Golfpremiär

I fredags var det äntligen dags för golfpremiär. Under dagen var vädret strålande och äntligen hade vi fått lite värme. Det drog dock i hop sig under eftermiddagen och det kom ganska rejält med regn. Innan vi var på plats i Norrfällsviken och hade bytt om och laddat golfbagarna tittade solen fram igen. 

Årets första utslag

Koncentration...


...och i väg


Om jag inte minns fel så hade vi ingen boll på fairway utan Abbe låg till vänster och jag som vanligt lite till höger. Jag vill också minnas att jag vann hålet på en boogie!


Första driven på TREAN ...med vårt hus i bakgrunden!!

Det blev bara nio hål denna fredag kväll då vi hade lite städning och annat att förbereda inför festligheterna på lördag. Nio härliga hål som jag avslutade med att chippa direkt i hål för par på nian och därmed var seger bärgad! Efter rundan blev det sedan lite dammsugning och montering av extrapallar samt inslagning av möbeltassar. 

        
Borttagning av sista klistermärket      Montering pallar och möbeltassar

En sen middag och sedan i säng för att vara fräsch inför nästkommande dags tävlingar och festligheter. Fortsättning följer...

Målning

Oj, nu var det länge sedan. Det har varit lite intensivt senaste veckan och jag har helt enkelt inte lyckats få till något nytt inlägg. Ett litet blir det nu och kanske ett till i morgon.

I helgen har vi haft en första inflyttningsfest med våra goa golfvänner. En kombinerad golf- och travhelg (Elitloppet) som varit helt fantastisk!! Återkommer om detta.

Förra helgen var det ju målning inplanerat. Det var långhelg (Kristihimmelfärdsdag) med inledningsvis dåligt väder och det såg inte bra ut för målning. Det blev dock bättre och på fredag kväll kom lite förstärkning ut i form av Simon, Izabelle och Oskar. På lördag morgon anslöt Pelle och vi var alltså sex man som målade under lördagen. Allt flöt på bra och kl 18.00 var hela huset målat...förutom några små detaljer. Bra jobbat!!


Frukost innan målning av fasadMålning fasad lördagen den 19:e maj 2012
   

   

Lunchpaus - grillning
Ölpaus?


På onsdagen när vi åkte ut för helgvistelsen hade vi med oss vårt egendesignade matbord. Det är en mycket rejäl och välgjord möbel...och tung. Vi fick ragga lite bärhjälp för att ta in det från släpvagnen till huset - Lasse och Jens ställde upp. Titta va fint det blev!


Abbe testar stol och matbord...Första måltiden vid vårt matbord!!Köksön blev också klar under helgen. Så här blev det.

  

   


Vi hann också med att elda lite överblivet virke och ris på tomten...och jag monterade stoler...många stolar!!


Försenad majbrasa


Ingolf!  Tack IKEA!!

Nej, nu är det dags att krypa i säng.  Natti!

Ljus och värme

Wow...nu lyser alla spotlights, värmen kommer från våra elradiatorer och inte en byggvärmeflält, kylen surrar...lite för högt när ismaskinen går, varmvattnet strömmar ur kranen och hällens plattor blir röda och varma. Elen är inkopplad!!

Ja nu måste man väl betrakta stugan som inflyttningsklar...även om det finns en del saker kvar att göra.

I måndags var elektrikern här och gjorde elinstallationen och det fungerade perfekt. Alla spotlights lyste, elementen blev varma och kylen/frysen startade. Jag var lite orolig för de spottar jag monterat...men de lyser faktiskt också. Himla skönt!

Under helgen var det ingen aktivitet här i stugan för då var det trav och Matstafett som sysselsatte oss. Jag har dåligt med bilder därifrån men några från Dannero under V75-lördagen lyckades vi få till.

V-75 på Dannero
   
Björn o Inger har trevligt...            ...Alex och Abbe studerar programmet

   
Den fina buffén...                          ...och det trevliga sällskapet

   
Inget regn...men blåsigt                   Målgång


En trevlig båtresa med Ådalen III på fredag kväll och en trevlig dag på Dannero. Direkt efter travet blev det ombyte inne i ett av Arena Danneros omklädningsrum och sedan bjöd vi på vår Matstafett's förrätt på Dannero. "Vi" bjöd på Laxtårta med oststänger...fantastiskt gott! Trevligt sällskap på samtliga "rätter" och mycket god mat. Kvällen avslutades på Kramm med dans till ett mycket bra coverband (som jag dessvärre inte kommer i håg namnet på) och trevligt mingel.

Söndagen innebar lite välbehövlig sovmorgon men sedan stod Birsta på programmet. Ludde var chaufför och vi ägnade dagen åt diverse stuginredningsinköp samt kostymutprovnng till Ludvigs studentexamen som närmar sig med stormsteg.

Ja, sedan var det då måndag och elinstllation. Tisdag kväll var jag och Abbe ut en sväng och jag ägnade hela kvällen åt badrumsrengöring. Det var ett tidsödande arbete då varje kakelplatta krävde behandling av ett rakblad. Kakelplattorna hade fått en liten dutt med tunn, trådig plast...något sorts skydd vid transporten förmodligen. Denna försvann inte med hjälp av sedvanlig torkning med svamp och trasa utan krävde som sagt ett rakblad!!Vi trängdes båda två i badrummet större delen av kvällen då Abbe ägnade sig åt att koppla in tvättmaskin och torktumlare. Mysigt!


Lite funderingar...

Sedan blev det också montering av en rullgardin och en gardin då jag ville se så att gardinbredden var den rätta. Det verkar funka...lite justering av understången krävs dock. Innan vi åkte hem vid 22.30-tiden hann Abbe också montera en rullställning som vi behöver för den utvändiga målningen.


            
Rullgarin och gardin på plats...                   Rullställning på gång

I onsdags åkte vi ut med släpvag laddad med vårt egendesignade matbord, bänkskivan till köksön och eklister till halvväggen. Fullbackad bil för långhelg i Norrfälla.

Nu måste jag börja jobba med min stolmontering så jag återkommer med bilder på bordet och köksön...och kanske lite målad fasad om vädret tillåter.

Visa fler inlägg