250 m list !!

Nu är alla lister färdigmålade!! Vi har varit tre enade krafter som tagit oss igenom ca 250 meter list. 250 meter!! "Håller ni på att bygga ett slott" var en kommentar jag fick på FB här om dagen när jag nämnde siffran. Alltså, det är Abbe som sagt att det ska vara ca 250 meter och eftersom han faktiskt beställt dem så borde han ju veta. Men det låter otroligt mycket det håller jag med om. Ta och mät lite där hemma så ska ni få se att det drar i väg fort. Golv, tak, runt fönster och dörrar...det blir fort många, långa meter.

  

Ja, nu är de alltså färdigmålade och då ska de ju spikas upp också...alla 250 meterna!!  Oskar började i torsdags med att sätta list runt fönster i sovrum och matrum och jag gjorde de sista fönsterna i TV-rummet under helgen. Abbe fick lista det svåra, trekantiga, höga fönstret i matrummet.


Oskar monterar lister
  
Mäta...                                       Kapa...

  
Kolla...                                        Skjuta...

  
Reta brorsan...                              KLART!!

Ludvig fick praktisera som elektriker och montera spotlights i fönstren. Gick som en dans det. Ja, lite instruktioner fick han förstås men sedan gick det som hejjsan!


Abbe instruerar elektriker Ludde!


Då endast spotlightsen till fönsterna kommit fick Ludde sedan övergå till montering av beslag på köksluckor...och det gick ju bra det med.Det gäller att vara noga här...det syns väl om det blir minsta snett!


På fredag eftermiddag packade vi mat och lite kläder för att stanna hela helgen. Jag hade lite målning kvar på fredag kväll och Abbe fortsatte med badrummet, sista fogningen av väggarna och förberedelse av golvet inför klinkerläggning under lördagen. Det blev en liten kask även denna fredag!


Fredagskasken


På lördag morgon påbörjades klinkerläggning i badrummet. Ser ut som det krävde en del tankearbete!?


A Johansson mäter och funderar?

För min del var det inledningsvis listning på schemat. Av de 250 meterna är det nu kvar ca ... 200 meter?? Kan det verkligen stämma? Jag får väl kolla med arbetsledarn när han kommer hem i kväll. När listningen av de 4 återstående fönsterna var klara var det min tur att agera elektriker. Takspotlights skulle monteras och jag fick lära mig att blå kabel var "nollan" och skulle ...ja nu har jag glömt det, men den skulle skalas och klämmas under en bokstav och den bruna kabeln under den andra. Någon jord behövdes inte i detta fall så den gulgröna kabeln fick jag dra ur. Jo, nu har man lärt sig något nytt igen.


Tre spotlihts monterade i köksdelen

Under söndagen kom Oskar ut och avlöste mig och han fortsatte att montera spotlights i den höga delen. Abbe listade det lite kniviga trekantsfönstret,  fogade klinkergolvet i badrummet och satte kakellist i bastun.

Under söndagen fick vi besök av Håkan Westerlind (Skidsta Hus) och senare (efter att jag åkt) kom Rigmor och Lennart förbi och tittade till bygget. Jag har inga roliga bilder från söndagen då Abbes batteri i telefonen var tomt...och kameran hade vi faktiskt glömt hemma. Det var länge sedan det hände nu!