Bröllop

Lördagen den 22:mars var det dags för bröllop!! Min bror Petter och hans Anna gifte sig i Gudmundrå kyrka en strålande fin vårvinterdag. Det är inte alla år man i mars kan stå barärmad och ta emot bröllopsgäster utanför kyrkan!
 
För bruden och tärnan började dagen hos Pia redan kl 10.00. 
 
 Pia stylar brud och tärna
        
 
        
 
 
 
Vid 13-tiden dök brudgummen upp och det var dags att åka till Herrgården för fotografering. Ludvig agerade chaufför och körde också sedan brudpar, tärna och bestman till kyrkan.
 
 
 
Snart Herr och Fru Eriksson...
 
 
Efter bruden och tärnan var det min tur att bli stylad av mästerfrisören Pia Boman....eller Eriksson som hon ju faktiskt heter!!  Det blev riktigt läcker med lite löshår och lockar.
 
 
Lite bling-bling....
 
...och lockar
 
 
 
 
Kl 14.00 kom Abbe, Oskar och Alexander och plockade upp mig för färd till kyrkan. Marcus, Kajsa och Johanna hade åkt i förväg för att rigga musiken och när vi kom på plats hördes ljuv musik.
 
 
 
Marcus testar ljud.... "Time after Time"
 
 
 
Johanna lyssnar och justerar...
 
 
 
 
 
 I väntan på Brudparet
        
 
 
        
 
 
 
  Oskar och Kajsa....sååå goa!!!  Man blir glad!!
 
 
 
Så var det äntligen dags! Kyrkklockorna ringer och sedan börjar kantorn spela. Mäktigt!
 
 
 
Inmarsch...
 
 
Vigselakt
 
 
Gitarr och sång av Marcus, "Time after Time" och "Make you feel my love"
 
 
 
Herr och Fru Eriksson
 
 
 
 
Ja, då var det dags för snörvelkalas. Inte ett öga var vid det här laget torrt, åtminstone inte mina. De var så vackra...allt var perfekt!!  
 
Utanför kyrkportarna strålade solen på de nygifta och det blev mycket kramande och pussande och såklart en del risgryn. Nej, förresten inte risgryn utan solroskärnor...för pippifåglarnas skull!
 
 
 
På kyrkbacken
        
 
        
 
 
        
 
 
 
 
Solrosregn
        
 
 
        
       
 
 
 
 
 
Kyssen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                                                       Anna  &  Petter          22/3 2014
 
 
 
 Ja, det var en magisk eftermiddag...och kvällen var minst lika fantastisk. Återkommer med bröllopsfesten!!
 
 
 
 
Glad Påsk  !   
 
 
      
 
 
 
 
 
 

Thea's Dop

Fredagen den 21:a mars var det Thea's dag. På Gudmundrå församlingsgård fick hon vatten på huvudet av Agne Andersson... och hon skötte sig exemplariskt!
 
Efter en intensiv vecka med bröllopsförberedelser skulle Thea döpas på fredag eftermiddag och Anna och Petters släktingar skulle få möjlighet att träffas lite innan bröllopet dagen därpå. Det blev en jättefin ceremoni i all enkelhet på Gudmundrå församlingsgård.
 
I väntan på dop
        
Ludvig, Abbe, Oskar och Inger                Sigbritt och Kurt förbereder fika
 
        
Malin och Anton                                     Alla på plats i väntan på Thea
 
 
 
Så småningom kommer Thea med följe och allt kan börja. Vi sjunger några psalmer och Agne förklarar dopets innebörd. Oskar får äran att läsa en kort text då Alex pga sjukdom tyvärr inte kunde vara med.
 
 
 
Thea hjälper Agne med papperen
 
 
 
Oskar läser en kort text
 
 
 
Så var det dags för lite vatten på huvudet. 
 
 
Thea kollar temperaturen på dopvattnet
 
 
Nydöpt Thea visas upp för församlingen
 
 
 
Det var en mycket lättsam och trevlig stund där alla kände sig välkomna och delaktiga. Till sin hjälp hade Agne två riktigt duktiga tjejer. Se här:
 
 
Dopvatten och dopljus
        
 
        
 
 
 
Efter dopakten serverades kaffe med dopp som Sigbritt och Kurt ordnat. Många sorter fanns att välja på och dagen till ära var det även tårta på kaffebordet. 
 
Dopkaffe
        
 
   
        
 
 
 
När alla släkt kaffetörsten var det dags för presentöppning. Många paket var det....
 
 
Petter och Anna öppnar doppresenter
 
 
 
Direkt från dopkaffet bar det sedan av till Sågvägen för middag för den närmsta familjen. Där fick jag och Andreas möjlighet att prata ihop oss och planera inför toastmasteriet nästa dag. Från Sågvägen åkte vi sedan en stund på Hotell Kramm för att umgås en stund med de nyanlända bröllopsgästerna. Det blev lite trevlig samvaro och något att dricka innan vi avvek för att åka hem på Skördevägen och träffa Marcus, Kajsa och Johanna som kommit från Umeå för att spela i kyrkan och hjälpa till med serveringen på Babelsberg.
 
En intensiv och trevlig dag som vi länge skall minnas...och som skulle följas av ytterligare en upplevelse för livet!
Återkommer med bröllpsrapportering.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bruksvallarna

Till Bruksvallarna åkte vi v 10. Det blev jag, Abbe, Per och Marie. Tanken var att även Alex och en kompis till honom skulle ha följt med men detta ändrades i sista stund. Vi hade tre underbara dagar i fantastisk fjällnatur. Två riktigt soliga dagar då vi ägnade oss åt längdåkning och en mulen dag då vi åkte skoter och pimplade. 
 
Vi anlände på onsdag kväll och det blev då uppackning, bäddning och så klart något gott att dricka och äta.
 
 
 Ankomst och torsdagens längdtur
          
Ankomstkväll                                         Pussbild på vår vigselplats
 
 
         
Fikapaus på Rudolf, Ramundberget         Vallastopp på hemväg
 
 
På fredag blev det skotertur till Messmörtjärn. När vi kommit på plats och borrat upp några pimpelhål började det snöa. Snöandet tilltog och efter en halvtimme snöade det ymnigt på tvären. Som tur var  fanns det fina lilla vindskyddet att krypa in i. Vi gjorde upp eld och stekte på en härlig pytt på murikan.
 
 
 
 
 
 
På lördag blev det längdåkning igen. Vädret var strålande. Vallningsföret besvärligt då det krävdes klister i spåren men så fort man klev utanför hade man en decimeter nysnö under skidan. Vi åkte i dalen bort till Ramundberget, fikapaus på Rudolf och sedan började vi klättringen uppför!! Vi hade drygt 1 km rakt uppför men sedan var det en betydligt lättare väg hem. 
 
 
 
Jag och älsklingen med Mittåkläppen i bakgrunden
 
 
 
Ännu en vacker vy. Marie, Per ocj jag.
 
 
Efter dessa två längdåkningsdagar hade vi skrapat i hop ca 4 mil. Det kändes bra i kroppen. Vi längtar redan till nästa år i denna härliga fjällvärld. 
 
 
 
Visa fler inlägg