Översvämmad stuga?!

Nu var det länge sedan vi hade en helg i Norrfällsviken. Har varit fullt upp med fjällresor, 70-årskalas mm.
Förra veckan var vi dock ut och monterade en hylla, en Ikea Billy för lite förvaring.
 
Det var inte enda anledningen till besöket! På måndagen förra veckan ringde telefonen till Abbe och han fick det dramatiska beskedet att "stugan är översvämmad, det sprutar vatten!!" Många tankar hann fara genom huvudet på A. Johansson innan det hela klarnade.
 
Kommunen hade sett på sina märvärden över vattenförbrukningen i olika områden att ett ovanligt högt uttag mätts upp i vårt område. Man åkte ut för att försöka hitta läckan och man upptäckte då att det gällde vår stuga. När man väl kom in i stugan visade det sig att vattenberedaren i badrummet pumpade ut vatten...men golvbrunnen tog undan och det hade endast runnit ut vatten på badrumsgolet. Phuu, vilken pärs! Så fantastiskt skönt att inget egentligen hänt. Tänk om hela stugan badat i vatten.
 
Vi åkte alltså ut förra torsdagen för att besikta stugan och se att allt var OK...och för att montera vår nyinköpta Billy.
 
Besiktning och montering 
     
 
     
 
 
...och så här blev det!
 
 
 
Just i detta nu är Maria med familj på väg till stugan för att tillbringa påsken där. Wille spelar hockeycup i Ö-vik under helgen. På påskdagen skall vi alla träffas hos oss på Skördevägen. Det ska bli såå trevligt.
 
 

Gunnarvattnet

 Helgen efter Bruksvallarna bar det i väg till fjälls igen. Denna gång till Jämtland och Gunnarvattnet. En fantastiskt mysig stuga som ligger alldeles vid vattnet har Patrik och Mia tillgång till där. Patrik och Abbe åkte redan på torsdageftermiddag medan jag och Mia anslöt på fredag.
 
     
Middagsförberedelser och Gin&Tonic
     
 
     
 
 
Natten var riktigt kall så vi fick ta det lite lugnt på morgonen, men så småningom steg temperaturen till acceptabel nivå. Vi packade pimpelspön och matsäck för en dag på fjället och gav oss i väg på skoter.
 
 Robin och Saschas nattläger
 
 
Dagen innan hade Robin givit sig i väg på skidor med Sascha för att tillbringa en natt i tält på fjället. Nattlägret blev vårt första mål och där var de båda, utvilade och vid gott mod. Vi fortsatte ytterligare en bit för att slå oss ner i det soliga vädret med var sitt pimpelspö.
 
 
 
 
Ganska snart kom murikan fram, elden tändes och Patrik stekte rökt fläsk...supergott!  Det blev mer godsaker så småningom: renkött i kokospannkakor med rårörda lingon, ja det var fantastiskt!
 
 Mia, Patrik, Robin och Sascha
 
 
 
En bit till....
 
 
 
Ingen röding för Abbe....
 
 
...men kolla in baddaren som jag drog upp!
 
 
 
Så var det dags att åka vidare...först spände Robin på sig skidorna och sedan brummande vi i väg på skotrarna.
 
Robin och Sascha på väg
 
 
Jag, Mia och Patrik med Penningkejsen i bakgrunden
 
 
Abbe med Penningkejsen i ryggen...wow!!
 
 
Nu bar det av hemåt med nya chaufförer; Teresa och Mia...GUD VA ROLIGT!!
 
Väl hemma eldade Patrik igång bastun och vi blev alla rena och varma innan middagen skulle avnjutas.
En mycket trevlig dag med strålande väder, fantastiskt god mat och härligt sällskap. Vad kan man mer begära?!
 
På söndag blev det tidig uppstigning för att hinna med en fisketur innan hemfärd. Dagens fiske blev något bättre än lördagens, Mia drog upp två hyfsade som blev dagens lunch...mums.
 
 
 
 Stugan i Gunnarvattnet
 
 
Utsikten från stugan i Gunnarvattnet...VACKERT!!
 
 
Ännu en fjällvistelse med magiskt väder. Tack Patrik och Mia för en fantastiskt trevlig helg!!

Alfred

Väntan är över, Alfred är här. Lördagen den 9:e mars kl 18.00 fick Emilie och Jonas en son, 4 120g, 54 cm. 9 dagar över tiden var han mycket efterlängtad. Se så fin han är...
 
Alfred 3 dagar med stolt morfar
 
Alfred föddes på lördag och på tisdag åkte vi ner till Sundsvall för att beskåda underverket. Vi fick en riktigt mysig stund med familjen Johansson-Högman.
 
 
Alfred med en lika stolt bonusmormor
 
 
 
Dubbelmorfar
 
 
 
Morfar och storasyster Ellen läser bok
 
 
Så småningom somnade Alfred på min arm...obeskrivligt mysigt!!
 
 
En trött Alfred
 
 
...och när han sedan vaknade var han hungrig. Det är ju vad en bebis ska ägna sig åt...äta och sova.
 
En hungrig Alfred
 
Det var en fantastiskt mysig tisdagkväll hos Emilie och Jonas och deras fina, fina barn Ellen och Alfred. Vi ser verkligen fram emot nästa träff.
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg