Alfred i Kramfors...och jag i Stockholm

Förra helgen var jag i Stockholm med mina fina tjejer och hade såå mysigt. Men helgen innan det hade vi besök av Alfred, Ellen, Emilie och Jonas. Det var Alfreds premiärtur till Kramfors. Tanken var ju att familjen Johansson/Högman skulle besöka Kramfors under påsken men eftersom Alfred var riktigt sjuk och fortfarande inlagd på Sundsvalls sjukhus blev besöket uppskjutet. Nu kom han äntligen ...och som vi längtat.  Se va fin han är!
 
Alfred 1 månad vilar i vagnen
 
 
Vi började med en enkel tacos- och kortkväll. Vi hade bra hjälp i köket av Ellen...hon övertog morfars disksyssla.
 
Ellen i disken, jag vid spisen...mysigt
 
 
Ellen hade en helkväll med Izabelle...släppte henne inte ur sikte!
 
Izabelle, Ellen och Simon
 
 
Så småningom var morbror Simon redo för en stund med Alfred. Se vilket par.
 
Alfred och Simon
 
 
 
Lite senare anslöt Jocke och det blev Stopp-spel vid två bord. De som åkte ut tidigt kunde slå sig ner i soffan och titta på Masters...eller spela lite gitarr. Kvällens överlägsne segrare blev Izabelle. GRATTIS!!
 
     
 
     
Kortspel, gitarrspel...och golfspel
 
 
 
 
 
På lördag morgon gjorde morfar en brasa och här har hela gänget placerat sig på köksgolvet för att lyssna på sprakandet och titta på elden.
 
 
 Morfar Abbe, Alfred, Ellen och .....................................................Gaffe
 
 
Efter frukost tog vi en tur på stan för att handla försenad påskpresent till Ellen och lite mat till middagen. På Konsum har de en rolig bil som man kan sitta i.....
 
 
Okänd bilförare, Ellen och morfar
 
 
Efter bilfärden tog vi en promenad till Wikströmska huset för att få en kopp kaffe hos Simon och Izabelle.
 
     
     
En kopp kaffe...och en telefon!!
 
 
 
Vid middagstid kom Rigmor och Lennart för att beskåda den nya familjemedlemmen, han fick med beröm godkänt. Lite mat blev det så småningom och därefter...ja vad tror ni?!  STOPP...så klart...och mycket mys med Ellen och Alfred.
 
Spöket Ellen skrämmer gammelfarmor
 
Rigmor myser med Alfred
 
 ...och sedan var det gammelfarfar Lennarts tur
 
 
En riktig familjehelg med mycket mys.
 
 
Helgen därpå var också supermysig men den spenderades i Stockholm tillsammans med Maria, Lena, Annelie, Maud och Kicki. Vi bodde hos Maria som skickat familjen på landet. Fredagen tillbringades hemma med god mat och dryck. På lördag blev det lite shopping och därefter restaurangbesök, Pong en asiatisk buffé - mycket gott...förutom kycklingfoten... som jag i och för sig inte vågade smaka. Efter maten drog vi ut på "Stockholms Kulturnatt" som erbjöd allehanda kulturella events. Vi gick till Dansens hus och deltog i en Streetdance-klass...otroligt roligt! Möjligen såg det lite roligt ut också...men det gör ju inget när man är i Stockholm!  Sedan var tanken att vi skulle gå på "Efterfest" i  Stadshuset...men det var mååånga som tänkt som oss och kön var flera hundra meter lång. Vår efterfest förlades i stället till Sheraton och det blev en Irish Coffee i baren. Taxi hem till Maria, te, egenskapskortspel och en massa skratt in på småtimmarna.  Gud så trevligt!  Längtar till nästa gång.
 
 
 Världens finaste tjejer!
 
 
 
 
 

Påskhelg

Påsken var en mycket aktiv och fullspäckad helg. Skärtorsdagen inleddes med Gudmundråskolans traditionella innebandyturnering. Vi fick se Alex's lag spela en mycket jämn och spännande final som gick till straffläggning. Alex satte sin straff och laget slutade som segrare. En mycket trevlig start på helgen alltså.
 
Från denna trevlighet har jag faktiskt några bilder men resten av helgen är dessvärre helt blank. Det finns en mapp i Abbes PC men den är tom...var bilderna tagit vägen är det ingen som vet. Men man brukar ju säga att allt som inte är stulet kommer tillbaka...så jag lever på hoppet. Här lite bilder från Ådalshallen:
 
Tekning. Alex startklar (under klockan)
 
 
 
Dags för straffläggning. Alex anmäler de tre straffskyttarna.
 
 
Skärtorsdagskvällen spenderades sedan på Skördevägen. Tanken var ju att vi skulle varit hela gänget...men dessvärre var lille Alfred fortfarande på sjukhus och vi fick klara oss utan familjen Johansson/Högman. Vi blev ju en fin skara ändå och lite mat, traditionell fredagstacos,  inmundigades på självaste skärtorsdagen. Därefter blev det Stopp ...jag minns faktiskt inte vem som vann.
 
Långfredag brukar innebära pimpling med Janne. I år var dock familjen Edholm på barnkalas så vi nöjde oss med en riktig långpromenad till Fiskja och tillbaka. Hemvägen gick över Kyrkviken och där fick vi i alla fall se några som pimplade och långfredagskänslan infann sig omgående. Väl hemma blev det dusch och bastu och därefter bar det av till Fiskja igen för lite påskmat och trevligheter. Här hade det passat bra med en bild på den goda påskmaten...eller hur Anders Johansson?!
 
Ja, med eller utan bild så var det både gott och trevligt som vanligt. Det blev en ganska tidig kväll då nästa dag skulle spenderas på Dannerotravet...och ska man vinna några pengar bör man vara pigg och fräsch.
 
Vid 11.30-tiden på påskafton blev vi upphämtade för transport till Dannero. Som vanligt serverade Rose-Marie en fantastiskt fin buffé och vi hade jättetrevligt hela dagen. När travet var slut och plånböckerna fyllda (eller kanske inte) blev vi hämtade av Oskar och Ludvig som skjutsade oss till Sågvägen för lite kvällsvickning och kortspel...Stopp så klart. Jag vill minnas att Björn vann den första omgången och Lennart den andra. Ännu en trevlig dag var slut och bara att ladda för festdag nummer fyra.
 
Under påskhelgen har Maria och Mats lånat vår stuga i Norrfällsviken då Wille deltog i en hockeycup i Ö-vik. På påskdagen avslutades cupen och vi träffades hos oss på ett litet knytkalas. Lena och Tomas anslöt också och trots att vi saknade Maud, Kicki och familjen Höglund så lyckades vi få till en riktigt trevlig kväll.
 
Här får ni föreställa er ett glatt gäng som skålar och sjunger snapsvisor...för någon bild har jag som sagt inte!
 
På tal om borttappade bilder så "tappade" jag bort ett par skor på långfredagen. Jag ringde taxi på måndagen för det var det enda ställe de kunde vara på. Men nej, det fanns inga kvarglömda svarta skor med kilklack där. Min slutsats är därför att någon senare taxiresenär måste ha tyckt att de var snygga och tog med dem hem. Stulna alltså...och kommer därför inte tillbaka dessvärre!!  Vilken tur då att jag ska på tjejhelg till Stockholm. Kan hända att det finns ett par snygga skor där.
 
Trevlig helg på er!  Nu drar jag till huvudstaden!
 
 Packad och klar!!
 
 
 
 

Tobbes 70-årsfest

Tiden går lika fort som vanligt och dygnet har ju bara 24 timmar hur man än försöker klämma in några extra. Det har gått drygt två veckor sedan vi var på 70-årskalas i Umeå. Det var inte vilket 70-årskalas som helst...det var pappas...och det var rockklubb med tre olika livenummer. Det ni!!
 
Vi åkte upp till Umeå på lördag morgon. Färden gick direkt till Gryssjön för att där genomföra ett rep inför kvällens framträdande. När vi ska kliva ur bilen upptäcker jag till min förskräckelse att handväskan saknas! Det enda stoppet vi gjort var OK i Ö-vik och efter ett telefonsamtal kunde jag lättad kliva in i köket hos Andrea och Björn och sångövningarna kunde börja. Marcus tog oss igenom de tre verserna och den något ovanliga versionen av Forever Young. Efter några tester av olika tonarter kände vi oss nöjda och ja...det var med kärlek och värme, ingen tvekan om det...kvaliteten var väl si och så men å andra sidan var det ju andra som skulle stå för de musikaliska höjdpunkterna under kvällen.
 
Från Gryssjön bar det sedan i väg tillbaka mot Umeå för att landa en stund på Kemigränd, Ålidhem och fixa till stilen och håret inför rockfesten på Scharinska Villan.
 
Förberedelser på Kemigränd
     
 
     
Fotografen Evelina "Skorpionsol"
 
Strax före 18 gav vi oss i väg för att vara på plats när gästerna började droppa in. Spännande!!
...och så här såg det ut innan gästerna fyllt lokalen...
 
 Festvåningen på Scharinska...jag och pappa i baren
 
 
 
Dukat för fest, mat och musik!!
    
Ludvig och Oskar laddar för fest.
 
 
Så började gästerna anlända...närmare 75 stycken om jag inte minns fel.  Det började med lite bubbel och mingel...
 
     
 
...och sedan var det dags att hitta en sittplats och hämta lite mat.
 
 
Mycket god mat!!
 
 
SKÅL för Tobbe!!
 
 
Ja, när den utsökta buffén slunkit ner tillsammans med något glas vin var det så dags för "släkten" att göra sitt framträdande. Pappa har många gånger spelat och sjungit för oss och vi har vant oss vid att vid speciella tillfällen så som födelsedagar, dop, studentexamen o dylikt har vi alltid kunnat förvänta oss en speciell låt. Den sjöng vi nu för Tobbe, med stort stöd av Marcus på gitarr och sång. Versionen var en annan en den vi är vana vid...men det var självklart FOREVER YOUNG. Om jag hade haft en ljudfil från festen skulle jag så klart lagt ut den här men ni får nöja er med en bild...och kanske lika bra det!
 
THE BIG FAMILY...barn, barnbarn, bonusbarn, svärsöner, sambo...sjunger Dylan!!
 
Och efter detta kärleksfulla framträdande blev det bara bättre och bättre. Musikaliska höjdpunkter avlöste varandra när Marcus&Markus, Jokerman och Electric Ladyland intog scenen. Oj, vilken trevlig kväll...och musiken den var GRYMT bra. Som sagt, en ljudfil hade ju inte varit fel...men det syns nästan på Evelinas fina bilder hur bra det är. 
 
 
 
 
Det var inte bara bra...det var väldigt medryckande också. En del dans med andra ord.
 
 
 
Det var en magisk kväll. Lite mingelbilder av mästerfotografen Evelina Sandström!
 
     
     
     
     
     
 
     
     
 
     
 
 
Avslutningsvis en riktigt häftig bild från  Evelina alias"Skorpionsol". Mina fina pojkar...fast lillebror Alex fattas förstås. Han blev kvar hemma i Kramfors för att spela säsongens sista hockeymatch.
 
Abbe, Ludvig och Oskar
 
 
 
Och allra sist...min fina pappa som ordnat en oförglömlig musikfest. GRATTIS på 70-årsdagen!!  Nu laddar vi för 75-årsfesten!!
 
    
 
 
Visa fler inlägg