Julhelg

Julhelgen är över och en arbetsvecka genomförd...och i morgon är det nyårsafton!! Det blev inte mycket av det där jultemat jag utlovade i mitt förra inlägg men en liten julsammanfattning ska jag väl kunna få till.

På onsdag eftermiddag var det hög tid att ta in granen. I vanliga fall brukar vi aldrig ta in och klä granen förrän dagen före julafton men i år tyckte morfar Abbe att det var dags att rucka på traditionerna.


Granen och Ellen

Ja, anledningen till den lite tidigare granhanteringen var så klart Ellen's och Emilie och Jonas ankomst på torsdag. Bilden är från julaftonsförmiddagen, men innan det hade vi uppesittarkväll med ungdomarna... och Bingolotto med V75!! Jo, så fiffigt hade man tänkt ut det på TV4 och det passade oss utmärkt, för då fick vi alla lite av det vi önskade...gemenskap med Bingolottospel, julstämning med rimstuga och som grädden på moset lite travlopp mitt i allt i hop. Trodde vi ja!! Bingolotto med V75 - det innebar i TV4:s version en resultatrad efter 6 lopp och upploppet av det 7:e loppet. Inte riktigt vad vi räknat med...och speciellt inte Abbe!!


När kommer travet?!

Sedan var det Julafton och den började med brunch i Fiskja. Tomtegröt, skinkmacka och Rigmors fantastiska sill! Mitt i julsamvaron hade Simon fått för sig att han ville lära sig sticka! Farmor Rigmor blev engagerad som stickinstruktör.


Simon och farmor i djup koncentration. Ska det bli en halsduk måntro?

Efter mysig stund i Fiskja begav vi oss hem för att svida om till julaftonskvällen. Emilie, Jonas och Ellen åkte till moster Linda och jag, Abbe och O.L.A. begav oss till Inger och Björn på Sågvägen. På Sågvägen var också bror Anton och Anna-Lena. Bror Petter hade i år gjort sig en tur till Piteå med sin Anna. De får vi som tur var träffa under Trettonhelgen!

Julbord på Sågvägen...Mums!!

Efter glögg, Kalle Anka och julmat blev det till slut dags för klappar. Det kom aldrig någon tomte så vi fick sköta utdelningen själva. Eftersom medelåldern på sällskapet var ganska hög (inga små barn) och därför antalet paket relativt lågt genomfördes paketutdelningen smidigt i ett lämpligt tempo. Enligt de "säckar" vi fick ta emot hemma på kvällen från Ellen's julfirande får man anta att julklappsceremonin såg lita annorlunda ut där!

Nåväl, efter den lagom lugna paketutdelningen kom en kraftig tempohöjning - paketleken!! Kortfattat går det till så här: Paket läggs i en hög, tärning slås och när man får en sexa får man ta ett paket. När alla paket är utdelade öppnar man sina "egna" paket. Nu börjar en ny omgång med tärningen, på tid! När man får en sexa är man fri att "ta" ett paket av någon annan. När tiden är ute får man behålla sin hög. Ja, detta blev som sagt lite livligare än den traditionella julklappsstunden och några saker blev omåttligt populära, bl a några paket Mums-Mums och trisslotter!!


Dukat för paketleken!Efter lite nattmat gick vi så en liten promenad hem efter en mycket trevlig, god och rolig julaftonskväll hos  mamma Inger och Björn. När vi kom hem fick vi en liten kvällskram av Ellen som precis upplevt sin allra första julafton.

På juldagsmorgonen fick vi äran att stiga upp med Ellen. Såå mysigt ska ni veta!! Vi började med lite gröt och sedan hjälpte Ellen till med förberedelser inför kvällens juldagsmiddag.

 
Morfar Abbe hjälper Ellen med gröten.


När mamma Emilie sedan anslöt plockades det fram några roliga julklappar.  En dockvagn och en docka med mycket fina hemstickade kläder. Undra om det är Simon som varit i farten...i så fall måste jag säga att han har en fantastisk talang!Ellen, vagnen och dockan.

Sedan blev klockan fyra och då droppade gästerna in. 17 glada själar allt som allt. Mat och lite tävlingar och trevlig samvaro. En efter en droppade de av, först ungdomarna som skulle på krogen och sedan de äldre...  Kvällen avslutades med en traditionsenlig Stopp (ett kortspel) som jag skulle ha vunnit om jag inte blivit för trött och lämnat "walk over". Nu fick Abbe vinna ...även denna gång!

 
Vuxenbordet


Ungdomsbordet


Ja, så var det då Annandag jul och familjen Johansson/Högman skulle åka söderut mot Sundsvall. Vi pussade och kramade och vinkade...det var lite ledsamt faktiskt. Snart fick vi dock annat att tänka på för vid 13-tiden kom mina goa,fina vänner på besök. Lite glögg och kaffe och godsaker till en trevlig lugn stund så där på julens avslutningsdag.

Nu var det dock inte helt slut på denna julhelg för kl 18.00 klev ett antal veteraner ut på isen i Latbergshallen för att försöka sätta grabbarna i Kramfors Alliansens U-15 lag på plats. De fick dock se sig besegrade av ett skridskostarkare och mer vältränat gäng, även om man kunde se att det fanns stor talang  bland åldermännen.

Nu är det redan Nyårsafton och hög tid för sängen. Jag återkommer på det nya året...kanske med en liten Nyårssammanfattning.

Natti-Natti och ett gott slut och ett riktigt Gott Nytt år!  

Hjälp, jag lider av Å.N.K. !

Å.N.K. = Åldersrelaterad Nedsättning av Korttidsminnet.

Tyvärr har jag ingen att skylla på denna gång... kameran blev  kvar hemma i söndags när vi åkte ut till Norrfällsviken!! Vilken tur att alla telefoner i dag är utrustade med fina kameror.

På lördagen glömde vi dock ej kameran, så från Lennarts 70-års kalas har jag fina kamerabilder.


Lennart med vackra blommor från Anna och Jörgen


      
Vid middagsbordet                            Wilmer ger massage som tack för julklapp


Härlig samvaro med trevliga människor och mycket god mat! I lagom tid fick vi dock avsluta det trevliga för att bege oss hem och sova några timmar innan ett krävande arbetspass i Norrfällsviken.

Eftersom jag var utsedd chaufför var det bara att sätta sig vid ratten med släpvagnen påkopplad. Det var faktiskt premiärtur med släp för min del och trots mindre gynnsamma väderleksförhållanden så kom vi fram välbehållna. Väl på plats var det rörmokeri som gällde för Abbe och jag fortsatte att isolera golvbjälklaget.


Rörmokare Johansson - ser bra ut...men det blir pillrigt att isolera här!!


Ja, nu är isoleringen på plats under rören...lite pillrigt som sagt...men det gick!!


Nu har vi gjort vårt sista arbetspass före jul. Stugan får vänta några dagar medan vi städar, lagar mat, äter och dricker, umgås med släkt och vänner, öppnar klappar, tänder ljus, värmer glögg och eldar i spisen...sånt man gör under julhelgen.

Det kommer som sagt inte att jobbas så mycket på TREA'n de närmsta dagarna...men lite annat kommer ju att hända - det får väl bli lite av ett jultema på bloggen den här veckan!

Nu ska jag skiva löken och klippa ner sillen i sillagen innan jag gör kväll. Ta det lugnt med julstöket kära vänner - så här dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan.

...och glöm inte kameran!! :-)   
Trean = Tredje hålet på Norrfällsvikens Golfbana

Ja, då var det fredag igen då. Veckorna flyger fram och i morgon är det en vecka till julafton. Otroligt - det känns som att jag alldeles nyss hade semester och spelade golf i Norrfällsviken.

I går var Abbe ut och gjorde ett arbetspass och jag skulle ha kunnat visa en bild av det färdigisolerade golvet i matrummet...men dessvärre hade herr Johansson ingen kamera med sig...han hade glömt den hemma! Det ska visst finnas en bild i mobilen men den har jag inte tillgång till just nu då mobilen är på julfest tillsammans med sin ägare.

Eftersom jag inte har någon intressant "byggbild" så kan ni istället få se en fin bild av våra orkidéer.


Nyduschade och välmående

Jo, nu till dagens rubrik. I onsdags var vi en sväng till Fiskja för att gratta Lennart som fyllde år och då frågade Rigmor varför min blogg hette "Trean".  Om man inte läst mitt första blogginlägg kan det vara lite svårt att lista ut, men så här ligger det till. Vår tomt (som är nr 14, adressen är Hjortstigen 11) ligger vid tredje golfhålets fairway, alltså vid TREAN.


TREAN - par 4, dogleg höger - svår green, hålsponsor Skidsta Hus så klart!

Så där ser hålet ut, kanske inte så intressant om man ej spelar golf. Jag har också en liten översiktsbild där hela banan är uppritad och där har jag försökt att rita in vår stuga. Den hamnade lite för långt till höger tror jag men den ligger i alla fall i början av TREAN's fairway.Ja, detta är mitt fredagsnöje när Anders är på julfest - att blogga lite. Nu kommer Oskar strax från bion och sedan tror jag att jag ska slå in lite julklappar. Förresten så har jag ju tittat på "På spåret" också - det är ett högklassigt fredagsnöje!!Återkommer på söndagkväll med bilder från bygget...jag tänker inte glömma kameran :-))
Visa fler inlägg