Nyårsfirande i Norrfällsviken

 
Efter fem roliga år med nyårsfirande tillsammans med fyra andra familjer var det i år dags för något nytt. Vi packade bilen full och sammanstrålade med Petter och Anna på Hemköp för att göra inköpen till årets nyårsfirande. Det blev en rejäl varuvagn med allehanda godsaker för dagarna tre.
 
Vi kom ut till Norrfällsviken på lördagen vid 13.30-tiden...det var nämligen viktigt att vara där i god tid till dagens V75-sändning. En ny Boxer skulle installeras och dröm om vår besvikelse (mest Abbes) när alla kanaler fungerade utom TV4+ där travet sändes. Ja, det blev till att se travet via datorn...det går ju det med. Tyvärr blev det inga miljoner till det nya året, inte den här gången heller!
 
Lite trångt i hallen vid ankomst
 
När vi kom ut till Norrfällsviken på lördagen var det fantastiskt vackert med fluffig snö på träd och mark. Under natten mellan lördagen och söndagen steg temperaturen ordentligt och på söndag morgon fanns inte en snöflinga kvar i träden och snön på marken hade sjunkit ihop rejält. Kändes nästan som en vårdag när vi gav oss ut på promenad på söndagen...inte någon nyårskänsla precis.
 
      
Lite skottning i snöslasket
 
Abbe, Petter och Anna
 
Abbe och Anna...tjock dimma på havet...Ulvön utom synhåll
 
Trots det tråkiga vädret var det skönt att röra på sig och få lite frisk luft. Väl hemma blev det en skön dusch och så småningom matförberedelser. Biff Rydberg à la Petter och Anna stod på menyn. Mums -  fantastiskt gott!
 
 
På nyårsafton blev det en rejäl sovmorgon och en rejäl frukost och därefter en liten uppiggande promenad i det vårlika gråvädret. Det blev svängen ner till fiskeläget, bitvis pulsande på oplogade gångstråk.
 
Nyårspromenad i Norrfällsviken
     
 
     
 
     
 
 
När vi kom tillbaka från promenaden hade Alexander förberett dagens tävlingar. Lagen lottades och det blev jag och Anna mot Abbe och Petter...tjejerna mot killarna alltså!
 
Första grenen gick ut på att bygga ett så högt torn som möjligt med vedträn. Det blev en helt jämn inledning - lagens torn blev lika höga och grenen alltså oavgjord.
 
Tävlingsledaren bär fram vedträn
 
Gren nummer två avgjordes också utomhus och gick ut på att med snöboll få så många vedträn som möjligt att tippa. Vi fick ner ett vedträ men dessvärre lyckades killarna kasta omkull hela två stycken så grensegern gick till lag Abbe/Petter. Efter dessa två inledande utomhusgrenar gick vi in och försåg oss med lite korv och öl till mellanmål innan tävlingen fortsatte med gren tre - fyrmansvist. Ja, det var snabbt och enkelt avklarat och inför gren fyra var ställningen utjämnad. Nästa tävling innebar X-box kinnect och en gren som krävde både smidighet och reaktionsförmåga.
 
 Petter in action!
 
Ja, stilen är det inget fel på men poängskörden blev dessvärre inte tillräcklig för Petter och hans lagkamrat. Tjejerna vann ännu en gren och inför den sista avgörande frågetävlingen, där det fans många poäng att hämta, var spänningen oliiidlig!
 
Den sista grenen fick vänta till senare, nu var det dags att duscha o basta och svida om till nyårsfirande.
 
 Anna - redo för partaj
 
 Middagsförberedelser
 
 Tävlingsledaren vilar sig innan middagen
 
 
Innan förätten ställdes fram blev det ett glas champagne.
 
Petter serverar champagne
 
 
Efter räk-laxcocktail till förrätt var det dags att färdigställa varmrätten.
 
 Petter och Anna monterar bearnaisesåsen, Abbe övervakar
 
Varmrätten bestod av helstekt oxfilé, bearnaisesås, ungspotatis special och sallad med granatäpple. Allt var fantastiskt gott...bearnaisen var magisk!
 
Till efterrätt blev det chokladmousse med grädde och hallon. Efter efterrätten var det så äntligen dags för den prestigefulla avslutningen på nyårskampen - onlinefrågsport à la Nationalencyklopedin. Ja, det blev en spännande upplösning...eller kanske egentligen ganska odramatisk...för ledarna höll ju undan och segrade. Segrare i Nyårskampen 2012 blev alltså lag Anna-Teresa. GRATTIS till oss!!
 
Ja, sedan roade vi oss en bra stund med NE:s frågesport innan vi började förbereda oss inför tolvslaget.
 
 
 Lite suddigt....men ändå  GOTT NYTT ÅR!!
 
 
Firandet fortsatte en bra bit in på småtimmarna och avslutades med med lite nattamat och te i köket.
 
Anna, Petter, Teresa och Alex - första måltiden på det nya året 2013
 
Nu är det alltså ett alldeles nytt år - 2013.  Nyårsdagen 1 januari 2013 är inte bara årets första dag - det är också Ellens 2-årsdag. GRATTIS ELLEN!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mera Jul

Efter julafton kommer juldagen. Emilie, Jonas och Ellen kom för att fira lite jul i Kramfors. Vi var alla bjudna till Fiskja på middag och då måste ju fina julklänningen på!
 
 
Julklappar & Klädbyte 
   
 
   
 
När klänningen var på bar det så småningom i väg till Fiskja. Där var det uppdukat med allehanda godsaker och vi åt och drack och hade trevligt hela kvällen. Och gissa vem som var kvällens medelpunkt?!
 
Jo Ellen-Propellern...kallas hon!
 
Kvällen avslutades med kortspel och in på småtimmarna var det så dags att åka hem. Ellen var lite trött och behövde många påkläderskor.
 
     
 
 
Efter juldagen kommer annandagen och då blev vi kvar hemma för en lite mindre sammankomst. Ja, mat blev det ju den här dagen också...vi började med glögg.
 
Emilie, Simon, Oskar, Jonas och Ellen
 
Innan vi avslutade kvällen med Stopp-turnering provad Ellen skor...se här:
 
     
 
     
 
Skorna passade bra...men de var ju lite nötta förstås. Det är Björn's gamla skor från början av 50-talet. Väldigt söta och väldigt passande som julgransprydnad...och till världens sötaste Ellen.
 
Ja, det var julens sista dag. En kort arbetsvecka och sedan helg igen...och nytt år! På återseende.
 

December del 2 - Julfirande

Efter vår filmhelg i Norrfällsviken var det sedan dags för julfirande. En hel helg till julförberedelser och lite hemmajulmys innan själva julafton. På lördagen dukade vi upp ett litet minijulbord.
 
Dan före dopparedan!
   
 
   
 
Här är årets julgran. Det var på håret att vi blev granlösa...men Janne fixade denna skönhet åt oss. Tusen tack Janne!
 
Årets julgran á la Janne
 
 
På julaftonsförmiddagen var vi bjudna på brunch i Fiskja. Det blev julgröt, skink- eller laxmacka ock sill för den som önskade. Fantastiskt gott och trevligt.
 
 Julbrunch i Fiskja
 
 
   
Sista avsnittet!                                     Wilmer testa pappas julklapp...
 
 
Ja, sedan bar det av hemåt, ett litet klädbyte och därefter vidare till nästa julbord på Sågvägen. Vi började med lite glögg vid 14.30 och sedan blev det Kalle Anka och framdukning av julbordet.
 
Glögg & Kalle
   
 
   
 
 
När Kalle var slut och några fått sig en välbehövlig tupplur var det tid för mat.
 
Ingers Julbord
   
   
Mums...mycket god mat!

Efter maten blev det julklappsutdelning och efter det den numera traditionella julklappsleken, Väldigt livligt och väldigt roligt!
 
   
 
   
 
I år var det Oskar som var mest lyckosam. Han som alltid påstår att han har sådan otur! Anton blev helt utan tror jag...men fick en fin bilborste/skrapa som tröstklapp.
 
Julaftonskvällen avslutades med frågespelet Besserwisser. Med stort engagemang och tävlingsiver genomfördes två spelomgångar med fyra lag. Hög volym och livliga diskussioner varvades med knivskarpa analyser och korrekta svar...och några felaktiga. Jag har glömt vem som vann...men det är ju inte så viktigt ...eller?!
 
En härlig julafton med god mat och dryck och roliga aktiviteter. Härnäst kommer juldagen. Fortsättning följer...
 
 
Visa fler inlägg