Semester!!

Sista arbetsdagen innan semester var den 10:e juli, min egen födelsedag! Ja, det brukar alltid bli så eftersom jag kör lön innan jag går på sommarledighet. Det blev i alla fall bara halvdag och sedan packade vi bilen och styrde mot underbara Norrfällsviken.
 
 
Mitt kontor, ganska trevligt med kakelugn och herrgårdmiljö på jobbet!
 
 
Semesterns första riktiga heldag var då Alexanders 16-årsdag (11:e juli) och han blev lite firad på morgonen innan det var dags för start i årets upplaga av Norrfällsviken Open. Det riktiga firandet skulle vi göra på lördag...så det var bara en liten tjuvstart.
 
Orange Norrfällsvikentröja och lite bollar. Passar bra inför dagens golfspel!
 
Efter tävlingsdag ett blev det middag på Brittas och efter dag två var det lite finare bankett på samma ställe. Mia och Patrik var också med i denna prisfyllda tävling där förstapriset var en Thailandsresa. Dessvärre var varken de eller vi i närheten av denna. Inger och Björn och Alexander och Per skötte sig lite bättre och kom ganska högt upp i resultatlistan.
 
Mia och Alexander, mätta och belåtna
 
Inger och Patrik lika så
 
 
På lördag var det dags för lite födelsedagsfirande för Alex och mig. Alex och jag började firandet med att ha lektion på rangen med Sam och fortsatte sedan på banan med en spellektion. Jag och Alex hade golfbil och Sam åkte runt på sin motordrivna skateboard. Gissa om andra spelare på banan gjorde stora ögon när Sam kom "svävande" över marken...  Har tyvärr inga bilder på just detta.
 
 
 
Rulle vill vara med på lektionen
 
 
Sam och Alex   ...ser bra ut!
 
Min minsta pojke...som inte alls är så liten längre.
 
En mycket trevlig och nyttig dag på golfbanan. Firandet avslutades med god grillmiddag på Hjortstigen tillsammans med Inger, Björn Ludvig och Abbe. Oskar fick vi även denna dag låna ut till  Fiskarfänget.
 
 
Alex, Ludde och Abbe i väntan på grillen
 
Semestern fortsätter i nästa inlägg. Hej så länge.
 
 
 
 
 

Midsommar i Norrfällsviken 2013

Midsommarfirandet i Norrfällsviken började med lite mys på altanen. Men snart skulle tävlingarna inledas och spänningen började stiga inför den första grenen.
 
Strålande väder i Norrfällsviken!!
 
 
Första aktiviteten för dagen var en promenad efter havet till vindskyddet vid Hägget. Där vankades bubbel, jordgubbar och tävlingsgren nr 1 - tipspromenad!
 
 
På väg...
 
Petter och Anna i sakta mak ...
 
Anton, Malin, Tuva och Nicko.  Nicko blev lite trött tror jag...
 
Bubbel och jordgubbar innan allvaret börjar!
 
 
Tipspromenad vid Hägget
       
       
 
 
Så småningom anslöt Lotta och Jens och vi tog oss så sakteliga tillbaka till stugan där en maffig midsommar buffé skulle dukas upp.
 
 
Snaps och visor blev det till den goda maten
 
Efter maten riggade Abbe en klurig hinderbana där lagen hade vissa problem med tampongstationen. Mycket roligt att beskåda både utförandet och lyssna på de livliga diskussionerna angående bästa taktik.
 
 
Gren nr 2  Hinderbana
     
     
 
 
 
Det var inte bara midsommar vi firade denna helg utan också två jubilarer. Inger hade i april fyllt 70 år och Björn 65 år i maj. Hipp Hipp Hurra för Inger och Björn.
 
 
Björn och Inger i högsätet.
 
 
Uppvaktning
    
     
 
 
När uppvaktningen var klar, några fina ord sagts och några tårar fällts var det bara att ladda om för nästa gren, puttning. Resultaten var blandade och stilarna oförglömliga.
 
 
     
     
 

Efter ytterligare två grenar, pilkastning och musikquiz, var tävlingen avgjord. Här har ni det segrande laget!
 
 
Abbe, Anton, Björn, Anna och Lotta
 
Midsommarfirandet fortsatte in på småtimmarna och sedan på midsommardagen med golf och Skärgårdsbuffé på Fiskarfänget.
 
 
Stilstudie Inger E
    
     
 
 
På väg från golfbanan fick Björn sällskap av Rulle ända hem på tomten. Vi tror att Rulle tyckte om Björns röda byxor...men han tyckte inte så mycket om Tuva och Nicko utan förvann som ett skott när de började skälla!
Rulle är en av sommarens mysig bekantskaper. Han kommer att beredas ett alldeles eget inlägg så småningom.
 
 
  
 Rulle, fortfarande i delvis vinterskrud. Han blir finare med tiden ska ni se.
 
 
 
Skärgårdsbuffé på Fänget
 
...fast en del tog en klassisk Oxfiléplanka. Inte dumt det heller!
 
En mycket trevlig och minnesvärd midsommar. Två jubilarer har vi hunnit uppvakta och nu väntar vi med spänning på bebis. Eftersom jag ligger lite efter här så vet vi ju alla att det blev en lite Thea.  Åhh va jag längtar att snosa på henne! 
 
Tack alla för en härlig helg!
 
 
 

Mera juni

Det var väldigt vad det har gått trögt här ett tag! Tiden räcker inte riktigt till. Snart har hela augusti passerat och jag är bara mitt i juni. Det får bli lite kortfattat med mest bild och bildtext.
 
Andra veckan i juni åkte jag på min första utbildningsvecka. Det var näringsfysiologi för hela slanten på dagarna men på kvällarna hann jag med lite andra trevligheter, bl a  VM-kval i fotboll!
 
 
Petter utanför Friends Arena
 
Anna och magen kom också...
 
Hejja Sverige!!
 
På onsdag kväll var det föreläsning med Andreas Eenfeldt "Kostdoktorn" och på torsdag gick jag och Maria på Thaimassage...helt fantastiskt. Efter det sammanstrålade vi med Kicki och gick och åt en bit mat och drack ett glas vin. Sedan var det fredag och dags att bege sig hem för att bevista årets Stadsfest. En otroligt spännande och mysig vecka i Stockholm med en inkvartering hos Petter och Anna som får betyget toppklass!
 
 
Kramfors Stadsfest 2013!   Lite mat efter tivolibesök.
 
 
 
Volleybollturnering i Herrgårdsparken
     
 
     
 
 
Segrarna poserar!  Vilka Grabbar!!
 
Då har vi kommit halvvägs in i juni och snart dags för midsommar. Det får bli ett eget inlägg. Återkommer snart.
 
 
Visa fler inlägg