Myslördag

I helgen har vi ledigt från TREAN och myser hemma på Skördevägen med ELLEN.

Första fotot togs direkt i hallen när morfar Abbe kom från jobbet i fredags. Efter en bra stund fick jag sedan äntligen låna Ellen en stund.

  
Morfar och Ellen                              Teresa och Ellen


Fler och fler samlades i köket...de allra flesta för att gosa och busa med Ellen.


Simon, Emilie, Ellen, Alexander, Jonas, Morfar Abbe och OskarSå småningom blev det Tacomiddag och efter det godnattsaga för Ellen och därefter en obligatorisk Stopp för oss vuxna. Vem var det som vann? Nej, jag minns faktiskt inte...


 
 Morfar och Ellen läser godnattsaga             Kvällens Stopp

En lugn lördagmorgon med uppstigning vid 8-tiden. Ellen och Emilie vaknade lite tidigare.  Efter frukost var det dags för Ellens förmiddagsvila ute i vagnen. Sedan blev det lite lunch och så packades badväskorna. Ellen, Emilie, Jonas och Morfar åkte till Ådalshallen för att bada och jag åkte till Latbergshallen för att se Alex och KA U-15 tvåla till AIK. KA vann med 1-0 men dessvärre fick Alex kliva av efter en period pga smärtor i ryggen.


Emilie, Ellen och Jonas i plasken

  
Kallsup...eller                                  Bättre...

  
Varm och skönt i bubbeln                 Ellen på kanten


Nu vilar Ellen efter badet... men snart är det full rulle igen.

Spånskivegolv

Det blev en lååång fredag med vindisolering. Den hade blivit lite kortare om vi känt till luckan som skulle justeras och gjort att maskinen jobbat betydligt fortare!!  Ja, nu är det gjort och den sena timmen glömd 

Innan hemfärd slog vi på värmen, så när vi kom i måndags för att påbörja golvet var det varmt och gosigt. Det blev till att klä av sig täckkläderna och vinterskorna och dra på ett par vanliga arbetsbyxor och träningsskor.

Det blev lite flytt av material till att börja med och sedan lade vi två rader av spånskivegolvet.    
Skruvning spångolv!                         Två rader gjorda - en början.På tisdag åkte Abbe, Simon och Oskar ut och de hann lägga hela sju rader. Bra jobbat!!

I onsdags fick Abbe och Simon klara sig själva då Oskar jobbade. Men tänka sig - de fixade biffen och nu är golvet klart!! Det är ju fantastiskt. Till veckan blir det städning och sedan är det dags för väggar. GUD VA SPÄNNANDE!! Simon betraktar det färdiga spångolvet!

I helgen blir det lite paus i byggandet för vi får besök av en alldeles speciell ELLEN...och Emilie och Jonas. Det ska bli riktigt mysigt. Det blir kanske några Ellenbilder här efter helgen!!

På söndag ska vi  åka på IKEA och fundera/planera kök....vi måste nämligen snart beställa.

Trevlig helg!

Isolering vind

I fredags var det dags för isolering av vinden. Vi åkte ut på eftermiddagen med lastbil och släp. På släpet hade vi en maskin som skulle mala ner och sedan sprida isoleringen genom en grov slang. Vi hade fått instuktioner att aktiviteten skulle ta ca 2 timmar, tillsammans med montering av maskinen räknade vi med ca 4 timmar.


Maskinen och slang

16.30 startade vi maskinen och vi förstod rätt snart att det inte skulle vara klart på 2 timmar!Abbe tar upp slangen på vinden        Abbe med andningsmask och skyddsdräkt


Ja, vi kämpade på, jag bar säckar med Ekofiber och Abbe spred isoleringen på vinden. 55 säckar var det totalt. Det blev ett bra träningspass...och långt. Vi hade siktat in oss på en god köttbit och ett glas rött vid hemkomst. Det kändes dock inte aktuellt när vi klev in genom dörren strax före  kl 02.00!!


Ekofibersäckar - 55st!!                      Teresa matar på

Vi var alltså inte färdiga förrän 00.45 och hemma i Kramfors 01.45. Det blev ett drygt arbetspass...men nu är det gjort och värmen är påslagen. Till veckan börjar vi lägga in spångolvet.


Så här fint var det på fredag eftermiddag när vi var på väg ut till Norrfällsviken.

Visa fler inlägg