I väntans tider

 
Det kan hända när som helst nu! Det är såå spännande. Jag hade gissat på den 23:e, alltså i lördags, men så blev det nu inte. Vi åkte ner till Sundsvall i lördags för att inspektera den fina, stora magen en sista gång och träffa familjen Högman/Johansson. Allt var lugnt...inget tecken på nära förestående BB-besök . Det blev en mysig lördageftermiddag med skid-VM på TV:n, fika och bus med Ellen.
 
 
Ellen fikar
       
 
       
 
 
 
Efter fikat blev det lite lek...men först fixar mamma håret. Redo för aktivitet!
 
 
 
 
Ellen leker
     
 
     
 
 
...och sedan lite mys i soffan med mamma, pappa och morfar.
 
Vad är det som är så spännande?? Skidåkningen är ju slut. Kan det vara TRAV månntro...?
 
 
Mysdagen avslutades med Tacomiddag...MUMS!
 
Ellen är hungrig!
 
 
Nja...riktigt slut var det inte på Ellenbesöket. "Ellen-Propellern" ville flyga lite med morfar och avslutningsvis en kort bandymatch.
 
Ellen flyger
     
 
     
 
 
 
Ellen spelar bandy
     
 
     
 
 
Ja, vilken trevlig lördageftermiddag. Nu åker vi tillbaka till Kramfors för att återkomma på torsdag när Alex har match i Njurunda. Kanske Världens Finaste ELLEN är storasyster då?!
 
 Världens finaste Ellen!!
 

Bruksvallarna

Första helgen i februari åkte vi på en skidhelg till Bruksvallarna. Med undantag för förra vintern när vi byggde stugan och några år under 80-talet har jag varit i Bruksvallarna varje år. Mest har det handlat om utförsåkning i Ramundberget men på senare år har det blivit mer skidåkning på längden. För den hängivne längskidåkaren är Bruksvallarna verkligen ett paradis - äkta fjällmiljö och ett fantastiskt spårsystem.
 
Vi åkte från Kramfors på torsdag eftermiddag, det var med nöd och näppe vi fick plats med vår packning!!
 
 Fullpackad bil...ändå var vårt sänglinne och handdukar kvar hemma!
 
Per körde hela vägen, lugnt och fint och vid åttatiden var vi framme. Snö fanns det... men under mina år i Bruksvallarna har det aldrig varit mindre.
 
                 
Chauffören fick en välförtjänt whiskey              Uppackning av godsaker
 
 
Det blev lite mat och dryck och trevlig samvaro men ganska snart kom tröttheten smygande och det blev natti-natti för att ladda för fredagens skidtur till Ramundberget.
 
 
 Halvvägs till Ramundberget...Teresa, Marie och Per
 
 
På vägen, nästan framme, passerade vi den plats där jag och Abbe vigdes för drygt två år sedan. Det blev ett litet stopp där för fotografering.
 
Ca 100 m från vigselplatsen
 
 
Skidturen fortsatte fram till Ramundbergets skidanläggning där vi pausade på Rudolf.
 
     
 
 
När vi tagit igen oss lite och fått i oss ny energi köpte vi liftbiljett för att ta oss upp på fjället och åka den vägen hem. Väl uppe på toppen fick vi dock erfara att vinden var allt för hård och spåret hade drivit igen, det blev till att ta sig ner igen...slalombacke med löparskidor är inte det lättaste kan jag lova! Till slut kom vi ner i alla fall och vi skidade hemåt igen.
 
En fantastiskt härlig skidtur på ca 2 mil, ganska tufft för en annan som inte åkt en meter skidor denna vinter. Nu ska det dock bli ändring på det!
 
 Snart hemma i stugan...bara någon kilometer kvar. Vi ser ju riktigt pigga ut!
 
 
Väl hemma blev det mys i storstugan med brasa, Öl o Jäger och ...ja bara mysa på, läsa, surfa och slumra till en liten stund.
 
After Ski i Bruksvallarna
     
 
     
 
 
 
Ja, så småningom började det kurra i magen och dagens kockar var Per och Marie. Det började dofta fantastiskt...men det var inget mot hur fantastiskt det sedan smakade!! Två olika fiskanrättningar, röding och lax. Ingen gick från bordet hungrig kan jag lova.
 
     
Kockarna...                                             ...och rödingen
 
 
Plump avslutade sedan kvällen...om jag inte minns alldeles fel så vann jag!! Kroppen var mör och huvudet tomt så en ordentlig nattsömn var nödvändig inför lördagens kommande skidäventyr.
 
Lördagens skidåkning gjordes inte i spåret utan lilla foten spänndes fast i en stadig slalompjäxa och carvingskidorna gled lätt nedför pisterna i Ramundberget. Jag behöver inte säga mer om denna sköna dag och roliga aktivitet..se själva!
 
 
 
 
Mot slutet av dagen, när låren började kännas som spagetti, kändes det lämpligt att glida in på Rudolf där man kunde få sig en öl...eller två...och lyssna på lite klassiska "after ski covers".
 
 
After Ski på Rudolf, Ramundberget
     
 
     
 
 
 
När ölen var slut oh musiken tystnade var det så dags att bege sig tillbaka till Bruksis. Där fortsatte vi dagen med brasa, bastu, god mat o dryck samt en avslutande plump...som jag inte vann...kan ha varit Per...eller möjligen Marie...det jag vet med säkerhet är att Abbe kom fyra...o det är ju också ganska bra!
 
Skidhelgen lider mot sitt slut men söndagen bjöd på ett strålande väder så efter frukost blev det täckbyxor på och de möra benen fick reka upp sig med hjälp av en liten promenad. Vi gick till den nya stugbyn som ligger på ovansidan vägen...där finns det fina, stora stugor...och som överallt i Bruksvallarna...storslagen natur!
 
 
 
Nu var det bara att gå tillbaka till stugan , städa, packa bilen och dra hem till Kramfors. Vi längtar redan till nästa besök i detta fjällparadis...och vi kommer tillbaka snart, var så säker!
 
Avslutingsvis vill jag visa en skoter med pulka...det är ingen vanlig skoter med pulka!!  Jag vet inte ens om detta går under beteckningen skoter? Kanske kallas den MONSTERskoter...eller något i den stilen. STOR var den i alla fall.
 
 
Monstret i Ramundberget
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Släkthelg

 
Förra helgen hade vi en lite försenad julsammankomst med släktingarna från Umeå och Gryssjön. Pappa och Birgitta åkte tåg med Isak och Bella och var på plats först. En timme senare anlände Andrea, Björn och Adam i bil...och mot kvällningen blev skaran komplett då Marcus, Kajsa och Hugo anslöt en aning försenade efter bilkrångel.
 
    
Tobbe, Björn och Adam...o jag              Biggan och Andrea
 
Adam ...men hur söt får man vara?!
 
 
Med många små barn i huset får man vara beredd att hålla till på golvet, liggandes eller sittandes.
 
Isak, Björn, Adam, Hugo och Kajsa....eller Kajsas arm för att vara exakt
 
Mitt på lördagen var det dags för lite utomhusaktivitet i form av skridskoåkning. Jag gick ut i garaget och plockade fram ett ansenligt antal skridskor för utlåning. Termometern höll sig runt -16 grader så det blev till att klä på sig ordentligt. Ja, då var det bara att snöra på sig grillorna och glida ut på isen.
 
 
Skridskoåkning på Skarpåkersskolan
     
     
 
Ja, det kan vara bra att ha någon att stödja sig på.....sin syster t ex
 
Jag tror faktiskt att all utom Adam, Hugo och Abbe åkte en sväng på den något knottriga uteisen. Det var lite kylslaget men väldigt roligt och jag tror att några inte åkt skridskor på väldigt många år! Efter detta promenerade vi hem för att påbörja middagsförberedelser och se på trav.
 
 
Innan festligheterna började passade vissa på att mysa en stund.
 
Isak och Adam myser på säcken
 
 Bella och hästen myser i soffan
 
 
Medan maten lagades blev det lite tävlingar för att underhålla gästerna. Först handlade det om att bygga ett så högt torn som möjligt på tid.
 
 
Alex och Morfar bygger torn
 
Andra grenen var en typ av blindbock och sedan avslutades det hela med NE:s Kunskapsjakt. Om jag inte minns fel segrade laget med Biggan, Isak, Ludde och Marcus. Bra jobbat!!
 
Blindbocken Alex
 
Sedan blev det mat till alla hungriga vargar och så småningom efterrätt och kaffe. Kvällen avslutades med två pokerpartier...mycket trevligt.
 
Middag
     
 
     
 
 
Ja, tiden går fort när man har roligt ...vips så var det söndag. Det blev frukost och lite mys med alla syskonbarn samtidigt som vi sneglade lite på längd-SM på TV:n.
 
Abbe med finaste Hugo och Alex
 
Solstrålarna Isak och Bella...eller?
 
Det här måste vara Solstickan...ni vet han på tändsticksaskarna
 
Kajsa och Hugo...förbereder sig för hemfärd
 
Farfar och Mormor säger hej då!
 
En riktig myshelg med familjen...med världens finaste och goaste syskonbarn.  På snart återseende! 
 
 
Visa fler inlägg