Firande i dagarna två

Den 15: maj fyllde Ludvig 20 år. Några inlägg tidigare finns några riktigt fina bilder från olika åldrar. På fredagen den 17:e var det dags att uppmärksamma detta och Inger & Björn kom för att fira med oss. Vi började med lite bubbel på altanen.
 
 
Skål för 20-åringen!
 
Sedan fortsatte vi med grillat, vi flyttade dock innomhus då det är lite bättre med plats där. En ny grillsås med soltorkade tomater fanns på bordet samt rostade rödbetor. Mycket gott!
 
 
Eftersom vi inte arrangerat någon femkamp vid denna middag fick det bli en traditionsenlig Stopp. Tävlings- och spelivern finns alltid med i dessa familjesammanhang varför det alltid är upplivande med någon form av aktivitet i den andan. Allt eftersom kortspelet tog slut (man åker ut eftersom)...vidtog Quizkampen. Till slut satt alla med varsin telefon och svarade på frågor för brinnande livet. Se här!
 
Quizkampen
     
 
     
 
 
En trevlig kväll med familjen, sedan i säng för att vila upp sig inför födelsedagsfirande nr 2 denna helg.
 
På lördag var det alltså dags att fira Kramfors RT-klubb som i år fyller 60 år. Grabbarna började med lunch på Strike och vi tjejer träffades lite senare på en liten förfest. Kl 19.00 var det dukat för middag och fest på Babelsberg.
 
 
Fest på Babelsberg
     
 
     
 
Eftersom man är en vuxen och mogen person avslutade man kvällen med att åka på efterfest och krypa under täcket fram emot 04.00! En väldigt trevlig kväll och ganska trött söndag.
 
 
 
 

Familjehelg i Norrfällsviken

Ja, nu blir det en liten tillbakablick. På Kristihimmelfärdsdag var det städdag på golfbanan och det har jag skrivit om  tidigare. Resten av helgen blev en trevlig helg med hela familjen...utom Alexander som var på LAN i Ådalshallen från torsdag till söndag!!  
 
Under fredag förmiddag kom Oskar och Ludvig ut för att hjälpa oss med lite snickerier. Det var dags att klä in altanens nedre del med panel. De låga delarna murade vi med sten någon vecka tidigare men de högre partierna kändes enklare att snygga till med panel.
 
Oskar och Ludvig kollar måtten
 
En sida och hörnet blev klart under fredagen innan det bröts för golspel för Oskar och grillförberedelser för oss andra.
 
Vid 14-tiden dök gäng nummer två upp. Emilie, Jonas, Ellen och Alfred kom från Sundsvall för att tillbringa helgen i Underbara Norrfällsviken.
 
Ellen hjälper morfar Abbe med elden
 
 
 
 
Middagsförberedelser med Ellen och pappa Jonas
 
Salladen höll aldrig på att bli färdig för Ellen ville hela tiden ha "en gurka till". Till slut hade vi dock köttet på grillen, rotfrukterna i ugnen och salladen i skålen. Lagom till serveringsdags hade Simon och Izabelle anslutit och även Micke, Felix och Felicia.
 
 
 Alfred tackade nej till grillat men ja till en slurk av morfar!
 
 
En trevlig grillmåltid med trevligt sällskap som avrundades med en omgång Stopp.
 
 
 
Lördag morgon började på bästa sätt...två sötnosar i sängen. Det blir inte mysigare än så!
 
 
 Ellen och Alfred morgonmyser i vår säng
 
 
På lördag förmiddag var det så dags för årets första golfrunda...och för Jonas livets första 18-hålsrunda!!  Utan att ännu inte genomfört någon golfutbildning gick det som hejjsan. Med flitigt övande under fjolåret på Sundsvalls Pay-and-play banor hade han lagt en god grund.  Inga bilder från golfpremiären...det var en miss.
 
 
På söndag blev det sedan en liten promenad till banans puttinggreen och lite övning där.
 
 
Med bestämda steg...
 
 
Det ska börjas i tid...men kanske lite väl lång klubba.
 
 
Ser bra ut Emilie!
 
 
 
 
När alla åkt hem till sitt på söndagen var det lite snickerijobb kvar att göra för mig och älsklingen. Vi kapade och skruvade tills det var klart. Eller inte riktigt...Abbe åkte även ut på måndagen för att göra sista biten...den där det skulle vara en lucka. Men nu är allt klart och så här blev det.
 
 
 
 
 
 
Nu blir det en kopp te och sedan kudden!
 
 

Skogspromenad i Lillskogen

I kväll har jag bakat lite fröknäcke som jag ska ta med på den avslutande studiecirkeln i morgon. Jag har hunnit med att rensa i Alex garderob...nästan allt är för litet!! Det blev en full Ikeapåse till kusinerna i Stockholm. Meningen var ju också att jag skulle läsa in lite kursmaterial...men det hann jag inte med i kväll dessvärre. Får bli lite mera i morgon i stället.
 
Kvällens huvudaktivitet var Skogspromenad. Vi  brukar gå en slinga efter gångvägarna runt Bruket, ån och tillbaka genom stan. Men det är ju i skogen man ska promenera!! Gud va mysigt...och mycket bättre träning både för kropp och knopp. I skogen kan man inte gå och såsa på, där gäller det att se upp...eller rättare sagt ner. Hur många rötter finns det i en skog egentligen? Det blev 5 km i Lillskogen - ja vi har verkligen naturen precis bakom knuten.
 
 
 
 
 
Nej, nu är det dags för tandborsten. Hörs vidare.
Visa fler inlägg