Semestersammanfattning del 2

Måndagen den 21 juli fick vi besök av Abbes syster Helen och sönerna Emanuel, Emil och Wilmer. Helen och Wilmer anlände redan mitt på dagen, Manne och Emil skulle komma senare direkt från en fisketur med pappa Erik. Vädret var som vanligt strålande och efter en lätt lunch packade vi badväskorna, gick en promenad efter havet med Storsand som slutmål. Inga bilder finns tyvärr från den härliga promenaden och badet...men flera dopp i det härliga vattnet blev det även denna dag. Väl hemma i stugan hade Wilmer lite "egna"  filmer att visa.
 
 
 
 
Wilmer demonstrerar sin filkamera för  morbror Abbe
 
 
På tisdagen blev det en rejäl frukost och kl 11 hade vi sedan bokat tid med Sam för lite golfintroduktion. Han började med att gemensamt för alla visa hur man greppar en golfklubba och sedan hur man ställer upp till bollen. Därefter fick var och en lite individuella instruktioner. Golf är verkligen inte så enkelt till en början...men alla lyckades få i väg några fina bollar!
 
 
 
 
Emanuel får några bra tips av Sam, Emil väntar på sin tur
 
 
Helen och Wilmer i djup koncentration
 
 
 
När alla slagit sig nöjda på rangen gick vi tillbaka till stugan och packade badväskor och kylväska för att åter igen denna sommar ta en promenad till Storsand. Det blev många dopp i det varma havet (+ 23-24 grader) och när Simon och Izabelle anlände blev det en riktigt "het" volleyboll-match.
 
 
 
 
Svensk sommar när den är som bäst!
 
 
 
Intensiv match i "HET" sand
 
 
 
Emil och Abbe i aktion
 
 
 
 
Segrarna i familjefejden Volleyboll 2014
 
 
 
Senare på eftermiddagen anslöt också Rigmor och Lennart, så efter en svalkande dusch och lite nya kläder åkte vi ned till Fiskarfänget för gemensam middag. Riktigt gott och riktigt trevligt! Tusen tack Riggan!!
 
 
 
 
Riggan bjuder på festmiddag på Fiskarfänget!
 
 
 
Efter middagen drog vi oss tillbaka till stugan för kaffe, avec och Stopp-spel!  Dagen därpå packade Helen och gänget i hop sina saker och drog vidare mot Hudik.  
 
 
På torsdagen var det nya aktiviteter på gång. Först blev det en tur till Härnösand för stötvågsbehandling nr 2 hos Ryggkliniken i Härnösand...inte skönt...men förhoppningsvis blir resultatet bra. Därefter styrde vi mot Nora för att hälsa på Lena och Christer. Fortsättning följer...

Gäststuga på Hjortstigen 11

Nu är det dags för lite uppdatering på byggfronten. Det var ju så den här bloggen kom till från början under hösten 2011. Vi har alltså påbörjat uppförande av en gäststuga nu under sommaren. Direkt efter hemkomst från grekland i början av juli grävdes för att förbereda för plintar och avlopp. Under den "heta" sommaren har sedan aktiviteten varit låg...men lite småpyssel med har vi hunnit med.
 
 
 
Grävning för plintar och avlopp 
 
 
Under sommaren har vi vid ett flertal tillfällen blivit tillfrågade om vi håller på och bygger pool. Som sagt, det var en stor grop och tomten blev om möjligt ännu rörigare och stenigare än innan...men tids nog ska vi väl få ordning även på detta.
 
 
 
 
Utsikten från altanen - lite skymd kan man väl säga utan att överdriva.
 
 
 
 
Den fantastiska sommaren bjöd inte på särskilt många tillfällen till arbete i "gropen". Ett par regniga dagar hade vi dock och då passade vi på att jobba lite.
 
 
 
 
 
 
 
Plintsulor tillverkade och på väg att placeras ut
 
 
 
 
 
 
Ett sandlass för att fixera plintsulor och spirorör
 
 
 
 
 
Några spirorör på plats
 
 
 
 
 
Klart för återfyllning!
 
 
 
När semestern var slut var samtliga spirorör på plats. De stod stadigt på fixerade plintsulor och rejält strävade, det var dags för återfyllning. Inget enkelt jobb med alla storstenar som lätt kan ställa till det ...även om man är försiktig! Roger fixade detta perfekt och nu är utsikten från altanen återställd. 
 
 
 
 
 
Återfyllning pågår.
 
 
 
 
 
 
Plan mark och återställd vy från altanen...men varifrån kommer all sten???
 
 
 
 
Nu var det då klart för gjutning och detta gjorde vi under två vardagkvällar. Första kvällen gick det så där, andra kvällen med lite erfarenhet gick det galant.
 
 
 
 
 
Abbe kör fram betong. Tungt i kärran och ojämnt underlag - inte lätt att ta sig fram utan spill!
 
 
 
 
 
 
Betongen får hjälp att komma på plats - ca 1,5 kärra per rör
 
 
 
 
Jämnt och fint måste det vara!!
 
 
 
 Ja, nu är vi redo för nästa steg - bjälklag och resvirke. Spännande!!
 
 
 

Semestersammanfattning del 1

Som vanligt är det svårt att hinna med allt på det dagliga schemat och än en gång har jag hamnat på efterkälken här med uppdateringar. Det blir några enklare inslag med övervägande bilder för att sammanfatta resterande sommarsemester.
 
Dagen efter "WhonWagenMasters" samlades vi i Norrfällsviken för en liten familjeträff med födelsedagsfirande. 
 
 
 
På promenad: Björn, Inger, Petter, Anna, finaste Thea ...och jag!
 
 
 
 
Thea badar
 
 
 
 
 
Familjemiddag
 
 
 
 
Anton och Malin
 
 
 
Födelsedagspresenter till Ludde och Alex
 
 
 
 
 Tävling!!
 
 
 
Ny dag och nya äventyr. Under dagen gjorde några en biltur i Höga Kusten, några spelade golf och jag fick naprapatbehandling i Härnösand. Middagen intogs på Fiskarfänget dit vi promenerade. Tur att vagnarna i dag är terränggående!
 
 
 
 
Genaste vägen till Fänget!
 
 
 
 
 
 
Finaste Thea och pappa Petter på Fiskarfänget i Norrfällsviken
 
 
 
 
Under lördagen packade våra gäster sina saker och åkte in till Kramfors för att gå på 40-årsfest. Vi spelade "Nordingråslaget", en fyrmannascramble.
 
 
 
 
 
Ett glatt golfgäng efter en trevlig dag på banan.
 
 
 
 
Direkt efter tävlingen hoppade vi in i bilen och styrde mot Sundsvall för att vara barnvakt till två godingar.
 
 
 
 
 
Alfred har inte riktigt kläm på det där med fotboll ännu....
 
 
 
 
...men gräsklippning är han en rackare på!
 
 
 
 
 
 
Finaste prinsessan Ellen
 
 
 
 
 
 
Morgonmys på altanen med morfar
 
 
 
 
När föräldrarna vaknat och piggat på sig åkte vi åter norrut, hem till Kramfors för att plocka hallon och sedan åter till fantastiska Norrfällsviken. På måndagen väntade vi nya gäster. Fortsättning följer!
 
Visa fler inlägg