Ser stadigt ut!
 
 
 
I kväll kommer de, hela Umegänget. Några kommer med tåg och några med bil. Till middagen i kväll blir vi tretton personer!! Det ska bli riktigt trevligt. Då ska vi också passa på att gratulera någon som nyligen fyllt år, nämligen ANDREA!  Sedan ska vi också gratta några goa syskonbarn som fyllt år och överlämna några sena julklappar.
 
 
 
 
För drygt två år sedan var vi till Umeå för att hälsa på och för första gången träffa nytillskottet Adam. Vi hade hoppats att vid samma tillfäll få se en nykläckt Hugo...men se det blev inget av med det för han väntade tills söndag em med att anlända...och då var vi redan på väg hem.
 
  
 
 
 Jag, Adam och syster Andrea
 
 
 
 
Ja, som sagt, vi fick inte träffa Hugo vid detta tillfälle men väl hans förväntansfulla mamma som hade en ganska stor mage då...
 
 
 
Hugo är på gång, men först lite tacos!  En glad Kajsa i väntans tider...
 
 
 
Och Kajsa är ju faktiskt en bonussyster och dessutom min svägerska. Så egentligen har jag två systrar, två riktiga pärlor!
 
 
Så här roligt hade vi alla tre en barnfri lördagmorgon när Kajsa fyllde år.
 
 
 
 
Kajsa, Evelina och Andrea
 
 
Och här dök ytterligare en bonussyster upp, Evelina!  När jag tänker efter riktigt noga så har jag i dag faktiskt en syster och hela fyra bonussystrar. Det kanske inte är någon pojkövervikt trots allt när man räknar lite noggrannare?!
 
 
Hur som helst är det fantastiskt roligt och mysigt med en syster och som extrabonus har jag fått flera bonussystrar på senare tid. Och i kväll kommer syster Andrea och bonussyster Kajsa. Jag längtar!!
 
 
Välkomna alla Umebor...även ni som inte är systrar!
 

Svartvit fotovägg

Jag har under en ganska lång tid planerat att göra en fotovägg i vårt vardagsrum. Tanken är att den ska bestå av svartvita foton på vår familj och saker/platser som vi tycker om. Väggen har varit helt tom i väntan på att detta verk ska ska ta form. Det finns en del saker som fortfarande måste funderas på...t ex vilken typ av ramar jag ska använda. Och så klart vilka foton jag ska välja. Tanken är dock att foton ska kunna bytas ut med tiden.
 
Nu har jag i alla fall kommit en bit på väg och valt ut några bilder som jag också beställt och fått hem. Det
här är de första bilderna:
 
 
Oskar och Ludvig på fisketur i Brednoret
 
 
 
 
 
 
Mattias och Alexander, skolavslutning
 
 
 
 
 
På vandring i Bruksvallarna / Ramundberget
 
 
 
 
Vigsel 101010
 
 
 
 
Ringen på plats 101010
 
 
Ja, det är en början i alla fall. Sedan gäller det som sagt att välja snygga ramar och få upp fotona på väggen!
 
Fortsättning följer...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg