Andra advent

Bloggen har varit nere i en vecka , tydligen något strul med min domän. Nu är den igång igen.
 
 
Under veckan blev det två bowlingpass, på måndag i ordinarie serie och på onsdagen i damserien. På måndagen blev det förlust med LE Bygg och på onsdagen vinst med VITA PRO.  
 
 
Vonnas tur...Inger väntar på sin.
 
 
 
 
I helgen åkte vi till Norrfällsviken och arbete med gäststugan. För min del blev det en ofrivillig vilodag på lördagen pga en hiskelig huvudvärk à la migrän. Det var väldigt länge sedan detta hände, vet inte vad som var utlösande men kanske en kombination av skaldjur och något annat av det jag åt och drack. Har nu skrivit ned exakt vad som intogs under kvällen...kanske kan man lära sig något!
 
Det blev ingen fotografering under lördagen men Abbe reglade för brinnande livet så att vindduken skulle kunna sättas under söndagen och vi skulle få det tätt.

På söndag blev det alltså vindduk och lite isolering av de delar man inte sedan skulle kunna komma åt innifrån.
 
 
 
 
Isolering och vindduk
          
 
 
          
 
 
 
 
 
 
Abbe fäster vindduk
 
 
 
 
Innan vi åkte hem till Kramfors var det vindduk på samtliga ytor. Vår rulle räckte dock ej till den sista gavelspetsen. Vilken tur att vår byggande granne Stefan hade lite att låna ut!

Advent och fixarlördag i Sundsvall

I dag är det 1:a december och i helgen var det första advent. Hög tid att ta fram lite ljusstakar och tomtar med andra ord. Fredag kväll ägnade vi åt lite adventspyntande och med lite julmusik i bakgrunden infann sig julkänslan ganska snabbt.
 
 
 
Rigmors fina tomtar på hallbordet
 
 
 
 
Lördag morgon var det tidig uppstigning och avfärd mot Sundsvall. Morgonen var magiskt fin. Fantastiskt att få se himlen...den har legat djupt dold i dimma och moln under stora delar av november. Två uppdrag skulle utföras under dagen. En ljusramp skulle monteras hos Anna och Jörgen och en pump till golvvärmen skulle fixas hos Emilie och Jonas. Vi började med ljusrampen och den kom på plats utan större problem. Jag drack mest kaffe och mådde gott, Jörgen och Abbe monterade och Anna dammsugade upp sågspån. 
 
 
 
 
Fin morgon med klar himmel!!  Gudmundrå kyrka
 
 
 
 
 
           
Jörgen och Abbe monterar ljusramp....                                 ...Anna dammsuger
 
 
 
 
När ljusrampen var på plats åkte vi vidare till Snickaregatan. Abbe drog på sig arbetsbyxorna och ägnade sin fulla uppmärksamhet åt badrummets golvvärmepump medan jag myste med två supergoa barn.
 
 
 
 
           
Alfred och....                                                                    ....Ellen
 
 
 
Pumpen som inte fungerat på flera år startade upp och så småningom var golvet varmt och skönt. Uppdrag två var därmed slutfört och endast trevligheter återstod. Det blev ett kort besök på Bishop's Arms och sedan familjemiddag på Snickaregatan med Anna som middagsarrangör. En fantastiskt god laxrätt serverades som helt säkert kommer att hamna på middagsbordet vid fler tillfällen!!
 
 
 
 
Familjemiddag på Snickaregatan
          
 
  
 
          
 
 
 
 
Kvällen avslutades med Stoppspel vid två bord. Karin segrade i första omgången, Abbe i den andra. En mycket trevlig kväll!
Visa fler inlägg