Belysning & Bäver

Gårdagens inlägg rubricerades "Bastu och Belysning" ... men inte ett ord om belysning blev det!  Här kommer några bilder på vår numera upplysta stuga.
 
 
 
 
 
Det har varit väldigt mörkt nu under hösten när vi kommit ut på fredag kväll...men nu har vi ljus på vårt hus!
 
 
En mörk kväll hemma i Kramfors var vi ute på promenad. Vi gick efter Kramforsån och fick se spår av några barn som redan hunnit ut i premiärsnön och åkt med pulka i en slänt...men se det var minsann inga barn utan en alldeles livs levande bäver. Jag gick strax före Abbe när han plötsligt säger - "Oj, kolla vad som kommer här". När jag vänder mig om har jag en bäver 3 meter bakom mig och jag är inte långt i från att kliva på rakt ut i det kalla vattnet. Herr bäver gör sig ingen brådska utan vaggar i sakta mak ner i vattnet på andra sidan gångvägen. Vi hann få upp våra mobiler och föreviga ögonblicket.
 
 
 
 
Det lustiga med detta var att det samma dag skrevs i TÅ om att man nu skjutit den bäver som härjat efter Kramforsån. Vi kunde konstatera att det alltså måste funnits två bävrar!

 

Bastu och Belysning

Oj va tiden går! På söndag är det första advent och här på bloggen har det inte varit någon aktivitet på över en månad. Det har som vanligt varit fullt upp med både det ena och det andra. Sedan sist har vi hunnit med ett Stockholmsbeök hos Petter och Anna då jag gick på massagekurs i två dagar på Axelsons. Förutom en mycket bra och trevlig kurs för min del, hann vi med både restaurangmiddag på en Libanesisk restaurang (supergott!!) och en underbar hemmamiddag bestående av entrecote och hemlagad bearnaise. Entrecoten hade under dagen inhandlats i en "köttbutik" tillsammans med hemstoppad korv. Det var grejer det! 
 
Helgen före Stockholmstrippen hade vi stor familjemiddag hemma på Skördevägen med sedvanliga tävlingar, mat och dryck. Kvällen före inledde vi festligheterna med en pingisturnering i Skarpåkersskolans gymnastiksal. Alla mötte alla och morfar Abbe visade att "gammal är äldst"!
 
 Ellen och Morfar laddar med disken inför första matchen
 
 
Spelet kan börja
   
 
   
 
   
 
   
 
   
 
Dagen efter den prestigefulla pingisen bjöds det så på mat och tävlingar på Skördevägen. Det var frågesport, landskapstest och blindbock.
 
 Lag Inger, Simon, Alex och Jonas i fint samarbete
 
 
   
Ludde "in action"....                              ...och sedan Alex
 
En trevlig fest blev det med mycket tävlande. När de "ordinarie" deltävlingarna var avslutade fortsatte, på gästernas begäran, kvällen med "spontanfrågesport" .
 
 
 
 
Och vi har hunnit med lite arbete i stugan också. Bastun färdigställdes i går med inkoppling av aggregat och montering av belysning. Det huvudsakliga jobbet gjordes under föregående helg och vecka.
 
Abbe reglar
 
   
Teresa sätter panel i taket.....           ....och kapar panel till tak och väggar
 
       
Oskar spikar panel på vägg ....och här har Abbe gjort stommen till bänkarna
 
...och så här fint blev det!!
 
I helgen skall bastun invigas och då skall vi sitta och försöka känna efter vilken typ av fönster vi ska ha där. Till sommaren skall nämligen väggen mot golfbanan sågas upp och ett lämpligt fönster sättas in. Det lutar åt ett runt ...eller vad tror ni?
 
 
Nu är det natti-natti... vi avslutar med en bild på "Världens finaste Ellen" som snart ska bli storasyster.
 
Visa fler inlägg