Studentfirande

Oj, nu var det länge sedan sist! Det är en månad sedan vi hade vår Trav- Golf - Invigningshelg i stugan. Sedan dess har vi hunnit fira en student och en 25-åring, vi har också haft Stadsfest i Kramfors och så har det ju varit midsommar! Många roliga aktiviteter som inneburit att de utvändiga byggaktiviteterna har fått vänta lite.

För drygt två veckor sedan tog Ludvig studenten. Det blev en lång väntan innan vi fick lämna blommor och kramas.


I väntan på Ludvig

Till slut kom den efterlängtade studenten och vi var många som ville gratulera och kramas.

   

   

   

Många blommor blev det och innan lastbilsturen fick vi hänga av de flesta buketterna och ta med till mottagningen.


Bröderna Larsson


För vissa blev väntan på Ludvig för lååång!!Kusin Adam tyckte det dröjde lite länge. Sötnos!


Medan Adam vilade i vagnen tog TE 09 en liten tur runt Kramfors på sitt lastbilsflak.


Ludvig och Julian

Efter ytterligare väntan kom så till slut Ludvig till Herrgården där vi hade samlats för att skåla och hurra. Då vädret var strålande kunde vi vara ute och öppna champagnen.


SKÅL!

   
Skål!                                              Skål!!Efter lite skålande och mingel blev det smörgåstårta och sedan avslutades måltiden med tårta och kaffe.

Mat till studenten
   

   

Så var det äntligen dags för presentöppning.Många presenter, mest i form av tunna kuvert...precis i Luddes smak.


Visst ja, några bilder från mösspåtagningen och balen måste jag också få med...

Mösspåtagning och bal
   
   Ja, så skulle Ludvig dra vidare till andra festligheter och vi andra drog oss hemåt och några av oss vidare till Norrfällsviken...de flesta i bil...vissa på cykel!!

En mycket trevlig dag med fint väder och en glad och nöjd student! Grattis Ludvig, det gjorde du bra!!

Elitloppsgolfen 2012

Förra lördagen var det så dags för den första "ickearbetshelgen" i stugan. Det var Elitloppshelg och i stället för att vara på plats på Solvalla hade vi bestämt att denna helg skulle vi vara klar invändigt och bjuda våra golf/travvänner på lite fest.

Vi började med golf på lördag morgon. Samling på rangen kl 07.30 för uppvärmning, kaffe och genomgång av dagens tävlingar.

Lite golfbilder
   

   

Det var lite kallt till att börja med men så småningom så värmde solen riktigt skönt. Efter nio hål klev jag av och gick hem för att förbereda lite lunchkorvgrillning.

Efter ett par timmar började golfspelarna droppa in och det blev en korv och en öl ute på grusplanen i solen. För de travintresserade avnjöts måltiden inne framför TV:n.


Grillad chorizo, öl och kaffe i solen


Grillad chorizo, öl och kaffe framför travsändningarna

Travet pågick till fram emot 18-tiden. Under tiden hann vi andra med att umgårs i solen, duscha, ta ett glas vin och förbereda knytisbuffén. Innan det serverades mat var det dags för deltävling nr 2, en liten tipsrunda.

Tipsrunda
   

     


Äntligen var det tid för mat! Vilken buffé!! Titta här.
Efter den fantastiskt goda maten var det dags för deltävling tre och fyra, pilkastning respektive gurkan.

Pilkastning
   

   


Gurkan, det blev en livlig lek som framkallade mycket skratt. Stafettlöpning med en gurka mellan benen som sedan skulle lämnas över utan att använda händerna. Se här:

Gurkan
   

   

Ja, efter denna ansträngning behövdes lite kaffe och paj innan det var dags för den avslutande musikfrågesporten.


Kaffe, underbar paj och avec!

När musiktävlingen var genomförd blev det sedvanlig prisutdelning. Flest priser måste Ullis ha fått...hon var där vid prisbordet mest hela tiden! Hon blev t ex Bäste golfare och det måste nämnas att hon inte hållit i klubborna tidigare denna säsong då armen nyligen varit i gips. Grattis Ullis!


Ullis får pris för Bäste Golfare

Nämnas bör också att Ullis ingick i det segrande laget i 5-kampen tillsammans med Lasse, Abbe och Lena. Grattis till laget "Treputtarna"!!

Kvällen fortsatte in på småtimmarna och de riktigt uthålliga fick sig en Bullens varmkorv innan sänggående.

Några timmars sömn och sedan var det dags för nästa golfrunda. Efter golfen blev det bufférester och sedan trav hela eftermiddagen för de intresserade.

Oj, vilken helg...vilken fest!! Tusen tack till alla glada, trevliga festdeltagare som gjorde denna helg så fantastiskt rolig. Maten var fantastisk, humöret var på topp, golfspelet...lite blandat, travet - bra sport men spelvinsterna uteblev tyvärr. En bättre invigning på en ny stuga kan man knappast få!! 

Presenten sedan, den var riktigt rolig och kommer att bli användbar. Ett horn, ett sådant som man blåser i när man vill påkalla uppmärksamhet. Vi kommer att använda det vid mindre bra utslag på Trean...eller kanske när någon gör en monsterdrive!!

Tack än en gång alla Elitloppsgolfare. Kanske det blir en repris nästa år...om vi inte åker till Solvalla förstås.
Visa fler inlägg