Blandat i slutet av 2013

Det har släpats efter ganska ordentligt här den senaste tiden, men snart är jag i kapp. Detta inlägg blir ett litet sammandrag av november/december fram till jul.
 
Allhelgonahelgen kom Oskar och Ludvig hem på besök från Umeå och samma helg kom Anna och Petter från Stockholm för att reka lite inför det stundande bröllopet.
 
 
Familjemiddag på Sågvägen
 
 
 
I mitten på november var det dags för tjejhelg i Sundsvall. Det blev middagsmys hemma och på restaurang samt spabesök. Hur mysigt som helst!
 
 
Fredagsmys och VM-kval hos Kicki med bästa gänget...
 
 
 
 
I slutet på november var det dags för nästa familjemiddag, nu modell större! Denna gång var det Rigmor och Lennart som var värdpar och bjöd på mat och underhållning på Hornö Rocksalonger. Fantastiskt trevligt!!
 
 
 
Långbord
 
                               
                                  Scramblers in action
 
 
 
 
 
 
Årets LE-dag var framflyttad från den normala tiden i augusti till slutet på november. Christer och Sala var arrangörer och vi tillbringade dagen på "Area one" i Ö-vik.  Diverse tävlingar bl a air-hockey och skytte och bubbelbad för de som önskade. Dagen avslutades med några sumobrottningsmatcher!
 
 
 
Abbe och Jesper i en tuff match
 
 
 
 
I början på december var det fest igen. Denna gång på Per och Maries nybyggda veranda. Så otroligt fin. Här bjöds på god mat och dryck och hög stämning med diverse lagtävlingar.
 
 
 
 
Dukat för fest!
 
 
 
 
 
Nu är vi snart vid julfirandet...men först skall granen kläs i sällskap av god whiskey.
 
 
 
 
Abbe monterar ljusen
 
 
 
 
 
Som ett avbrott i julförberedelserna blev vi inbjudna att "leka" med Ludvig och hans kompisar en stund. Något slags student-ölspel med pingisinslag. Har glömt vad det kallas...men det viktiga var att "gamlingarna" vann!
 
 
 
 
Abbe och Tobias görs sig redo
 
 
 
 
Sist men inte minst skall ni få se vad jag fick i julklapp av Veronica. En påse med hemstickade sockar till frusna damer och barn (och småfotade herrar) som kommer på besök till Norrfällsviken. Så fantastiskt fint. Tack snälla Veronica!!
 
 
 
Hemstickade strumpor i olika modeller och storlekar á la Veronica
 
 
 
 
Julen har vi passerat och jag återkommer till den. Nu ska vi snart fira ut ett gammalt år och in ett nytt!
 
 
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Galleria Christoffer

I slutet på Oktober var det äntligen dags för invigning av Gallerian. Så här såg det ut när jag och Inger var på studiebesök under våren.
 
 
Hasse och Inger under lanterninen i Galleria Christoffer den 29:e maj 2013
 
 
 
 
 
Den 24:e oktober var det dags för invigning och det kom riktigt mycket folk.
 
 
 
I väntan på insläpp...
 
 
 
Så småningom fick vi komma in och trängseln var stor men stämningen mycket god. Bara glada miner. Det känns riktigt bra med denna trevliga mötesplats mitt i Kramfors centrum. Livet på torget i Kramfors har, utan överdrift, legat i träda under några år. Nu finns alla förutsättningar för en livfull mötesplats för inköp och umgänge mitt i Kramfors hjärta!
 
 
 
Mycket folk i farten när Gallerian invigs
 
 
Några dagar senare kom Oskar och Ludvig hem på besök och det blev en fika och lite inköp i gallerian. Rigmor var också ute på en liten shoppingrunda.
 
 
 
 
Oskar, Rigmor, Abbe och Alex
 
 
 
 
 
 
 
 

Stockholmshelg

I mitten på oktober tog jag, Abbe och Alex tåget till Stockholm för att hälsa på lilla Thea. Ja, vi passade även på att träffa hennes föräldrar Petter & Anna... men Thea var huvudanledningen till denna utflykt till huvudstaden. En lugn och skön tågresa i "Tyst kupè" där jag ägnade mig åt cellbiologistudier, Alex löste matteproblem och Abbe lyssnade på "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Vi satt ju som sagt i "Tyst kupé" men Abbe hade vissa besvär med detta! Han brast nämligen ut i skratt då och då och jag var tvungen att titta strängt på honom. Han fick dock ingen tillsägelse av medpassagerarna som Alex sätesgranne fick när han inte kunde få av meddelandeljudet på sin telefon. Alex kunde dock hjälpa denna engelstalande man med detta och fick sedan i gengäld hjälp med lite mattetal och på köpet träna lite engelsk konversation!
 
 
Abbe lyssnar och skrattar högt , då och då!  Alex äter SOCKER!!!
 
 
Mat och mys på fredagkväll med familjen Eriksson och på lördag blev det mer mat och mys i city efter lite shopping. Vi sammanstrålade med Henrik, Charlotte och Ebba på Bistro Rigoletto på Kungsgatan och åt en god lunch innan vi åkte hem mot Solna för att ägna eftermiddagen åt fotboll, trav och tips...och så klart åt lilla Thea!!
 
 
 
Alex, Petter, Anna och Abbe...Thea i vagnen
 
 
 
Teresa, Anna, Thea, Alex o Petter
 
 
 
På söndagen skulle vi åka hem, men inte förrän på eftermiddagen. Under frukosten fick Abbe ett telefonsamtal från en god vän i knipa. Det blev "SolnaAkutens" första (och kanske enda) utryckning!!
 
Jag, Petter, Alexander och Abbe drog i väg till Julia för att montera en säng. Dagen innan hade pappa Christer råkat ut för en olycka när flyttning och ommontering av denna säng slutat med att sängen träffat honom i huvudet med mindre trevliga konsekvenser. Vi var nu fyra stycken som hjälptes åt med denna tunga, väggfasta säng som skulle fästas säkert i väggen. Ett ganska besvärligt uppdrag...men "SolnaAkuten" fixade biffen!!
 
 
 
 
SolnaAkuten på sitt första uppdrag
 
När uppdraget var utfört återvände vi till Solna för att packa och så småningom åka mot Centralen och tåget mot Kramfors. En trevlig helg hos Petter, Anna och Thea! På snart återseende i Kramfors.
 
 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg