Söndag & Måndag

I söndags blev det vilodag för mig och mitt revben. Abbe åt frukost, drog på sig arbetskläderna och återvände till Norrfällsviken för ytterligare en arbetsdag. Det blev isolering av tak för hela slanten.


Halva matrumstaket isolerat!

Kl 15.00 var det matchstart: Kramfors U16-Kovland. Matchen kändes jämn...men till slut trillade det in några puckar och Kramfors vann med 5-0. Bra jobbat grabbar!


Alex tekar

                         

Alex ...igen
                    


Nöjda KA-grabbar!


Ja, så var helgen över och en ny arbetsvecka hägrar.

Efter jobbet på måndagen tog Abbe med sig Oskar på ännu ett arbetspass på Trean. Det var fortsatt isolering i matrummet på agendan men även eldragning för motorvärmaruttag.


Oskar isolerar


Oskar skruvar


I dag är det vilodag för oss alla och viktig hockeymatch: MoDo-DIF. Efter 2 perioder står det 0-0. Spännande!!

Första övernattningen

Nu har vi för första gången gjort ett arbetspass med övernattning. Riktigt mysigt!

Vi åkte ut efter jobbet i fredags med lastbil och fullastat släp. Först på schemat stod avlastning av isolering och masonitskivor. En liten matpaus på stående fot bestående av grillade revbensspläll och kaffe blev det innan sjävla arbetet drog i gång.


Kvällspass i Norrfällsviken

Ja, sedan blev det jobb i takhöjd i ca 4 timmar. Jag fortsatte med vindskivorna i takfoten och Abbe började med förberedelser för isolering av taket i matdelen. 
Abbe och spikpistolen

Efter tre timmars idogt arbete blev det en liten kaffepaus ... eller rättere sagt kaffekaskpaus!! Men bara en väldigt liten. Man måste vara skärpt när man klättrar på ställning och hanterar spikpistol och andra maskiner.


Kaffekaskpaus!


Vid 22-tiden avslutade vi för kvällen och då blev det rostbiff, goda ostar, vin och som avslutning kaffe och cognac i husvagnen. För mig var det premiär för vintercamping. Riktigt förstklassig mysfaktor!!


Uppstigning vid 8.30 och frukost.


Vi jobbade sedan på till fram emot 16.30 med vindskivor och takisolering. Vid det laget kände jag mig ganska mörbultad då jag sedan föregående helg haft smärtor i ett revben samt bröstryggen. Revbenet tycktes inte tycka om helgens arbete... Det passar bra med lite rehabilitering och vila från jobb idag och istället lite hockey på Latbergshallen.

 Alex spelade match för första gången med U16 i fredags och får chansen i dag igen. Ser att det är hög tid att ge sig av till hallen.

Här är förresten mina nya vinterskor som skall hålla mina tår varma under vinterns arbete på Trean! De lovar att klara temperaturer ner till - 40?!  Hur som helst är de mycket varmare än mina gamla. Trevlig söndag på er! 

Ny bloggdesign à la Emilie

Titta va fint det blev!

Jag hade tröttnat på den skarpa färgen och så var det lite opraktiskt med profilen och arkivet längst ned. Emilie fick fria händer...och det blev sååå fint.  

Det allra bästa är den nya headern med det riktiga huset.  TUSEN TACK EMILIE!!


Ellen och bloggfixaren Emilie!


På Trean har det hänt en del. I söndags var vi där både jag och Abbe och i kväll har Abbe varit där under kvällen. Tyvärr kommer jag inte åt några bilder just nu ...men det har mest varit eldragning och återplacering av gipsskivor...så de synliga förändringarna är inte speciellt stora.

Under söndagens arbetspass fick vi besök. Rigmor, Pelle, Nisse och Ann-lis kom förbi på en titt och fick en kopp kaffe på stående fot. Det var riktigt trevligt med ett litet avbrott i arbetet. Om någon har vägarna förbi någon helg så blir vi jätteglada för en liten kaffepaus!!


I brist på byggbilder blir det några fina vinterbilder tagna från mitt fönster på jobbet. Vackert eller hur?!


            
Natti!

Visa fler inlägg